ora: 15:35, 13 iun 2017 8411 2 Autor: Adriana Vlas

Reuters, despre diplomații ruși expulzați din Moldova: Ar fi recrutat insurgenți pro-ruși pentru războiul din Ucraina


Reuters, despre diplomații ruși expulzați din Moldova: Ar fi recrutat insurgenți pro-ruși pentru războiul din Ucraina
Foto: reuters.com

Cei cinci diplomați ruși expulzați din Moldova luna trecută ar fi fost de fapt spioni care recrutau luptători din Găgăuzia pentru revolta din Ucraina susținută de Moscova, scrie reuters.com cu referire la o sursă guvernamentală și două surse diplomatice.

Moldova, o țară ex-Sovietcă ce, de mult timp, este subiect de luptă între Vest și Rusia, a expulzat diplomații pe 29 Mai. Decizia nu a fost explicată, iar prim-ministrul Pavel Filip a spus doar faptul că guvernul său a avut “motive temeinice”, mai informează reuters.

Potrivit surselor, care sunt familiarizate cu acest caz, cei cinci diplomați au fost expulzați pentru că ar fi activat ca ofițeri sub acoperire pentru agenția rusă de informare militară (GRU). Sursele spun că luptătorii din Găgăuzia erau trimiși mai întâi la o tabără paramilitară de antrenamente în Rostov, o regiune din sudul Rusiei.

Continuare poate fi citită pe http://www.reuters.com/article/us-moldova-russia-expulsions-idUSKBN1941DA?il=0

Unimedia amintește că pe 29 mai cinci diplomați ruși au fost declarați persona non-grata. Președintele Igor Dodon și-a exprimat nemulțumirea față de acet gest "revoltător" al Guvernului Republicii Moldova. 

Comentarii (2)
  • +2 (2)
    Pai si ce asta e o problema? Pai nu e normal asta in tara lu' dondon?
    Eu zic ca ii puteau pregati chiar pe teritoriul Rep Moldova si pe banii UE.
  • +3 (3)
    In asa caz bine ar fi ca Ucraina si UE sa-l declare pe Dodon persoana non-grata, deoarece el foarte activ era impotriva expulzarii acestor indivizi si reese ca el sustine razboiul din Ucraina. In schimb foarte tare si cu placere linge fundul lui Putin...... In Pi** Ma***, datorita lui ajungem o tara de rahat!!!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA