Saharneanu dezvăluie de ce reformatorii din PL au votat pentru demiterea lui Lupu

Deputatul liberal Valeriu Saharneanu spune că reformatorii din PL au decis să voteze pentru demiterea preşedintelui Parlamentului deoarece Marian Lupu a refuzat să recunoască o nouă fracţiune în Legislativ. Politicianul a făcut această declaraţie în cadrul unei emisiuni la Publika TV, informează UNIMEDIA.
Saharneanu dezvăluie de ce reformatorii din PL au votat pentru demiterea lui Lupu
Valeriu Saharneanu, deputat liberal (Foto: UNIMEDIA)

„Am votat pentru demiterea lui Marian Lupu pentru că el a ignorat demersurile noastre. El nu ne-a dat pauza necesară pentru a discuta candidatura procurorului. Lupu a încălcat legea. A depăşit cauza lui de preşedintel al Parlamentului. El a avut un comportament nedemn, a trişat atunci când a spus că nu recunoaşte decât o singură fracţiune liberală în Parlament”, a declarat Saharneanu.

Replica democratului Adrian Candu nu s-a lăsat prea mult aşteptată. „Nu vă este ruşine, dle Saharneanu? Aţi votat pentru demiterea preşedintelui Parlamentului fiindcă nu v-a dat o pauză, pentru că nu va dat maşină şi birou? Foarte inteligent. Ne blamează toată Europa. De ce nu aţi avut curajul în plen să vă ridicaţi în picioare şi să faceţi o declaraţie”, a afirmat deputatul PD.

UNIMEDIA menţionează că, la 25 aprilie curent, Marian Lupu a fost demis din funcția de președinte al Parlamentului cu 76 de voturi. În cabina de vot au intrat deputații PLDM, PCRM, unii deputați neafiliați și câțiva liberali din grupul reformator.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub