Renato Usatâi, de partea lui Tkaciuk
Renato Usatâi spune că 11 deputați comuniști, în frunte cu Voronin, s-ar fi aliat cu Vlad Plahotniuc și că democratul vrea să facă din PCRM un fel de PD #2. Anume ăsta ar fi principalul punct de discordie din formațiunea condusă de Voronin, potrivit lui Usatîi, relatează UNIMEDIA.
 
În acest conflict dintre Voronin și Tkaciuk, Usatîi ia partea celui din urmă. Proaspătul politician spune că liderul PCRM și prim-vicepreședintele PD sunt parteneri de afaceri din 2004, sunt bogați și se înțeleg bine, pe când cei din grupul Tkaciuk nu au agonisit averi în timpul celor 8 ani de guvernare comunistă.
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
„Deputații din grupul condus de Mark Tkaciuk, pe care eu îi consider corecți, nu sunt de acord cu acțiunile lui Voronin. Sunt mai mult de 10 deputați care nu sunt de acord cu Voronin. Oamenii nu sunt de acord că Voronin azi este oleacă cu Uniunea Europeană, mâine cu Uniunea Vamală”, a punctat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV.
 
Usatâi spune că nimeni nu i-a certat pe Tkaciuk și Voronin. „Deputații comuniști din grupul Tkaciuk nu acceptă ca partidul lor să devină PD numărul 2”, a adăugat el.
 
Sursa citată refuză să creadă ceea ce se scrie în unele instituții de presă, precum că Voronin s-ar fi certat cu Tkaciuk deoarece ultimul insista să-l includă la alegeri pe Veaceslav Platon pe listele PCRM. „Eu nu cred că Tkaciuk a insistat ca Platon să fie pe listele PCRM deoarece cei doi sunt persoane cu totul diferite. Tkaciuk nu acceptă în prietenie persoane din business și de aceea nu cred că acesta a fost motivul certei dintre acesta și Voronin”, a mai spus acesta. 
 
UNIMEDIA precizează că Tkaciuk l-a acuzat pe Plahotniuc de preluare forțată a Partidului Comuniștilor. Potrivit ideologului comunist, prim-vicepreședintele vrea să distrugă PCRM-ul și îl duce de nas pe Voronin cu promisiunea de a crea o coaliție post-electorală PD-PCRM.
 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.