Citește toate știrile la acest subiect

Scindare în PSRM: „O parte din socialiști sunt gata să voteze Guvernul Leancă”

Scindare în cadrul Partidului Socialiştilor. Mai mulți veterani ai formațiunii îi acuză pe Igor Dodon și noii membri ai PSRM că ar încercă să preia puterea prin atac reider.

Secretarul executivului formaţiunii, Valentin Crîlov, afirmă că ieri, 29 mai, în cadrul Consiliului Republican a fost anunțată crearea unei platforme ideologice distincte în cadrul partidului, transmite UNIMEDIA.
Scindare în PSRM: „O parte din socialiști sunt gata să voteze Guvernul Leancă”
Igor Dodon/Veronica Abramciuc (Colaj: UNIMEDIA)

Potrivit lui Valentin Crîlov, aripa novicilor condusă de Igor Dodon a venit cu decizia gata de nu a-l vota pe Iurie Leancă în funcția de prim-ministru și nu au fost acceptate alte opinii şi poziţii. „Astfel, decizia privind nevotarea Cabinetului Leancă a fost luată doar de gruparea novicilor în frunte cu Igor Dodon”, a spus Crîlov pentru agenția IPN.
 
La rândul său, Igor Dodon scrie pe blog că în partidul pe îl conduce s-a format de vreo jumătate de an „o mică grupare de deviaţionişti, în număr exact de două persoane, care sprijină activ ideea votării pentru un Guvern de dreapta”. „În ultimele zile, activitatea acestui grup a fost intensificată şi abil dirijată. Din partea lor apar şi diferite acuzaţii menite să camufleze intenţia de a vota un Guvern de dreapta. Un exponent (sau o exponentă) al acestui grup nu a votat pentru demisia lui Filat şi astăzi este dispus(ă) să voteze alegerea lui Leancă”, scrie socialistul. 
 
„Marea majoritate a membrilor partidului nostru pledează pentru un guvern tehnocrat sau pentru organizarea alegerilor anticipate. Noi păstrăm calitatea de partid de opoziţie independent şi nu vom fi în slujba politică a nimănui. În ciuda diferitelor scenarii şi intrigi operate de cineva din afară pentru a şantaja PSRM, noi vom fi consecvenţi şi vom lupta împotriva incompetenţei celor care deţin astăzi pâinea şi cuţitul în Republica Moldova. Mă adresez către scenariştii din afară: Nu vom vota Guvernul Leancă”, a adăugat acesta.
 
Dodon mai afirmă că există persoane care se opun categoric referendumului anti-Chirtoaca. „Un asemenea comportament este în disonanţă totală cu linia generală a Partidului Socialiştilor. De aici şi supărarea şi frustrarea respectivilor colegi deviaţionişti”, crede președintele PSRM.

Amintim că ieri, 29 mai, s-a anunțat că consiliul Republican al PSRM a luat decizia de a nu susţine candidatura lui Iurie Leancă. În acest sens ar fi votat majoritatea membrilor formațiunii.

Socialiștii sunt reprezentanți în Parlament de „grupul Dodon”. Acesta este compus din patru deputați Igor Dodon, Veronica Abramciuc și Ion Ceban - membri PSRM, precum și Zinaida Greceanîi (care nu face parte din niciun partid).

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub