ora: 09:29, 19 iul 2012 4742
Autor: Radu Burdujan

S-au răzgândit: Mai multe secții de vot pe teritoriul R. Moldova pentru Referendumul din România


S-au răzgândit: Mai multe secții de vot pe teritoriul R. Moldova pentru Referendumul din România
Poză simbol
Foto: cronicadeiasi.ro
Ministerul român de Externe a anunțat că a suplimentat numărul secțiilor de votare din străinătate care vor fi deschise pentru referendumul din 29 iulie, cu 151. În Republica Moldova, numărul secțiilor de votare va fi de 14, cu 9 mai multe decât se anunțase anterior.

Astfel, cetăţenii români din ţara noastră vor putea vota în cele 5 secţii de vot anunțate anterior, și anume în câte o secţie de vot în Bălţi, Cahul, Ungheni și două în Chișinău. Pe lângă acestea vor fi deschise 9 secții de vot suplimentare - câte una la Chişinău, Căușeni, Hâncești, Ialoveni, Orhei, Nisporeni, Călărași, Cantemir și Soroca.

„În urma centralizării propunerilor primite de la ambasadele şi oficiile consulare ale României, precum şi de la reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat cu 151, până la 301 numărul secţiilor de votare. Evaluarea a ţinut cont de posibilităţile tehnice (sediu, comunicaţii etc.) şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţărilor de reşedinţă”, se spune în comunicatul MAE român.

UNIMEDIA reamintește că la începutul lunii iulie Ministerul de Externe din România a anunțat că va reduce drastic numărul de secţii de votare din străinătate, care vor fi deschise pentru referendumul din 29 iulie curent.

Precizăm că la ultimele alegeri din România, în străinătate au fost deschise 294 de secții de votare. Conform statisticilor anterioare, Diaspora îl susține în electorală preponderent pe Traian Băsescu. 

Background:

UNIMEDIA amintește că Traian Băsescu a fost suspendat din funcție de Parlamentul român. Președinte interimar al României a devenit Crin Antonescu, președintele PNL. Asta după ce coaliția de guvernare, Uniunea Social-Liberală (USL), condusă de Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL), a revocat din funcție președintele Senatului (Vasile Blaga) și pe cel al Camerei Deputaților (Roberta Anăstase). Cei doi au fost înlocuiți cu reprezentanți ai USL. La fel, în ultimele săptămâni au fost revocați din funcție Avocatul Poporului, directorul TVR, dar și alți șefi de instituții. Statul vecin urmează să organizeze un referendum pentru a consulta populația cu privire la suspendarea lui Băsescu. Dacă participanții la Referendum vor aproba decizia Parlamentului, Traian Băsescu va fi revocat din funcție. Referendumul va fi organizat pe 29 iulie. Pentru ca Băsescu să demis din funcție, rata de participare la Referendum trebuie să fie de 50% +1 (cel puțin 9 milioane de români).

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (2)
  E si normal, dupa intilnirea lui Copy-Paste cu Filat e clar ca s-au facut aranjamente legat de referendum. Deja intuiesc ca va fi o prezenta mare
 • 0 (2)
  ctrl+c/ctrl+v m-a scapat de o cheltuiala cu deplasarea la vot. acum pot sa-l sustin pe Basescu gratis )
 • 0 (4)
  Il puteti ajuta pe Basi prin boicotare a referendumului.
  Daca nu vor intruni 51% din alegatorii de pe liste atunci se declara nul si Basi revine pe cal alb.
  • +1 (3)
   Acuma zi-mi si mie, pe bune, daca nu se valideaza referendumul ce se petrece? PAre-mi-se ca nu este asa de simplu. Ca daca e asa, eu chiar nu ma duc :) Pe de alta parte, daca se aduca pana la urma 50%+1? O sa ne mushkam coatele mereu ca nu am facut ce a depins de noi :) Asa ca... nish nu shtii cum e mai bine...
  • +1 (3)
   nu te duci sa votezi,atunci o sa voteze altul in locul tau asa ca ducetiva toti la votare si uzati buletinul de vot !!! NU demiterii Basescu!
 • 0 (4)
  E clar. Se tem ca nu vor fi peste 50%+1 din alegatori la urne. De asta tot incearca ba referendum de doua zile, ba prelungirea pana la orele 23:00. Ascultati atent ce spune Basescu si veti afla daca trebuie sa mergeti la vot sau nu:

  "Imaginati-va cum s-ar vedea Romania daca dupa incalcarile grave ale valorilor europene in decapitarea conducerii statului romanii ar VALIDA aceasta actiune."

  "Imagiti-va o Romanie in care o actiune politica ce este etichetate drept neeurpana…. este VALIDATA de romani, acea Romanie devine o pata alba"

  "O VALIDARE prin vot popular a actiunii domnului lui Crin Antonescu si Victor Ponta fi un dezastru politic pentru România"
 • -2 (2)
  Era şi normal să mai deschidă secţii de votare.
  Să urmărim firul logic:
  - pentru 1.800 de militari din Afganistan erau deschise 8 secţii de votare.
  - iar pentru 200.000 cetăţeni români din R.Moldova... doar 5 secţii de votare.
  Adică cum vine asta: 1800 militari din Afganistan merită mult, mult mai mare atenţie decât 200.000 civili din Moldova ??? Asta adică de ce ?? Fiindcă aceştea sunt înarmaţi şi au experienţă de luptă şi la o adică.... pot să-şi revedice substanţial şi convingător drepturile ????
  Aşa decurje logic din acţiunile guvernatorilor...
  Ori cum altfel ???
  • 0 (0)
   Grig draga, fa un efort de gandire, cei 1800 militari nu sunt tori gramada la un loc, sunt in baze diferite, in localitati diferite, iar pe acolo e razboi, sunt talibanii care ies din ascunzatori si ataca, nu prea pot militarii sa o ia incolonati la drum spre sectia de votare.
 • -1 (3)
  Să ne mobilizăm TOŢI la referendum.
  Să nu uităm că rezultatele lui se numără 50%+ 1 VOT !!!!!!
  Acest vot poate fi chiar al meu sau al tău.
  Contează fiacare vot.
  Mobilizaţii pe cei lenoşi.
  Votăm: NU demiterii lui Băsescu.
  • -2 (4)
   bai, asta desteptu, nu umbla aici cu prostiile, pentru sustinerea lui Basescu e mai bine sa stam acasa, si sa boicotam referendumul.

   deci, boicotarea referendumului cea mai buna varianta.
   • -1 (3)
    "pisihologul" este agent pontist.
    Noi, susţinătorii lui Băsescu, NU PUTEM SĂ RĂMÂNEM ACASĂ şi prin neprezentare să-l susţinem pe Băsescu - E FOARTE RISCANT !!! Se poate crea impresia greşită că Băsescu n-are susţinători.
    Alde "pisihologul" ştiu că Basarabia va vota 100% cu Băsescu, de aceia, prin ŞMECHERIE vor să ne convingă să nu eşim la vot.
    Nu!
    TREBUIE SĂ EŞIM LA VOT şi să votăm NU demiterii lui Băsescu. Acesta-i cel mai sigur variant - chiar de nu acumuleaţă Băsescu voturile necesare: contaează imaginea României şi considerarea electroratului basarabean !!! Nu scăpaţi asta din vedere!
  • -2 (4)
   Ti-a explicat destul de clar omul mai sus (crististar). Totul se face pentru a valida referndumul, nu pentru a-ti permite tie sa-ti exervciti dreptul tau constitutional. In Romania la vot vor iesi masiv cei care vor demiterea, ceilalti il ignora, dar prin faptul ca vei merge si tu nu se va schimba nimic in procentajul probasescu. Vei mari procentul de participare si anume votul tau poate fi decisiv... pentru demiterea lui Base.
 • 0 (2)
  In sfarsit,chiar daca tot pute a copy-paste,de la distanta,se maresc sectiile de votare din R.Moldova ! Indiferent de ce vrea copy-paste,sau celalalt,betiv notoriu,fost invatator,intr-o comuna Ialomiteana,Base tot va iesi inapoi Prezident ! Traiasca comandirul Base !
  • -2 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -2 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Nu vad nimic de mirare in sporirea numarului sectiilor de vot. Pan la urma tot asa aveau sa faca.

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA