ora: 16:27, 12 sep 2017 1781

Sala cu Orgă deschide cea de-a 40-a stagiune cu un concert vocal-simfonic, în care vedeta va fi un virtuos contrabasist


Sala cu Orgă deschide cea de-a 40-a stagiune cu un concert vocal-simfonic, în care vedeta va fi un virtuos contrabasist
Foto: comunicat

Pe 21 septembrie Sala cu Orgă deschide cea de-a 40-a stagiune concertistică.

Noul sezon muzical va începe cu un concert vocal-simfonic, susținut de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea și Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan.

Invitatul special al serii va fi virtuosul contrabasist Wolfgang Güttler din Germania, prim-contrabasist al Filarmonicii din Berlin. Prezența contrabasului, ca instrument solistic, este o raritate nu doar pentru Republica Moldova, ci și pe scena muzicală internațională în general.

Publicul va avea excepționala ocazie să asculte pagini celebre din creația lui Antonio Vivaldi și Johann Sebastian Bach, compuse pentru violoncel și vioară, interpretate la contrabas. Un moment spectaculos îl va constiui și duetul solistic Wolfgang Guttler /Cristian Florea, maestrul Florea apărând în dublă ipostază  - de solist violoncelist și dirijor.

În program: 

Concert în Re major pentru violoncel și orchestră, RV 230 (se interpretează la contrabas) de J.S. Bach; Concert pentru 2 viori și orchestră, BWV 1043 (se interpretează la violoncel și contrabas) de A.Vivaldi și Dixit Dominus pentru soliști, cor și orchestră de A. Vivaldi, în ale cărui  partiții solistice vor evolua soprana Tatiana Costiuc, mezzo-soprana Lilia Istratii, tenorul Victor Novițchi și baritonul Andrei Otean.

Întrucât edificiul Sălii cu Orgă se află în reparație, concertul inaugural va avea loc pe scena Centrului Cultural Odeon, cu începere de la ora 18:30.

Evenimentul este realizat  în parteneriat cu Centrul Cultural German Akzente și Institutul Goethe din România.

Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă  și on-line pe iticket.md. Prețul biletului – 100 lei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Cultură/Stiinţă
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA