ora: 15:26, 20 iun 2014 6375
Autor: Cristina Buzovschi

Riscă să fie excluși din PCRM?


Riscă să fie excluși din PCRM?
Voronin, Tkaciuk, Petrenco și Muntean
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidului Comuniștilor nu se va limita doar la excluderea lui Pavel Grigorciuk din partid. Potrivit unor surse din PCRM, citate de kommersant.md, în timpul apropiat formațiunea își va curăța rândurile, iar printre cei dați afară se va numără Tkaciuk, Muntean și Petrenco. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a confruntării celor două tabere, conduse de Voronin pe de o parte și de Tkaciuk pe de altă parte, relatează UNIMEDIA.

Publicația citată scrie că după plenara PCRM, Tkaciuk, Muntean și Petrenco apar mai rar în public, refuză să comenteze conflictul sau să apară în emisiuni, în timp ce Voronin oferă activ interviuri.
 
Voronin ar fi propus excluderea lui Tkaciuk din conducerea PCRM pentru că ar fi inclus de sine stătător candidați în lista electorală. „El a crezut că noi, înainte de alegeri, nu vom avea încotro și îl vom asculta, iar el va dicta obiectivele și viitori membri ai fracțiunii PCRM”, ar fi declarat Voronin la plenara PCRM, citat de publicație. „Eu nu-l înțeleg. Și l-am întrebat: Cum tu îți imaginezi, cine va lucra cu tine în continuare?”, ar fi spus liderul PCRM.
 
Petrenco i-ar fi spus lui Voronin că înainte era „locomotiva” partidului, iar că acum este „ancora” lui.
 
„Nimeni din cei excluși nu a depus o cerere de demisie. Au fost niște scrisori pentru  Voronin și în adresa biroului politic. Cei trei indicau în textul scrisorii că jocul dublu este inadmisibil și au cerut să se renunțe la parteneriatul cu Partidul Democrat și, în particular, Vlad Plahotniuc. De asemenea s-a propus ca PCRM să susțină în continuare ideea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală”, a declarat sursa pentru kommersant.md, precizând că Voronin face trimitere la aceste scrisori ca la niște cereri de demisie.
 
UNIMEDIA amintește că Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat în Parlament, iar ulterior a fost exclus, alături de Petrenco din Comitetul Executiv al PCRM. Muntean a fost dat jos din postura de secretar general al partidului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (10)
  Si normal ca vor fi dati afara talibanii impreuna cu Tkcaiuc!! Numai ca de esecul PCRM-ului sint vinovati ei singuri, fara a invinovati pe altii. Asa ca e clar ca acest partid se va auto-distruge, si acest procedeu e continuu dupa cum vedem!
  • +2 (8)
   Deloc nu m-as mira daca maine vor zbura si Tkaciuc si Petrenco si Muntean si Musuc. Deloc nu m-as mira daca in general PCRM se va scufunda ca Titanic-ul, rupt in 2 parti mai ales ca niste piese din acest vas au zburat demult.

   Sunt cetățean activ
   • +2 (8)
    PCRM a avut numai de pierdut cu acesti salbatici ai lui Tkaciuk in Partid, dar daca sa luma pe ansamblu, tara a avut de cistigat din asta, cetatenii s-au reorientat spre partidele care au o gindire mai fresh si mai democratica.
    • +1 (7)
     Molodva nu are nevoie de PCRM in general , nemaivorbind de talibani si extremisti, asa ca sa plece si pina la urma sa se desfiinteze total acest partid a trecutului si a nostalgiei.
     • -1 (5)
      Ca PCRM s adevina un partid Europena ar trebui toti sa se autoelimine, si sa schimbe si denumirea. Doar atunci poate vor avea sanse sa devina un partid apreciat.

      Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA