ora: 10:17, 15 apr 2014 3193

„Renaște Moldova”, campanie de colectare de fonduri pentru Institutul Mamei și Copilului


„Renaște Moldova”, campanie de colectare de fonduri pentru Institutul Mamei și Copilului
mama-copilul.md

O campania de colectare de fonduri „Renaște Moldova”, în beneficiul Institutului Mamei și Copilului (IMC), a fost lansată sâmbătă, 12 aprilie, în cadrul unui concert de caritate susținut de celebra interpretă Laima Vaikule și de artiștii autohtoni Tania Cergă și Cătălin Josan. Concertul, la care au participat peste 1.100 de persoane, a reprezentat primul eveniment din cadrul unei campanii naționale ample, care se va desfășura pe parcursul următoarelor 12 luni.

Campania de strângere de fonduri are ca obiectiv colectarea unei sume impresionante, de 18.563.913,38 MDL, care va fi folosită pe parcursul acestui an pentru lucrări de reparații, modernizare și achiziționarea de aparatură medicală necesară Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Conform planificării directorului general al IMC, Ștefan Gațcan, vor avea loc 6 etape de modernizare, pe măsură ce vor fi adunați banii necesari.

Președintele Nicolae Timofti i-a încurajat pe toți oamenii de bună credință să se implice în susținerea acestei campanii de solidaritate. „Astfel de acţiuni sunt necesare şi benefice pentru întreaga societate. Chem toţi cetăţenii de bună credinţă să contribuie la repararea acestei instituţii medicale. Mulţumesc celor care au lansat această iniţiativă şi sunt sigur că vom reuşi împreună!”, a declarat șeful statului.

Primele donații substanțiale au fost făcute deja, cu ocazia concertului de lansare a campaniei. Fondatorul Fundației Edelweiss Vlad Plahotniuc a anunțat că a transmis deja în conturile IMC 1.856.913 lei, reprezentând 10% din suma totală necesară donației. „Sunt onorat să fac această donație, în primul rând pentru că anul trecut am făcut mai multe vizite la IMC şi am văzut în ce condiţii nasc mamele acolo. Grija faţă de mame şi copii ne defineşte ca oameni, ca oameni de bună credință, și ne aduce o motivaţie”, a explicat Vlad Plahotniuc gestul său de caritate.

De asemenea, artiștii Tania Cergă și Cătălin Josan au anunțat, chiar în timpul spectacolului, că se alătură campaniei „Renaște Moldova”, donând o parte din onorariile lor pentru susținerea maternității.

„Vin cu mare plăcere să susțin această campanie. Fiind și eu mămică și cum am născut și eu la Institutul Mamei și Copilului, știu cât este de important pentru o mamă tânără să aibă toate condițiile necesare pentru a deveni părinte. Vă felicit pentru că contribuiți la renovarea IMC. Împreună să susținem acest proiect”, a spus Tania Cergă.

La rândul său, Cătălin Josan i-a felicitat pe spectatori pentru că au ales să participe la un spectacol în scop caritabil. „Campania Renaște Moldova este o inițiativă frumoasă și vă felicit pe toți, deoarece împreună putem schimba multe lucruri. Sunt pentru această cauză nobilă. Fiecare, cu câte o mică donație, vom ajunge să renovăm IMC”, s spus Cătălin Josan.

Un mesaj de încurajare a avut și interpreta Laima Vaikule, care s-a declarat mândră să fie alături de oameni generoși, cum sunt cetățenii Republicii Moldova. „Sunt bucuroasă că particip în la acest moment special. Mă bucur că sunt așa oameni cu inimă mare”, a spus vedeta de origine letonă.

Toți cei care doresc să susțină campania „Renaște Moldova” pot face donații pentru Institutul Mamei și Copilului prin transfer bancar (Cont de decontare 2251528215 la banca “Moldindconbank” - filiala Cuza Vodă, Cont bancar MOLDMD2X328) sau prin SMS la numărul unic disponibil în toate rețelele de telefonie mobilă 9944.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (5)
  Ei si citi bani ma rog s-au mai adunat la aceasta campanie?

  Sunt cetățean activ
  • +3 (7)
   alebertoo, scrie doar clar ca se propune de strins aproape 18 mln lei. plus ca Plahotniuc a donat aproape 2 mln lei, iar Laima Vaikule a doua zi a vizita Crentul Mamei si Copilului 100.000 lei. banii din urma fiecarui bilte procurat vor fi donati centrului.
   asa ca citeste mai bine stirea si pe urma da-te cu parerea.
   • +3 (5)
    Un gest destul de frumos din partea Fundatiei Edelweiss si a celebrei Laima Vaikule, totusi mai exista oameni cu suflet mare in aceasta lume.
    • +2 (4)
     Oameni de afaceri avem multi in tara.
     Asa ca n-ar strica si altii sa se alature lui Plahotniuc, care a donat 2 mln de lei.
     Sa nu uitam ca fiecare din noi va ajunge sa treaca prin vizita la acel centru.
     • 0 (6)
      Si daca cinstit, incep sa-mi schimb radical parerea despre Plahotniuc, Plaha, sau cum naiba ii mai spune. La naiba cu totul ce se spune la adresa sa. Acuma vad ca demosntreaza cu adevarat ca vrea sa miste tara din loc. Donatia sa este impunatoare.
      • +1 (3)
       Eu de exemplu nu-s mare om de afacere si sa fi plecat la acesta institutiei si sa fi donat o suma mica de bani asta nu era sa influienteze nicidecum , insa aceasta campanie ofera posibilitatea la toti cetatenii indiferent de clasa si venituri sa contribuie cu cit pot, chiar si un ajutor minim de 5 lei prin SMS, mina de la mina de la toti cetatenii acestei tari poate sa faca minuni in rezultat.
       • +1 (3)
        Nu este pentru prima oare cind Plahotniuc face asemenea donatii. Prin intermediul fundatiei sale, anual cheltuie peste 4 mln de lei pentru a acorda ajutoare famiilor nevoiase din tara. Ajuta pe tinerii liceini, studenti cu diferite burse pentru meritele pe care le au. A construit case pentru sinistratii din urma inundatiilor din vara anului 2010. Eu demult mi-am schimbat parerea despre el.
        • 0 (0)
         Poate se implica si restul milionarilor la aceasta campanie, caci Institutul mamei si a Copilul are nevoie acum de aceasta! Plahotniuc nu e prima data cind ofera un exemplu tuturor ca sa fim mai buni unii cu altii.
         • 0 (0)
          Un gest frumos din partea celor de la Fundatia Edelweiss, se vede ca le pasa cu adevarat si doresc sa schimbe situatia din tara. Pas cu Pas se va reusi, un gest frumos a facut si Laima Vaicule ca a donat o parte din onorariu care l-a primit

          Sunt cetățean activ
    • +1 (1)
     O intrebare pentru Plahotniuc, care e mare businessman: e oare o investitie buna sa platesti comentatori platiti, cand orice om cu un IQ mai mare de 60, poate imediat deslusi comentariile platite?

     Sunt cetățean activ
 • 0 (4)
  Ce mare donatie a mai facut si Plahotniuk, el daca dorea putea sa reconstruiasca centrul de unu singur fara a mai face si piar.
  • 0 (2)
   Oameni ca tine nemultumiti mereu sunt dar asta nu-i impiedica pe cei ce din suflet vor sa faca lucruri bune sa le faca pina in final si sa le iasa bine, iar tu stai si moracaneste mai departe pe net si ta jaluie pe viata.
   • 0 (0)
    Diaconu, nu trebuie sa uiti ca nu e prima donatie facuta de Plaha, care intradevar il vad deja in alta lumina si nu acea descreditata si descrisa de cei din opozitie sau de la Jurnal TV. Omul asta are un suflet mare, si chiar si implicarea sa in politica a avut un singur sens, dedus de mine si anume faptul ca dorea sa schimbe ceva in tara sa, dorea un progres si o dezvoltare in RM.
 • -1 (3)
  Din miliardele furate de Plohotniuc de la stat și bănci această sumă este o nimica toată.
  • 0 (2)
   Cit de interesant, tu vrei sa convingi lumea ca el e un hot fara a aduce argumente si dovezi concrete, dar negi faptul unui eveniment ce intradevar a existat si ca intradevar s-a facut un gest frumos. Dupa tine albul e negru da negrul e alb.
   • 0 (0)
    Si cand ti se aduc "argumente si dovezi concrete" zici ca acestea nu sunt adevarate si trebuiesc hotarari ale instantelor de judecata.Iar in fruntea acestor "instante" a cui oameni sunt??? Iata ca aici cercul se inchide...
    • 0 (0)
     Mihai, eu din toate acuzatiile ce le-am auzit ca i-au fost aduse lui Plaha, nici una nu a fost dovedita si argumentata normal, de aceea am decis s anu ma las manipulat de acei mincinosi ca Mocanu care primeste bani pentru aceasta activitate si folosesc oamenii ca pe niste marionete.
     • 0 (0)
      Am facut o concluzie ca Plahontiuc nu este rau asa cum cineva cu orice pret a avut intentia sa ii strice imaginea. Se vede ca este un om cu suflet mare si am mai observat ca pe parcurdul naasterii fiecarui fecior a incercat sa repare citusi de putin la acest Institut

      Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Fundatia Edelweiss a faaut si, dupa cum vedem, continua sa faca lucruri marete. Dupa ce a ajutat sute, poate chiar mii, de oameni individual, acum si-a pus un scop de a ajuta o institutie de menire sociala de importanta pentru toata lumea.
  Eu am credinta ca, cu spirijinul lui Plahotniuc, si a altoror cetateni carora le pasa de viitorul acestui popor, Insititul Mamei si Copilului din Chisinau va fi renovat capital.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA