ora: 10:28, 21 dec 2012 7630 22 Autor: Redactia UNIMEDIA

Reformarea justiției cu Muruianu la Curtea de Apel


Reformarea justiției cu Muruianu la Curtea de Apel
Ion Muruianu
Foto: UNIMEDIA

Șase judecători de la Curtea Supremă de Justiție, care trebuiau să aleagă între transferul la o instanță inferioară sau demisia de onoare, au făcut alegerea. Ion Muruianu, Nina Cernat, Sergiu Furdui, Eugenia Fistican, Iulia Cimpoi și Svetlana Caitaz vor lucra la Curtea de Apel Chișinău, informează publicația Adevărul, citată de UNIMEDIA.

Potrivit sursei, candidaturile urmează a fi examinate mai întâi de Parlament, după care președintele țării, Nicolae Timofti, va emite un decret în acest sens.

În luna noiembrie, șapte judecători de la Curtea Supremă de Justiție, printre care Nina Cernat și Ion Muruianu, au fost puși în situația să aleagă să activeze în cadrul unei instanțe inferioare sau să depună cererea de demisie onorabilă din funcție, ca urmare a reorganizării instituției. În această săptămână Nina Cernat și Ion Muruianu au pierdut la Curtea Supremă de Justiție împotriva CSM. Cererile acestora, privind anularea hotărârii CSM, au fost respinse. Valentin Barbă, cel de-al şaptelea magistrat din aceeaşi listă, şi-a dat demisia onorabilă marţi, la şedinţa CSM.

Politic
 
Căutare
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA