ora: 11:09, 22 apr 2013 4454
Autor: Cristina Aramă

Reprezentantul Președinției a solicitat recuzarea lui Victor Popa


Reprezentantul Președinției a solicitat recuzarea lui Victor Popa
Componența CC
Foto: UNIMEDIA
Astăzi, 22 aprilie, Curtea Constituțională examinează sesizarea liberalilor privind asigurarea interimatului funcţiei de prim-ministru în exerciţiu. La începutul ședinței, reprezentantul Președinției, Ion Păduraru, a solicitat recuzarea judecătorului Victor Popa, fost deputat al fracțiunii PL, notează UNIMEDIA.

„Judecătorul Victor Popa nu poate participa la examinarea acestui caz deoarece s-a expus public privind sensul și esența subiectului sesizării în cadrul cosultărilor publice care au avut loc între președintele Nicolae Timofti și fracțiunea PL”, a declarat Ion Păduraru. 

Ministrul Justiției în exercițiu, Oleg Efrim a sprijinit solicitarea reprezentantului Președinției, pe motiv că judecătorul Popa și-a expus public opinia vizavi de acest caz.

În același timp, liderul PL, Mihai Ghimpu și deputații PL au calificat această cerere ca fiind una nefondată. „Este vorba despre interpretare și nu declarare în public. Discuțiile particulare nu înseamnă opinii publice. Singura discuție care a avut loc între Timofti și domnul Popa au fost doar felicitările privind învestirea în funcție”, a spus Ghimpu.

De aceași părere a fost și judecătorul Victor Popa, care a susținut că a fost vorba de un schimb de opinii cu unii consilieri ai președintelui, dar fără ca ultimul să-și expună opinia vizavi de obiectul sesizării.

„Într-adevăr când au avut loc consultările între PL și președintele RM, au fost schimb de opinii cu unii consilieri ai președintelui. Dar eu nu m-am expus asupra obiectului sesizării. Schimpul de opinii nu poate fi calificat ca declarație publică ale obiectului sesizării”, a subliniat Popa.

Magistrații s-au retras pentru deliberări. Ulterior, Curtea Constituțională a respins cererea de recuzare ca fiind una neîntemeiată.

UNIMEDIA amintește că  Victor Popa a fost numit de către Parlament în funcția de judecător la Curtea Constituțională. O decizie în acest sens a fost aprobată  cu votul a 51 dintre deputați, inclusiv a celor din PLDM.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (8)
  Astfel se Demonstreaza ca PL este Exclus din Arena Politica Putin Cite Putin.
  Numai sa nu zica PListii ca nu ei i-au intronat la Guvernare pe PLDM si PD, in pofida faptului ca stiau de Mafia lor.
  • +4 (6)
   PL nu are viitor politic. Pe cind premierul va fi ales joi, ei cauta interimar. Mda...nebuni cu totul.
 • +1 (1)
  Deam si de Popa s-au impiedicat. Acuma v-or inlatula din orice post pe orice liberal. A sosit era vlazilor. Da "pezidentu" cum v-a raspunde pentru ca ajudecat oameni nevinovati??? Pe David si alti patrioti ai neamului pe care nomenclatura KGB-ista -comunista , prin judecatorii vinduti sistemului i au distrus????????

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA