ora: 19:28, 04 ian 2017 4906

Scriitorul Gheorghe Erizanu, despre acțiunile președintelui: Igor Dodon își fură viitorul mezinului propriu


Scriitorul Gheorghe Erizanu, despre acțiunile președintelui: Igor Dodon își fură viitorul mezinului propriu
Foto: europalibera.md

Scriitorul Gheorghe Erizanu a comentat pe blogul său activitatea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, făcând o retrospectivă a activității predecesorilor acestuia.

„Președintele meu are o funcție simbolică. Dă jos drapelul Uniunii Europene de pe batimentul președenției. Taie cu bolgarka soclul drapelului. Schimbă „ro” în „md” pe unde poate. A oprit la frontierele Patriei valul de 30 de mii de sirieni, care urmau să cucerească Chișinăul. Îi numește agresori pe polițiștii și combatanții care au luptat în războiul ruso-moldovenesc de pe Nistru în 90. L-a tras de mâna pe Dumnezeu. Care până acum era cu privirea în altă parte. I-a pus sutana lui Marchel. Ca să știe că-i Dumnezeul lui. Se întâlnește cu „conducătorul Transnistriei”. Îi ia cetățenia președintelui Băsescu.

Președintele meu uită să pună virgulă după funcție: „Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova (virgulă)… bla-bla și bla-bla”.

Președintele meu este harnic. În nicio săptămâna de la instalare lucrează extrem de mult. În fiece zi face câte un gest simbolic. Nu are timp de hodină.

Este al cincilea președinte. Al meu”, a scris Erizanu pe erizanu.cartier.md.

Acesta mai scrie despre speranțele sale puse la alegerile prezidentiațe din 1996 încoace, ajungând la alegerile din 2016, scriitorul afirmă: „ Al cincilea meu președinte nu mai are ce-mi fura. Viitorul meu a fost furat. Viitorul fiicei mele a fost furat. Igor Dodon își fură viitorul mezinului propriu, care, parcă zilele acestea, a făcut doi sau trei ani. Și crede că viitorul e luminos, strălucitor și frumos.

E doar un vis. Mezinul președintelui va trăi în afara Republicii Moldova. Istoria Republicii Moldova va fi scurtă. Despre niște tauri comunitari. Dintr-o rezervație da la capătul lumii. Cu semințe aruncate aiurea”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Si scriitorii sunt cu noi!
  Dupa cum se simte, nu are cum sa ne fie bine, asa cum ne doream toți la alegeri. El, Dodon, are alte interese, straine, fata de ce vrem noi. El joaca la tureatca kazaciocul pe pamintul moldovenilor blinzi si neajutorati!
  Mai nou Ucraina a anuntat că UE vrea sa inlature Moldova din UE. De data aceasta Dodononel tace!
  Măi să fie, Moldova a rămas prima din lume care tine cu agresorul. Se pare ca UE nu ne mai vrea, însă Rasia, abia asteapta sa revenim la sânul ei, sa ne iubeasca, precum o mama interesata. O să ne ne dea iar sa sugem cu țegea gaz, ieftin, pâna vom uita de libertate si de UE. Populimea tace, ca asa este ea!...
  Nu cred să mai scapam de imbratisarile amenintatoare a Rasiei, care ne va tine la sânul ei inca 200 ani. Cum am votat asa trăim!

×
Cultură/Stiinţă
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA