ora: 20:35, 19 feb 2013 3246

Saharneanu acuză PLDM de ingerință politică în activitatea CNA


Saharneanu acuză PLDM de ingerință politică în activitatea CNA
Valeriu Saharneanu, deputat PL
Foto: elldor.info
Deputatul PL, Valeriu Saharneanu, a rămas nedumerit şi îngrijorat de invitația directorului CNA la sediul Partidului Liberal Democrat. Potrivit lui, liberal-democrații dau dovadă de un analfabetism juridic și politic total, arătând o deviere crasă de la înțelegerea rolului și rostului unui partid democratic aflat la putere, transmite UNIMEDIA.

„Prin adoptarea unei poziții de condamnare a acțiunilor CNA, aducând învinuiri, gratuite la această fază a investigaţiilor, în timp ce colaboratorii instituției se află în procedura de interogare a unor funcționari bănuiți de acte de corupție, PLDM se postează ca parte interesată să exercite presiuni politice asupra desfășurării anchetei, şi, deci, partid antrenat într-o campanie păguboasă de a impune criterii politice în lupta cu corupţia. Asta ar însemna că fiecare partid de guvernământ să aibă dreptul la anumită marjă de corupţi în instituţiile statului, practică nemaipomenită şi inedită la scară mondială în lupta cu corupţia. Or, corupţia trebuie combătută reeşind din interesele tuturor cetăţenilor, indiferent de culoarea politică sau de funcţia corupţilor”, consideră liberalul.

Valeriu Saharneanu consideră că prin invitarea directorului CNA la sediul partidului este o ingerință în actul de justiție și tentativă de intimidare a unei instituții obligate prin statutul ei să impună respectarea normelor de drept de către toți cetățenii, și în primul rând, de către funcționarii statului.

„Amintesc colegilor din Partidul Liberal Democrat că respectul față de lege este prima obligație a deputaților aleși, indiferent de culoarea lor politică, iar lupta cu corupția și asigurarea bunei funcționări a instituțiilor de drept este prioritatea numărul unu a actului de guvernare și vine în perfectă corespundere cu interesele vitale ale cetățenilor Republicii Moldova”, concluzionează deputatul PL.

UNIMEDIA amintește că PLDM l-a acuzat pe șeful CNA că ar acționa la comanda directă a lui Vlad Plahotniuc. În replică, Viorel Chetraru a spus că acesta luptă cu corupția, negând orice influență politică. 

Astăzi fracțiunea PLDM l-a convocat în mod oficial pe directorul CNA, Viorel Chetraru, la o ședință la sediul partidului. Șeful de la Anticorupție a declarat că nu va da curs solicitării pentru că aceasta ar fi o nouă încercare de presiune politică.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ne amintim cu tristete si rusine de vremurile comunismului , cand cei care nu se supuneau legilor IDOLULUI , erau chemati la райком pentru a da explicatii. In asa situatie se afla azi PLDM.
  Oameni buni, suntem in a.2013!!!!!!!!
  • -6 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Om fi ... Doar ca prostimea e aceeasi ca si in 2008 ...
   • -7 (17)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • -7 (17)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • -7 (15)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Succesul reformei CNA va fi vizibil doar atunci cand vom vedea dosare de aceeasi anvergura itentate si functionarilor din PD, PL, etc ...
      • -9 (15)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       pai vedem dosare la cei corupti si cu dovezi reale dar nu nuami aberatii comentate si denigrare de imagine a celor mai profesionisti politicieni din RM
       • -8 (14)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Finalizate, cu sentinta judecatii pronuntata, si functionari la o odihna binemeritata la Pruncul - doar atunci. Restul (dosare, televiziuni filmand mascati la Guvern sau convorbiri telefonice facute publice) e doar cancan.
        • +11 (13)
         Aberatii de marca "banii lui Plahotniuc", ce nu face oare acum Plahotniuc ca sa strice imaginea celor din PLDM? Rusine! Plahotniuc a devenit atit de jalnic. Apeleaza la cele mai josnice metode.
         • +10 (12)
          Mda...vad ca Plahotniuc prin poseda calitatea de a HIPNOTIZA PRIN BANI!
          Oare nu e simplu ca PL-ul s-a unit cu PD-ul impotriva PLDM-ului? Este un razboi politic foarte murdar, de unde Plahotniuc sint sigur, nu va iesi basma curata! Domnul Filat deja a inceput procesul de lichidare politica a acestui bandit!!! Rezultat avem, demiterea papusarului!
          Ramine doar sa fie problema timpului! Bravo PLDM! Rusine celor din PD si PL pentru ca si-au vindut demnitatea.
          • +9 (11)
           Cei din PL s-au DEMOCRATIZAT, pentru banii lui Plahotniuc si asta e clar. Ghimpu cu toata adunatura sa de schizofrenici sare in apararea lui Plahotniuc ca un cocos. Iar Plahotniuc il mai ia peste picior citeodata.
           Rusine Ghimpu! Nu mai meriti increderea poporului pentru sinceritatea, aveai cindva doar sinceritatea, acum ai ramas cu nimic.
          • +1 (3)
           Гимпу - ШКУРА ПРОДАЖНАЯ!!! ПРОДАЛСЯ ПЛАХОТНЮКУ ЗА НЕСКОЛЬКО МИЛЛИОНОВ. ПРОДАЛ СЕБЯ И ВСЮ СВОЮ КУЧУ(ПАРТИЮ) ПСИХИЧЕСКИ БОЛЬНЫХ ЛЮДЕЙ. ЭТО УНИЗИТЕЛЬНО. ТЕПЕРЬ ОН ВЫХОДИТ ПЕРЕД МИКРОФОНАМИ И УСТРАИВАЕТ ШОУ ПО ПРИКАЗУ ПЛАХОТНЮКА!!!
          • +1 (3)
           A iesit un alt bleg de la PL la rampa. Bre, voi ce toti ati cazut in buzunarul lui Plahoi? Cam s-a largit buzunarul in ultimul timp.
          • 0 (2)
           Cit de jalnici sint cei de la PL care au dat dovada de curvism politic dupa inchegarea unui tandem PL-PD.
           Cu regret putem spune ca per ansamblu PL a tradat alegatorul sau si a tradat pe sfoara intreaga societate.
     • -7 (17)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      cred ca demisia lui filat ar fi o buna oportunitate p/u parcursul european a RM atita timp chit incapacitatea lui de guvernare corecta si managmentul fraudulos cauzeaza doar prejudicii rm si pateaza imaginea ei in raport cu inaltii oficiali europeni care astazi ne hranesc cu bumbonica numai sa se asigure ca investiitiile lor in RM nu sau corupt ca toata activitatea lui filat
  • -9 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Nepotul lui Cotovschii a avut tupeul sa concentreze in minile PLDM , toata puterea in RM, ei sau angajat sa ne inroleze in rindurile PLDM fara vointa noastra, cetatenii tarii p/u ei sunt electorat, care trebue sa manince pe satutatE, odata in patru ani, in rest ei ne au de bidla fara de dreptul de a gindi.Pentru atirnarea deavoliceasca fata de popor, ei trbue demisi. Locul lor e in cartile de istoriE, la capitolul+" CUM S-AU DISTRUS SPERANTELE CETATENILOR RM in secolul XXI ".
 • -5 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Prim -ministru nu este egal cu prim secretal al Partidului Comunist. Oameni buni , faceti diferenta.
  Dl Filat si-a depasit "putin" atributiile.
  Sa nu uite ca lumea l-a votat ca sa scape de comunisti si de saracie, nu pentru a schimba dictatura rosie in cea verde!!!!
  • -6 (18)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Putin ... E un ipocrit sadea ...
  • -6 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Lumea l-a votat pentru ca spera sa vada o tranzitie de la un stat feudal autoritar controlat de Vlad Cioara la un stat european democrat modern in care LEGEA e pusa in capul mesei ... In present avem acelasi sistem feudal in care Vlad Filea dicteaza lui Vicol ce sa faca, pe cine sa ingroape si pe cine sa-i "raslagheasca" ...
 • -9 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mai are si balta PL peste ... Well done, d-le Saharneanu.
 • +11 (13)
  E VIZIBIL CA CHIETRARU ACTIONEAZA LA COMANDA LUI PLOHA....PANA ACUM A FOST TOTUL LINISTIT...CUM LAU AGATAT PE PLOHA DE TOATA CRIMINALITATEA PE CARE O COMIT....HOP SI CATEI LUI PLOHA LATRA.....
  • -8 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Și asta ar justifica pe ăștia care pun bețe în roți justiției?
   .
   Zău, uneori mă lăsați cu gura căscată prin comentariile voastre! :)
  • -10 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Cu parere de bine, acest catel chiar si musca!!! De latrat latra strelet si Co, dirijati de paun!
 • +10 (14)
  PL apedecsu lui Plohoi. Mafiotul N1 cel mai mare luptator cu mafia:)))
 • -4 (16)
  Ce importanţă, la comandă şi la a cui, şi cu interceptările telefonice la fel, principalul că au fost descoperite şi luate la evidenţă infracţiuni comise de persoane "cu" demnitate publică. Interesant cum explică papagalul de Ţăranu la "Ţara lui Dogaru", mare scofală, în convorbirile telefonice interceptate, Filea, ceilalţi participanţi în unele momente comit careva abateri de la legislaţie... Cel mai straşnic cînd tot acest bădăran deschis la televiziune constată drept legale acţiunile lui Filea de a primi decizii cu privirea la suma amenzilor aplicate celor ce au încălcat legea.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  E iubitor de clei Moment :)! Moșneagu aiurește :)!
 • +1 (1)
  Dl BIOXID de CLEI :) !
 • 0 (0)
  Ba Saharneanu, tu zici ca invitarea lui Chetraru la sediul PLDM este o ingerinta in activitatea CNA. Bine, baiatule, dar cum crezi tu ca trebuia sa reactioneze un partid de alianta atunci cand una din cele mai plahotnizate institutii ale statului ii ataca minstri, intercepteaza convrobirile telefonice (inclusiv a liderului), ii aresteaza peste prezumtia nevinovatiei si cu dangaua de "pericol social", in timp ce celelalte doua ca prin minune stau bine mersi, curate si necompromise. Si stai si analizezi lucruile trebuies inversate. De ce nu te sesizezi pe declaratia lui Cosovan, de ce te interesezi, de ce drumurile construite arata prost, de ce locomotiva procurata si reparata in Romania a "mancat" atatea milioane de euro, de ce puscariasii sunt gratiati etc., etc. Din moment ce Chetraru a fost chemat in mod public la fractiune, aceasta nu e amestec in treburile CNA, deputatule, ci comunicare transparenta, incercare de a lamuri lucruile.
 • 0 (0)
  Cum spunea juristul Dron, totul trebuie explicat la rampa. Daca Chetraru l-a retimnut pe Vicol pentru 20 de zile sau a ascultat convrobirile la telefon ale demnitarilor(actiune considerata ilegala), lasa sa iasa in fata opiniei publice si sa spuna in temeiul carei legi a facut-o. Ce Constitutie a aparat atunci cand nu s-a implicat in masinatiile lui Plahotniuc de la Metal Feros sau in atacurile raider. Valeiu Saharnenau, de cand demagogia pentru tine a devenit stiinta?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA