ora: 07:35, 05 iul 2013 3571

Reşetnicov: „Ministrul Apărării trebuie să tacă!”


Reşetnicov: „Ministrul Apărării trebuie să tacă!”
Artur Reşetnicov, deputat PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a înaintat, ieri, moțiuni simple de cenzură pentru demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, și ministrului Educației, Maia Sandu. Câteva din argumentele invocate de aceştia a fost că ministrul Apărării ascunde cazuri de maltratare în Armată, iar Sandu se face vinovată de faptul că elevii nu au putut copia la BAC. Declaraţii în acest sens au fost făcute de comunistul Artur Reşetnicov în cadrul unei emisiuni de la PublikaTV, transmite UNIMEDIA.

Potrivit deputatului Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, Ministerul Educaţiei nu este un poligon pentru experimente, iar camerele de supraveghere nu au fost o soluţie eficientă.

„Nu sunt de acord că Ministerul Educaţiei este un poligon unde să existe experimente. Nu ştiu de unde a venit idea cu camerele de supraveghere şi nu cred că a fost o soluţie eficientă. Ministrul nu cred că a prins un elev care copia cu camerele de luat vederi. Copiii nu trebuie să sufere. Unii dintre ei au ajuns şi la spital, ei nici nu au înţeles pe ce lume au ajuns”, a subliniat sursa.

În acelaşi context, deputatul PLDM, Tudor Deliu, a menţionat că prin intermediul acestei moţiuni, comuniştii vor să tolereze copierea şi neprofesionalismul. „Comuniştilor nu le plac oamenii deştepţi. Reforma în educaţie este una care doare, dar acest lucru este unul care trebuie făcut. Noi, în Moldova avem criză de valori, dar valorile se creează în şcoală. Prin această moţiune, comuniştii vor să tolereze copierea şi neprofesionalismul”, a precizat politicianul.

De asemenea, deputatul comunist a declarat că moţiunea de cenzură este înaintată doar când se constată o agravare a politicilor promovate. „Ministrul Apărării trebuie să închidă gura şi să tacă. Ministrul Marinuţa ascunde cazuri de maltratare în Armată. Sesiunea suplimentară la BAC înseamnă să scurgă părinţii de bani. Când se înaintează o moţiune de cenzură se constată agravarea politicilor promovate. Situaţia la Ministerul Educaţiei şi cel al Apărării este dezastruoasă. Noi am vrea să lucrăm şi mai departe, dar ei deja au foi pentru a merge la odihnă”, a conchis sursa. 

UNIMEDIA aminteşte că, ieri, Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a înaintat moțiuni simple de cenzură pentru demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, și ministrului Educației, Maia Sandu. În debutul ședinței Legislativului, deputații PCRM Anatolie Gorila și Inna Șupac au prezentat partea motivată a inițiativei privind demiterea celor doi membri ai Cabinetului de Miniștri.

Moțiunile simple de cenzură au fost semnate de 33 deputați din fracțiunea PCRM și urmează să fie dezbătute în cadrul unei ședințe a Parlamentului, care va avea loc miercurea viitoare, 10 iulie. Deputații din grupul Dodon au anunțat că vor susține cele două moțiuni.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (3)
  Arthur Oligofrenoff - îți trebuie o cămașă de forță și la ospiciu cu tine, taică...

  Sunt cetățean activ
  • 0 (6)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (5)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +1 (5)
     Comentariul a fost șters de redacție.
 • +5 (5)
  Măi Arture, pe vremea comuniştilor se copia şi se mituia ca-n Codru. Deaceea azi în Parlament avem o mare majoritate de "incărturari". Pe copil nu tre să-l deranjeze la BAC ce este în jurul lui. El sa dus să dea examenul, dar nu să se uite la camera de luat vederi. Dacă el nu poate şi nu doreşte să înveţe, nu este obligatoriu să susţină BAC-ul. Cine a spus, ca toţi liceeanii tre să absolvească universitatea/academia. Care nu poate învăţa, la sapă. Ţara are nevoie de specialişti calificaţi şi deştepţi, şi nu de cei care cumpără diplomele. Pretenţiile tre să le avem nu la elevi, ci la profesorii care au primit lunar salarii ani de zile şi nu le-au dat elevilor cunoştinţele necesare.
  • +1 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (3)
  Domnu Marinua nu trebue de uitat la neprofesionali in militarie ca Artur, el poate este bun jurist da in securitatea chear daca a fost pe la astfel de structuri unde a fost manager nui da voe sa se dea cu parerea mai ales ca Marinuta este un expert cu diplome si experienta practica in domeniul de aparare si securitate
 • +5 (5)
  Ei na! :)) Tovarase Resetnikov, Sper sa cititi acest comentariu. Pai... Miniseturl Educatiei, in primul rand ar rebui sa anuleze diplomele de studii ale tuturor membrilor PVRM si Komsomol. De ce? Fiindca nivelul de educatie, de comportament lipseste! La istorie sunteti praf (voi peceremistii si membrii Hitler Jugend, scuze: Komsomol), la limba romana pasta. Rasfoiti declaratiile, mesajele, blogurile, articolele etc. ale peceremistilor, komsomolistilor si veti constata in ele xenofobie la adresa romanilor, veti vedea ca habar nu au sa scrie si vorbeasca corect Pe intelesul dvs. PCRM, Komsomol, PSRM, Garda Tinara si alte asemenea organizatii se definesc printr-o prostie si nesimtire strigatoare la cer, in plus au si un comportament, repet, violent. Tovarase Resetnikov, respectuos va sugerez sa reluati si dvs. scoala. Suntei jalnici, de o penibilitate de necrezut. Daca doriti, va dau nenumarate exemple de seminalfabetism, violenta, xenofobie, prostie prezente la membrii PCRM, Komsomol. Mi-ar…
  • +1 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (4)
  Artut cu mintea-n kur!
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (4)
  Artur, o mutra mai "protivnaia" ca a ta nu există. Mai bine nu apărea la TV, stai acasa, taxiurile din greşeală pot sa te duca la Costiujeni sau in alte locuri mai ascunse.
 • -1 (5)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA