Reținerea lui Bolboceanu. Unde a avut loc flagrantul și cine-i ofițerul sub acoperire cu care lucra

Fostul deputat Iurie Bolboceanu a fost reținut în flagrant de procurorii PCCOCS și ofițerii SIS în restaurantul din sectorul Râșcani al rețelei „Taxi Blues”.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, alte întâlniri între Bolboceanu și Alexandr Grudin, ajutorul atașatului militar rus, au mai avut loc în localurile „Caravan”, „La Sarkis” și la o pizzerie de lângă Universitatea "Ion Creangă", însă cel mai des cei doi se vedeau în restaurantele "Taxi Blues".

Reținerea lui Bolboceanu. Unde a avut loc flagrantul și cine-i ofițerul sub acoperire cu care lucra
(Foto: http://www.dubossary.ru)

Potrivit oamenilor legii, fostul deputat îi oferea lui Grudin informații din sfera politicului, precum și date de la experți economici sau specialiști în politică pe diferite domenii, scrie deschide.md. 

Vicedirectorul SIS, Alexandru Balan a declarat azi într-o conferință de presă că întâlnirile dintre cei doi erau conspirative.

Pub

”Cele două persoane respectau anumite reguli: fără telefoane, toate întâlnirile se realizau cu măsuri speciale de conspirație. Circulau preț de aproape o oră pe același traseu ca să verifice dacă totul este curat, apoi când erau siguri că pot discuta, întâlnirea avea loc. Transferul de informații se făcea de regulă printr-un laptop specializat iar la fiecare întâlnire cetățeanul R. Moldova era remunerat, de regulă, în dolari”, a menționat vicedirectorul SIS care a adăugat că timp de mai mulți ani cei doi se întâlneau o dată pe lună. În cazul în care unul dintre ei nu venea, întâlnirea se amâna fix cu o săptămână în același loc.

UNIMEDIA amintește că în urma perchezițiilor, la domiciliul lui Iurie Bolboceanu, au fost găsiți 23 de mii de dolari, bani pe care i-ar fi primit drept remunerare pentru informațiile divulgate și un telefon mobil destinat pentru discuțiile cu agentul străin. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub