Schimbul de replici între PAS și PD continuă: Cerem ca cetățenilor moldoveni din afară țării să li se permită să doneze partidelor și nu străinilor

Partidul Acțiune și Solicitare face precizări cu privire la inițiativa legislativă de îmbunătățire a sistemului electoral, prezentată astăzi. Reprezentanții PAS subliniază că, în proiectul prezentat, se solicită ca cetățenilor moldoveni din afara țării să le fie oferit dreptul de a dona partidelor politice, și nicidecum cetățenilor străini, așa cum a interpretat PDM.

PAS califică reacția PDM la inițiativa prezentată astăzi drept „acuzații aberante anti-diaspora”.

Schimbul de replici între PAS și PD continuă: Cerem ca cetățenilor moldoveni din afară țării să li se permită să doneze partidelor și nu străinilor
(Foto: agora.md)

„PD-ul ne acuză că prin proiectul de lege propus astăzi, am susține amestecul unor puteri străine în politica internă a Republicii Moldova, dar uită că în alegerile prezidențiale a sprijinit tacit finanțarea campaniei lui Dodon din bani rusești veniți prin offshore-urile din Bahamas. Toate interpelările noastre pe acest subiect au fost trecute sub tăcere. Cine este ipocrit și cinic, „stimați” PD-iști?”, spun reprezentanții PAS. 

PAS se întreabă cum pot fi calificate transferurile diasporei de peste 1 miliard de dolari americani, în contextul în care, în concepția PD-ului, o donație de mai puțin de o sută de euro pe an de la cetățenii noștri de peste hotare înseamnă „amestecul unor puteri străine”

Pub

„În concepția PD-ului, o donație de trei salarii lunare (15 900 lei pe an) de la cetățenii noștri de peste hotare înseamnă „amestecul unor puteri sau organizații străine”? Atunci transferurile făcute de către diasporă de peste 1 miliard de dolari americani ce înseamnă?”, spun reprezentanții PAS. 

UNIMEDIA amintește că PAS a prezentat astăzi un proiect de lege prin care propune mai multe prevederi de îmbunătățire a actualului sistem electoral. La capitolul finanțarea partidelor, PAS propune ca legislația să fie astfel modificată încât moldovenii din diasporă să poată dona partidelor până la trei salarii medii pe economie, adică 15.900 lei.

Într-un comunicat emis presei, PDM anunță că dezaprobă ferm inițiativa PAS privind finanțarea partidelor politice de către cetățenii din exteriorul țării. 

Potrivit PDM, contribuția cu până la trei salarii medii pe economie, adică 15 900 lei, ar permite amestecul unor puteri sau organizații străine în politica interna din Republica Moldova și promovarea unor interese străine țării noastre.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub