ora: 09:46, 30 iul 2014 3893
Autor: Doina Salcuțan

Referendumul lui Dodon: Vizitatorii UNIMEDIA ar vota CONTRA demiterii lui Chirtoacă


Referendumul lui Dodon: Vizitatorii UNIMEDIA ar vota CONTRA demiterii lui Chirtoacă
Dorin Chirtoacă și Igor Dodon
Foto: UNIMEDIA

În urma unui sondaj online, realizat pe pagina UNIMEDIA, vizitatorii portalului nostru au fost întrebați dacă vor participa la vot în cazul în care se va organiza un referendum pentru demiterea primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Totodată, cei care au dat un răspuns afirmativ, au trebuit să specifice dacă își vor da votul Pro sau Contra.

Rezultatele sondajului arată în felul următor. La întrebarea „Dacă s-ar organiza un referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar de Chișinău, ai participa la vot?”, 52% au răspuns că nu vor participa, alți 45, 58% au dat un răspuns afirmativ, iar 2,25% s-au arătat indeciși, relatează UNIMEDIA.

Cei care au afirmat că vor participa la referendum, au fost întrebați dacă ar vota sau nu pentru demiterea primarului de Chișinău. Răspunsurile participanților la sondaj au fost variate. Majoritatea, circa 68,67%, au răspuns că nu vor vota pentru demiterea lui Chirtoacă, în timp ce doar 15, 03% s-au arătat dispuși să-l scoată din funcție pe primar.

8,6% din respondenți au afirmat că, în cazul demiterii, alt primar mai bun nu va fi. Alți 6,22% au răspuns că ar vota pentru demitere, doar dacă referendumul nu ar fi organizat de către Igor Dodon. Circa 1,48% s-au declarat nesiguri în cazul votării pentru demiterea lui Chirtoacă.

La sondaj au participat 4258 cititori UNIMEDIA.

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, la 1 iulie 2014 a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru primirea listelor de subscripție, în vederea colectării de semnături pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă.
Ulterior, la 15 iulie curent, Comisia Electorala Centrală a înregistrat un grup de inițiativă pentru organizarea unui referendum de demisie a primarului general al municipiului Chișinău. Decizia a fost adoptată cu 8 voturi PRO și o abținere în persoana lui Ștefan Urâtu. În decurs de 30 de zile, grupul de inițiativă trebuie să strângă cel puțin 60 de mii de semnături în favoarea inițiativei. Dacă acest lucru de va întâmpla, atunci pe 30 noiembrie 2014, concomitent cu alegerile parlamentare, în Capitală se va desfășura un referendum de demitere a primarului general de Chișinău.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (26)
  Atit unul cit si altul nu au ce cauta in primarie, Chirtoaca si-i demonstrat deja calitatile sale de destrugator al orasului, lui Dodon nici nu trebuie de-i permis, strasnic sa te gindesti ce ar putea fi.
  • +4 (24)
   Se va plinge Chirtoaca lui Ghimpu ca iar la-ti o bijduit,si ati dato in bara)))
  • +5 (27)
   Chirtoaca e un clovn, populisti care se baga in politica dar nu se ocupa cu capitala. Cred ca specialisti - Dodon e mai preferabil pentru Chisinaul
  • -8 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   ati gasit intre cine sa faceti comparatie...
   ... pe don Dodon nimeni nu-l intrece la "taiat de frunze la caini" si la "tors minciuni" cred ca mai mult folos ar fi din el daca ar scarmana lana ca tot nu au unde-o realiza producatorii nostri
 • +8 (22)
  Cu toate ca am votat "schimbarea" si ne-am ales cu indignarea, din cauza Ghimpului care, prins in panza de fanatici Plahoit-ici, a suferit mutatii grave, nu as vota demiterea Dorinului.
 • +5 (23)
  Dorin de 8 ani o facut treaba, o cistigat millione, poate sa se duca la Basescu in kvartira, sa faca euroremont)) Chisinaul inca nu a fost asa destrus...
 • +3 (25)
  Chirtoaca este un minciunos! El trebuie sa fie demis prin referendum!
 • -6 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  imi plac deseptii care scriu ca Chirtoaca nu a facut nimic dar numai a distrus. atunci spunetimi si mie cine a facut str. muncesti, cine a eliminate mirosul urit din Chisinau, cine a procurat peste 100 de troleibuse noi, cine a facut cit de cit strazile in Chisinau? aducetiva aminte in ce hal era chisinaul pina la chirtoaca, nu uitati ca primul mandate al lui a fost pe timpul guvernarii comuniste si avea doar bete in roata, nu uitati ca la actualul mandate iarashi are bete in roate de la asa zisa coalitie. Oameni buni, nu asteptati drumuri europene nici de la un primar, e imposibil cu asa buget si cetateti care singuri distrug.. aici mentionez statiile pentru ttransport public facute noi si in citeva saptamini deja erau vandalizaate.. asa ca sa fie la primarie toti dodonii si cine acolo vreti sa fie, nimeni no sa faca mai mult decit o facut chirtoaca, sunt sigur ca vor face inca shi mai putin
  • +8 (20)
   mdaa..
   Zimi dar cine distruge monumetele istorice?
   Cine a impinzit orasul cu banere,panouri, led si nu mai stiu ce?
   Cine face drumul cu milioane dupa il strica ca nu a r3zolvat cu canalizare,exemple tot orasul?
   Cine a impinzit orasul cu gherete, floreni, cazinouri, baruri,saune ,constructii neautorizate,capaci defrisati, terenuri pentru copii stricste pentru ca cineva sa- si bage nasul cu constructii??
   Cine a permis mansardele, car3 acun ard si lumea ramine fara adapost?
   Cine a implut orasul de murdarie, stinge lumina de pe strazi?
   A facut piata centrala afacere de familie, cu sute de milioane nedeclarate???
   • -8 (20)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    ahahahhaahahha chirtoaca ii vinovat de tot aahahahhaha
   • -8 (20)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    esti verde HULK cind te enervezi)))
   • -7 (19)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Cu intrebarile astea ar trebui sa te duci la safu si sa il intrebi de ce cazinourile nu au fost interzise pe teritoriul Republicii Moldova si de ce politia si procuratura nu intervine in cazuri in care se incalca legea. Primaria dupa cum stii (sau poate nu stii) nu are nici atributii legislative nici dreptul de a urmari penal sau administrativ.
 • +7 (21)
  Scoaterea rutierelor nu i se va ierta lui Chirtoaca atat la alegirele locale cat si la cele din noiembrie (ma refer la PL). Din partea familiei mele si a socrilor -4 voturi la toamna.
 • -5 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Chirtoaca este bun primar si a facut multe lucruri bune...Putea sa faca mult mai mult daca era sustinut de guvern...Dar pe cind era la guvernare hunta fascista fals numita guvernare comunista numai pedici si amenintari avea Chirtoaca...Acum nu demult fascistii au aratat ca ei sint vii oprindul pe Chirtoaca in mod salbatic...Chirtoaca le sta in git imperialistilor din cremlin si slugoii cremlinului urla zbeara hamae zi si noapte...Nici un primar a unei capitale nu a avut de suferit si sa fie umilit ca Chirtoaca...Mult respect domnule Chirtoaca va dorim mult curaj si vointa...

  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Sunt niste date proste noscocite din cap...Unimedia sunteti minciunosi cum si AEE.Rusine
 • +2 (2)
  Daca voi sunteti asa increzuti in Certoaca doar atunce din ce motiv a fost anulat referendumu ? Lasa sa treaca si vom vedea cini o sa devie la putere...PL cu asa viteza o sa destruga toata Capitala dar voi asta nu vreti sa intelegeti...
 • +1 (1)
  Ce are Dodon cu Primaria!!!Munca lui este cu totul alta,sa sape Guvernul,sa bage in deversiune procesul de aderare la UE,el respecta decizile luate la Kremlin si le pune in practica!!!Este un fel de Rogozin,dar din umbra!!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA