Sfatul lui Plahotniuc către comuniști

Vlad Plahotniuc critică reacția opoziției la aflarea vestei că ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. Prim-vicepreședintele PD infirmă că limitarea privilegiilor aleșilor poporului este îndreptată contra reprezentanților Partidului Comuniștilor și subliniază că dacă nu vor încălca legea comuniștii nu au de ce se teme, transmite UNIMEDIA.

Sfatul lui Plahotniuc către comuniști
Vlad Plahotniuc (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Mi s-a părut de-a dreptul comică reacţia comuniştilor când au aflat că ar putea rămâne fără imunitate. Frica i-a zăpăcit aşa de tare, încât au început să ne explice cum e în Europa – brusc, ţările UE au devenit scut de apărare pentru ei. Ceea ce nu ştiu însă comuniştii este că, în ţările europene, imunitatea nu este folosită de parlamentari pentru a se ascunde de lege, pentru a calomnia, pentru a agresa oamenii legii atunci când îşi fac datoria, pentru a bloca activitatea instituţiilor statului”, scrie Plahotniuc într-o postare pe blogul personal.
 
Democratul subliniază că deputații sunt obligați să respecte legea și să ofere un exemplu de integritate pentru cetățeni. „Putem să aşteptăm de la cei câţiva circari comunişti din Parlament să renunţe la bătutul infantil din picioare în timpul şedinţelor plenului, la urlatul la megafoane, la calomnii adresate colegilor deputaţi din alte partide, dar şi presei? (...) Nu pot să-şi ţină limba în gură şi să calomnieze mai puţin? Nu pot să-şi stăpânească nervii, să nu mai bruscheze şi agreseze forţele de ordine? Nu pot să renunţe la abuzurile pe care le fac, ascunşi în spatele imunităţii? Pentru ce le trebuie comuniştilor această imunitate parlamentară?”, întreabă retoric Vlad Plahotniuc.
 
Potrivit lui, clasa politică din Moldova are nevoie de acest test de maturizare politică. „Comuniştii au rămas fără argumente, sunt sleiţi de puteri, nu au identitate, viziune, practic nu mai au nimic care să-i ajute să aibă un comportament politic, nu unul huliganic. Comuniştii au crescut pe greşelile noastre, ale Alianţei, trebuie să recunoaştem asta, iar acum, când văd că am învăţat din greşeli, că avem o Coaliţie stabilă, ei au rămas fără unicul instrument care îi ţinea uniţi şi pe un trend ascendent”, conchide Plahotniuc.
 
UNIMEDIA reamintește că prim-vicepreşedintele Partidului Democrat a anunţat pe 28 octombrie că se retrage din funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Parlamentul Republicii Moldova a luat act de cererea de demisie a deputatului Vlad Plahotniuc și acesta deja nu mai deține mandatul oferit de cetățeni. Ulterior, democratul a anunțat că și-a deschis un blog, cu ajutorul căruia intenționează „să-și arate adevărata față”.
 
Menționăm că inițiativa PLDM cu privire la limitarea imunității parlamentare a fost semnată de 50 deputați din cadrul coaliției de guvernare și introdusă în procedură parlamentară. Pentru a modifica art.70 și 71 din Constituția Republicii Moldova sunt necesare 67 de voturi. Chiar dacă cei 34 de comuniști nu vor vota pentru această inițiativă, rămân exact 67 de deputați dispuși să susțină ridicarea parțială a imunității parlamentare. Comuniștii au calificat această inițiativă „drept o tentativă de a intimida opoziția”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI