Saharneanu se războiește cu Marinuța prin postări pe Internet

După Mihai Ghimpu, și reformatorul Valeriu Saharneanu îl numește „cârtiță” pe Vitalie Marinuța. Deputatul PLR a reacționat la declarațiile colegului său de partid de pe rețeaua de socializare Facebook. Saharneanu califică aceste declarații drept o „doză de venin” în adresa propriului partid, transmite UNIMEDIA.
 
„Evident, atunci când spune că a fost vândut, ar trebui să ne răspundă cum de a ajuns să fie marfă. Un ofițer de rangul lui ar trebui să aibă reacția cuvenită, conform principiilor de funcționare internă ale PLR și să contracareze public târgul. Dl Marinuță nu a făcut lucrul acesta, el a ales să aștepte și să acționeze ca o cârtiță: mai întâi a simulat calitatea de membru-fondator al PLR, apoi activitatea de ministru al apărării, ca să iasă acum să atace proiectul în afirmare al Partidului Liberal Reformator”, declară Valeriu Saharneanu pe blogul său personal.
Saharneanu se războiește cu Marinuța prin postări pe Internet
Marinuța și Saharneanu (Colaj: UNIMEDIA)

Potrivit lui, lovitura lui Marinuța țintește două piloane pe care se sprijină PLR. „În primul rând, integritatea lui ca proiect politic, atunci când afirmă că cei doi foști miniștri au fost „vânduți”, „la ordinul cuiva din alt partid”. Și, în al doilea rând, imaginea neîntinată, nepătată, curată a partidului, atunci când afirmă infam „că cineva face bani foarte grei” și etichetează josnic numele liderilor partidului precum că „banul pentru ei sunt mai presus decât demnitatea și promisiunile”.
 
„Când am spus că a simulat calitatea sa de membru-fondator în partid am avut în vedere că întreaga lui muncă s-a redus la promovarea persoanei sale și nu la contrucția de partid care era extrem de necesară și care muncă a căzut pe umerii altor colegi. Niciuna dintre sarcinile avute pe linie de partid, fie organizarea filialelor teritoriale de care a fost responsabil, fie pregătirea de congres, nu le-a onorat în niciun fel, ele rămânând breșe lăsate în construcția partidului”, punctează liberal-reformatorul.
 
Saharneanu afirmă că Marinuța ar fi încercat să-și păstreze funcția, chiar după ce a anunțat public că-și dă demisia de onoare. „În dezbaterile avute pe marginea subiectului la Biroul Politic al PLR, dl Marinuță a cerut, pe neașteptate, ca partidul să respingă, să conteste demisia, să intre în polemici dure cu Președinția și Guvernul și să obțină cu orice preț repunenerea lui în funcție. La replica necesară: cum va fi percepută în structurile respective ale statului, dar și în societate, retragerea unei demisii de onoare prezentate public de un general și ministru, dl Marinuță nu găsit că ar exista careva incompatibilitate morală”, mai spune sursa.  
 
În concluzie, Valeriu Saharneanu nu lasă loc pentru o recuperare a lui Marinuța. „Este în zădar să așteptăm maturizarea lui politică de îndată ce frustrările exacerbate l-au împins să-și dea arama pe față, să se comporte ca o biată cârtiță, grăbită să își ridice simbria de la stăpâni”, accentuează deputatul PLR.
 
UNIMEDIA amintește că, după „răscoala” reformatorilor, Mihai Ghimpu a declarat că Vitalie Marinuța a fost o „cârtiță” în PL și i-a cerut demisia din funcția de ministru al Apărării, pe care atunci o mai deținea.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI