ora: 20:13, 24 iul 2014 6378
Autor: Cristina Buzovschi

Sergiu Sîrbu: Nu cred că am putea extinde efectele deciziei CC cu referire la Filat pentru viitor


Sergiu Sîrbu: Nu cred că am putea extinde efectele deciziei CC cu referire la Filat pentru viitor
Sergiu Sîrbu, deputat PD
Foto: UNIMEDIA

Vicepreședintele Parlamentului, deputat din partea PD, Sergiu Sîrbu este de părere că decizia Curții Constituționale din 22 aprilie 2013, cu referire la Vlad Filat, s-au consumat. Potrivit lui, în asemenea condiții, "nu cred ca am putea extinde efectele acelei decizii pentru viitor".

 

 

"Am fost intrebat daca Vlad Filat mai poate candida pe viitor la alte functii in stat! As vrea sa fac o precizare. Hotarirea CC a declarat neconstitutional un decret al Presedintelui efectele caruia s-au consumat. S-au consumat si acele circumstante! In asemenea conditii, nu cred ca am putea extinde efectele acelei decizii pentru viitor!", este de părere sursa.
 
UNIMEDIA amintește că, pe 22 aprilie 2013, Curtea Constituțională a stabilit printr-o hotărâre că Vlad Filat nu mai poate fi prim-ministru. „Premierul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie este incompatibil cu exercitarea funcţiei şi se află în imposibilitate definitivă de a continua exercitarea mandatului”, se spune într-una din concluziile Curții Constituționale.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -14 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Daca e sa cerem parerea tuturor celor 101 deputati vizavi de ce cred despre interzicerea lui Filat de a mai fi vreodata premier vom avea 101 pareri.
  Noi insa trebuie sa ne ghidam de o singura parere - decizia Curtii Constitutionale - care a dat un verdict clar: „Premierul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de CORUPTIE este incompatibil cu exercitarea funcţiei şi se află în imposibilitate DEFINITIVA de a continua exercitarea mandatului”.
  ____
  Posibil Sirbu a dorit sa-si apare cumva colegul de coalitie afirmind cele spuse.
  • +12 (22)
   Pai si normal ca are dreptate,daca CC nici nu a examinat cazul,asta o stiu otti foarte bine!Vom putea vorbi dupa ce CC va examina acest caz,sau reexamina nu stiu cum mai bine so zic,ca prima oara nu lau examinat!!!
  • +10 (18)
   Si Sirbu si Esanu il sustin pe Filat din simplu motiv ca a folst luata o decizie politica,si nu una dreapta constutionala,atita tot!
   • +11 (17)
    Ma bucur ca au inteles cu totii ca a fost o decizie politica si recunosc asta,un + p/t dumneata la respectul meu fata de netale d-le Sirbu!
    • +1 (5)
     la noi deciziile nu se iau dupa lege dar dupa comanda, dupa cun spune bossu.
     • -1 (5)
      Ap n-am inteles, corect sau nu, si cu asta daca este nu mai este?
      • -2 (4)
       aaa, da raspuns la intrebarea lui Muntean cin dati???
       • 0 (4)
        Decizia a fost , dar noi nu uitam, cine a mers si merge impotriva tarii, CC si-a consumat increderea, asa ca nu mai merge.
        T-se a facut virf de neincredere in aceasta institutie.
   • +8 (14)
    Ce folos oameni buni??Si Esanu a spus ca a fost luata o decizie politica si a schimbat ceva???Pacat ca avem asa un dezastru in tara,si inca tindem spre europa...
 • +9 (19)
  Nu prea imi amintesc asemenea declaratrii a lui Sirbu .BA chiar mai mult de atit ,unica informatie pe care a comunicat-o este faptul ca Filat v-a putea candida din momenmt ce CC isi va reexamena propria decizie si v-a decide in favoarea ex-premierului
 • +11 (19)
  Corect, îl susțin pe Sîrbu, de cînd a teșit de la comuniști, a început săs se lumineze la minte.
 • +11 (19)
  Cît privește decizia CC; într-adever s-a consumat, aceasta a fost o decizie politică, într-o perioadă anumită de timp
 • +1 (1)
  atunci a fost poftit Tanase de catre cei din PD sa-l cotonogeasca pe Filat si am avut in sir spectacole care sau sfirsit cu sustragerea Airoportului si BNM din proprietatea poporului si platitori de taxe la buget.Acum am putea sa finalizam cu sustragerea Cailor ferate,Moldtel si a.Acum prin comparatie sa ne amintim ca americanii timp de 200 ani au construit USA...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA