Renato Usatîi, la CEDO

Partidul condus de milionarul Renato Usatîi declară că se adresează la CEDO. Potrivit unui comunicat,  aceștia vor fi reprezentați de Stanislav Pavlovschi.

Renato Usatîi, la CEDO
Concert organizat de Renato Usatîi (Foto: UNIMEDIA/Dumitru Ciorici)

„Pe data de 23 septembrie „Partidul Nostru” a depus la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului un recurs prin care solicită recunoaşterea refuzului Ministerului Justiţiei de a nu înregistra formaţiunea politică drept o încălcare a normelor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului”, se spune în declarație.

„Partidul Nostru” este reprezentat la CEDO de fostul judecător  din partea Moldovei la Curtea de la Strasbourg, Stanislav Pavlovschi. El este convins că decizia Ministerului Justiţiei în cazul Partidului Nostru contravine practicii CEDO şi încalcă cel puţin două articole din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului”, se mai spune în text.

Autorii sesizării solicită examinarea de urgență a cazului. 

UNIMEDIA amintește că Mnisterul Justiției nu a înregistrat de două ori formațiuni politice create și preluate de Renato Usatîi. În primul caz s-a invocat încălcarea regulamentului de organizarea a congresului, iar în al doilea - actele formațiunii au fost ridicate de Ministerul de Interne, care a oferit următoarea motivație: suspiciune de falsificare a semnăturilor. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub