Rusia emite o nouă bancnotă pe care sunt imprimate imagini din Crimeea

Rusia a prezentat astăzi o nouă bancnotă pe care sunt imprimate imagini din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, informează AFP, citat de Agerpres.

Această bancnotă, în valoare de 200 de ruble (2,92 de euro), este ilustrată cu imaginea unui monument dedicat gloriei Marinei înălțat în orașul Sevastopol, avanport al Flotei Ruse la Marea Neagră, și a unor ruine greco-romane din orașul Chersonesos (Hersones).

Aceste imagini au fost selectate în urma unui concurs național organizat anul trecut, potrivit Băncii Centrale a Rusiei.

„Aceasta reflectă dorința poporului rus de a vedea aceste simboluri pe bancnote”, a dat asigurări președinta Băncii Centrale, Elvira Nabiullina.

Rusia emite o nouă bancnotă pe care sunt imprimate imagini din Crimeea

Crimeea a fost anexată de Moscova în 2014, după ocuparea peninsulei de către trupele ruse și un referendum calificat drept ilegal de Kiev și de țările occidentale. Această anexare a dus la impunerea unor sancțiuni europene și americane la adresa Rusiei, încă în vigoare.

La sfârșitul lui 2015, Rusia a mai emis o bancnotă în valoare de 100 de ruble, cu imagini din Crimeea și Sevastopol.

Federația Rusă a mai prezentat astăzi o nouă bancnotă, în valoare de 2.000 de ruble, ilustrată cu imagini de pe cosmodromul rus Vostocinîi (în Extremul Orient), unde în aprilie 2016 a avut loc prima lansare a rachetei "Soiuz-2.1a".

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.