Scriitorul Gheorghe Erizanu, despre acțiunile președintelui: Igor Dodon își fură viitorul mezinului propriu

Scriitorul Gheorghe Erizanu a comentat pe blogul său activitatea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, făcând o retrospectivă a activității predecesorilor acestuia.

Scriitorul Gheorghe Erizanu, despre acțiunile președintelui: Igor Dodon își fură viitorul mezinului propriu
(Foto: europalibera.md)

„Președintele meu are o funcție simbolică. Dă jos drapelul Uniunii Europene de pe batimentul președenției. Taie cu bolgarka soclul drapelului. Schimbă „ro” în „md” pe unde poate. A oprit la frontierele Patriei valul de 30 de mii de sirieni, care urmau să cucerească Chișinăul. Îi numește agresori pe polițiștii și combatanții care au luptat în războiul ruso-moldovenesc de pe Nistru în 90. L-a tras de mâna pe Dumnezeu. Care până acum era cu privirea în altă parte. I-a pus sutana lui Marchel. Ca să știe că-i Dumnezeul lui. Se întâlnește cu „conducătorul Transnistriei”. Îi ia cetățenia președintelui Băsescu.

Președintele meu uită să pună virgulă după funcție: „Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova (virgulă)… bla-bla și bla-bla”.

Pub

Președintele meu este harnic. În nicio săptămâna de la instalare lucrează extrem de mult. În fiece zi face câte un gest simbolic. Nu are timp de hodină.

Este al cincilea președinte. Al meu”, a scris Erizanu pe erizanu.cartier.md.

Acesta mai scrie despre speranțele sale puse la alegerile prezidentiațe din 1996 încoace, ajungând la alegerile din 2016, scriitorul afirmă: „ Al cincilea meu președinte nu mai are ce-mi fura. Viitorul meu a fost furat. Viitorul fiicei mele a fost furat. Igor Dodon își fură viitorul mezinului propriu, care, parcă zilele acestea, a făcut doi sau trei ani. Și crede că viitorul e luminos, strălucitor și frumos.

E doar un vis. Mezinul președintelui va trăi în afara Republicii Moldova. Istoria Republicii Moldova va fi scurtă. Despre niște tauri comunitari. Dintr-o rezervație da la capătul lumii. Cu semințe aruncate aiurea”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub