Reuters, despre diplomații ruși expulzați din Moldova: Ar fi recrutat insurgenți pro-ruși pentru războiul din Ucraina

Cei cinci diplomați ruși expulzați din Moldova luna trecută ar fi fost de fapt spioni care recrutau luptători din Găgăuzia pentru revolta din Ucraina susținută de Moscova, scrie reuters.com cu referire la o sursă guvernamentală și două surse diplomatice.

Reuters, despre diplomații ruși expulzați din Moldova: Ar fi recrutat insurgenți pro-ruși pentru războiul din Ucraina
(Foto: reuters.com)

Moldova, o țară ex-Sovietcă ce, de mult timp, este subiect de luptă între Vest și Rusia, a expulzat diplomații pe 29 Mai. Decizia nu a fost explicată, iar prim-ministrul Pavel Filip a spus doar faptul că guvernul său a avut “motive temeinice”, mai informează reuters.

Potrivit surselor, care sunt familiarizate cu acest caz, cei cinci diplomați au fost expulzați pentru că ar fi activat ca ofițeri sub acoperire pentru agenția rusă de informare militară (GRU). Sursele spun că luptătorii din Găgăuzia erau trimiși mai întâi la o tabără paramilitară de antrenamente în Rostov, o regiune din sudul Rusiei.

Pub

Continuare poate fi citită pe http://www.reuters.com/article/us-moldova-russia-expulsions-idUSKBN1941DA?il=0

Unimedia amintește că pe 29 mai cinci diplomați ruși au fost declarați persona non-grata. Președintele Igor Dodon și-a exprimat nemulțumirea față de acet gest "revoltător" al Guvernului Republicii Moldova. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI