ora: 17:34, 27 noi 2014 20455
Autor: Cristina Buzovschi

Reacția lui Usatîi după ce a fost exclus din cursa electorală


Reacția lui Usatîi după ce a fost exclus din cursa electorală
Renato Usatîi
Foto: captură video privesc.eu

Renato Usatîi intenționează să facă recurs la Curtea Supremă de Justiție și să conteste excluderea partidului „Patria” din cursa electorală. Acesta acuză judecătorii Curții de Apel că au pronunțat o decizie ilegală, că au acționat la comandă politică, transmite UNIMEDIA.

 

„Astăzi am participat la circ. Și la Curtea Supremă de Justiție va fi același rezultat. Îmi pare rău că reformarea justiției este doar o poveste. Am înțeles deja că și datorii avem, de 8 milioane de lei. Au considerat ca 8 milioane de lei să meargă în folosul statului. Nicio probă și nicio dovadă nu a fost prezentate”, a declarat capul de listă de la partidul „Patria”.
 
Renato Usatîi își pune toate speranțele în ajutorul din exterior. Acesta a declarat că a purtat discuții cu diverși ambasadori ai țărilor UE și reprezentanți ai organizațiilor internaționale și că le-a solicitat ajutor.
 
„Cred că avem o mică șansă dacă se va implica cineva din exterior”, a subliniat Renato Usatîi.
 
Potrivit lui, la Chișinău are loc o reuniune a ambasadorilor țărilor UE care au reprezentanță în Republica Moldova, unde se discută cazul partidului „Patria”
 
Precizăm că judecătorii Curții de Apel Chișinău au decis astăzi, 27 noiembrie, că partidul „Patria”, din lista căruia face parte și Renato Usatîi, să fie exclus din cursa electorală. Hotărârea poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție în termen de trei zile. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (13)
  Renato "justiția rm este doar o poveste". Aceste acuzatii le aud des la adresa Ucrainei din partea kremlinului. Sunt sigur ca nu e o coincidenta. Sacalii cand sunt descoperiti mereu fac apel la justitia noastra democratica. E ridicol in situatia in care anume in rusia astfel de partid si actiuni erau sa fie demult inlaturate daca prezenta pericol pentru putin. Incep a avea incredere in securitatea RM!

  Sunt cetățean activ
  • +9 (15)
   Fix aceiasi istorie trebuia sa fie si cu Dodon, acela tot e finantat din exterior si este papusa Moscovei. Asa ca pacat ca Dodon a ramas in cursa.
   • +7 (13)
    Sustin ideia ca Dodon merita aceiasi soarta. Automat daca banii pentru campania electorala au venit din extern atunci asta e incalcare a legii si trebuie pedepsita corespunzator.
 • +7 (13)
  Usatii ca si dodon doua papusi ale Moscovei. Nu ne trebuie asa "politicieni" care vor razboi in tara!
 • +7 (11)
  In Rusia, astfel de bande sunt inecate in closet, voroava nazi-Putinului, sau la abator. Pentru Nebunul satului din RM, leacu-i zeama de harlet.
 • +5 (9)
  Antieuropeanul si prorusul spera la ajutorul tarilor UE :D
  • 0 (2)
   Nu ajutor, ci dreptate!!!

   Sunt cetățean activ
   • +2 (2)
    E ultimul care ar trebui sa vorbeasca de dreptate! Nu-i in favoarea lui sa aminteasca de dreptate! Dreptatea ar fi sa fie tras in teapa!
 • +5 (9)
  El numai stie sa clintaneasca din dinti dar nu are idee cum sa conduca un stat,este lipsit de intelepciune si de aceasta nici nu are sansa sa revina campania Electorala.
 • +6 (6)
  Eu nu inteleg un lucru, ei nu prea doresc cu UE, dar cind nimeresc in asa cazuri, hai ca astia din UE o sa ne apere. Vor sa ne socoata de prosti.
 • +8 (10)
  Urinato, keep calm şi acceptă o decizie ca un bărbat adevărat, ori...această calitate nu te reprezintă? Te-au "împăpuşit" ruşii încât ai devenit o cârpă murdară în mâinile lor. Acum, pune coada între picioare şi acasă, la Patria-mamă, la fusta mafiei roşii!
  Votez PL!

  Sunt cetățean activ
 • +6 (6)
  Usatâi şi "Patria" înşişi sunt finanţaţi din exterior şi toţi ştiu prea bine cine-i acela din exterior - Rusia.
  Ei consideră democraţia ca un punct foarte slab şi vulnerabil al nostru şi caută să profite anume de aceasta. Cică o să se ducă să se plângă la ambasadori din UE...... Da la Putin nu vrea să se ducă... să-i facă recomandări de democraţie ????
  Mai dur cu ei. Precis că acesta are ceva la fundul lui...
 • 0 (6)
  Următorii vor fi PSRM, PL, Antimafia.
 • +9 (9)
  Alde Usatâi şi debilii din Antifa nu-şi dau seama că sunt utilizaţi de Putin doar ca carne de tun. Le-ar fi de folos să observe ce face Putin cu "revoluţionarii" din Donbas după ce i-a utilizat - î-i nimiceşte, fiindcă lui nu-i trebuie cadre de acestea rebele. Lui Putin î-i trebuie doar turmă supusă. Da de unde atâta minte ???? Mereu au fost prostănaci utilizaţi..
 • +1 (5)
  Amuia Renat se duce in partidu lui Dodon... Ia sa vedeti cum continua circul.
 • +4 (6)
  cineva din exterior sa-ti dea un sut in fund si sa pleci la casa ta din lemn in rusia,sa nu mai intervii in scena politica ... never
 • +3 (5)
  Cine zice de circ...
  a "intrat" in "politica" R.Moldovei numai cu "legende"...
  niciodata nu a vorbit serios ba ca asa a spus ba ca ceea ce a spus a fost gluma ori ceea ce a spus s-a inteles gresit....
  chestia cu "zidul chinezesc" pe malul Prutului cea mai mare prostie pe care am auzit-o, sa-si faca un zid in gradina lui cu baruri, caraoche si casinouri.
  Ce fel de dezvoltare a Moldovei poti sa te astepti de la el?
  ________
  avea un succes mai mare daca era "режиссер" de Sci-Fi
 • +5 (7)
  Curva asta ruseasca trebuie arestata si judecata,porc rusesc,tradator de neam.Da Doldon dece a ramas in cursa? Ce e mai curat?Afara cu pidarasii din Moldova! Trebuie neaparat de intrat in NATO si de uitat de Pidarasca da nu de facut declaratii ca tov.Leanca ca Moldova niciodata nu va intra in NATO.Cine esti tu Leanca sa hotarasti pentru mine ce vreau eu?Pidarasilor! V-au recrutat pe cand ati invatat in Mascvabad si acuma lucrati pentru fsb.Porcilor!
 • +2 (4)
  Fratilor moldoveni ma bucura ochii de ceia ce citesc aici,bravo,trebue sa ne mindrim ca avem asa o minte limpede dar nu inabusita ca cei care il sustin pe usatii.Jos usatii,jos uniunea vamala(care nici nu egzista).
  • -3 (3)
   undei ghine akolo shi tu, trebu sa fii multsumit de ceia ce au fakut pentru tine la greu... UE 10 ani in urma unde era? kind tsara navea ce minca?

   Sunt cetățean activ
   • +2 (2)
    Uai Vasili, da' din cauza cui am ajuns noi 10 ani in urma sa nu avem ce manca? Cine ne-a indobitocit si ne-a omorat sau deportat toata elita, toti inginerii si toti oamenii de stiinta, care ar fi putut dezvolta tara? Cine a infundat cu ei Siberia si GULAGurile? Cine a transformat poporul asta in turma de oi si de slugi Kremlinului? Pai noi suntem colhozu' Rusiei sau tara de oameni liberi si demni sa-si hotarasca singuri soarta? Stalinistule, ti-ar placea sa se tina minte numai ultimii 10 ani?
 • +1 (3)
  A, deci cind e vorba de justitie,apelezi la tarile UE Urinatu, vrei justitie echitabila,dar cind e vorba de electoratul pe care-l prostesti cu uniuni vomale,vrei sa le faca justitie Putin,asa cum stie el? De ce nu ai vorbit cu ambasadorii din Belarus, Kazakhstan, FR? dar ai vorbit cu cei din UE?
  Fiindca stii prea bine,ca in FR nu exista nici lege,nici dreptate, nimic din valorile umane....
 • +1 (3)
  Prognoza sondajelor -- in jur de 10% pentru un individ, care -- sa spui despre el ca nu este demn de a fi deputat INSEAMNA SA NU SPUI NIMIC.
  Si, daca stii, ca mai sunt si altii(ca Dondon) alesi, apoi intelegi bine nivelul intelectual al cetatenilor tarii noastre SI LOCUL SOCIETATII MOLDOVENESTI IN LUMEA CONTEMPORANA ---- jopa !!!
 • +1 (3)
  are reactie tipul?
  la duba cu ei.
 • -2 (4)
  De ce nu va ganditi si la o alternativa anti-sistem: adica de ce nu ati vota unicul partid din R.M. care se declara UNIONIST si doreste o apropiere rapida si totala cu Romania: e vorba despre PNL.md (Vitalia Pavlicenco) . PL lui Ghimpu de multa vreme s-a imbatat de puterea din Parlament, coruptie si alte afaceri si nu a mai venit deloc cu mesaje unioniste. De ce ar fi electoratul unionist obligat sa voteze tot PL, cand de fapt exista o alternativa mai buna: Votati PNL! Dati o sansa si altora care nu s-au compromis! In acest fel s-ar putea strange cel putin 20-25% din voturi! PNL.md a participat doar in 2010 la alegeri, in 2012 s-a retras din cursa electorala in favoarea PL: dar PL a dezamagit foarte tare. Insa din 2012, PNL (si Consiliul Unirii) a avut numeroase actiuni, marsuri si luari de pozitie unioniste, pro-europene si anti-coruptie. Oricine are discernamant ar fi trebuit sa observe aceasta activitate. Este singurul partid din R.M. care are obiectivul unionist inscris legal si clar
 • +1 (3)
  Vreau sa atrag atentsia ca aici totsi is in potriva lu usatii, reese ka aici toate comenturile au fost scrise de persoane care au o concurentsa oarekare impotriva lui, aici nu sunt oamenii de rind ka mine, kare ishi spun parerea proprie, ci cei care au incasat o suma oarekare de bani, doar ka sal calce pe usatii in picioare neavind nici un motiv serios, ori o dovada ka el e un escroc ori bandit ori ceva de genu... CORUPTSIE intr-un cuvint ;)

  Sunt cetățean activ
  • +2 (2)
   Mai concurenta, eu unul sunt impotriva lui pentru ca vrea sa ne traga inapoi in mocirla. Sa ne aduca iar la picioarele Tarului. Sa ne tina saraci si prosti la cheremul moscalilor. Tu asta vrei? Pai atunci ori esti rus, ori ai paie'n cap in loc de creeri!
 • +1 (3)
  PetruCiobanuPetru la ora: 18:08, 27 noi 2014 +7 (13)
  Fix aceiasi istorie trebuia sa fie si cu Dodon, acela tot e finantat din exterior si este papusa Moscovei. Asa ca pacat ca Dodon a ramas in cursa.
  Alezjka la ora: 18:17, 27 noi 2014 +5 (11)
  Sustin ideia ca Dodon merita aceiasi soarta. Automat daca banii pentru campania electorala au venit din extern atunci asta e incalcare a legii si trebuie pedepsita corespunzator.
  Tovaras la ora: 17:58, 27 noi 2014 +5 (11)
  Usatii ca si dodon doua papusi ale Moscovei. Nu ne trebuie asa "politicieni" care vor razboi in tara!
  Mai vretsi sa spunetsi ca comenturile nu sunt scrise de acelash tradator al poporului?

  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Oamenii kare simt greutatsile moldovei pe ei, voteaza ori komunishtii ori pe usatii, deoarece ei simt ajutorul din partea lor dar nu al UE, da tats tradatorii kare au fakut bani ushori in UE, kred k or ave posibilitatea shi akasa asha s stee ku curu la soare shi banii s vie de la mini lukratoare

  Sunt cetățean activ
  • +2 (2)
   Ce ajutor "au simtit" oamenii din partea lui Usatii? Mai concret, daca se poate! V-o adus granturi? V-o adus programe de cofinantare in dezvoltarea rurala? Ce v-a dat? N-am auzit sa faca ceva esential pentru sistem.
   Comunistii sunt un partid de bosorogi basinosi care au pierdut contactul cu realitatea. Cand toata lumea civilizata a condamnat crimele regimului totalitar comunist, voi, mancurtilor, continuati sa-i depuneti flori lu' Lenin. Flash News: nici in Rusia, patria voastra, comunistii nu sunt la putere! Nu va da de gandit? Daca tot aveti icoane cu Putin in casa, de ce nu va'ntrebati: de ce rusii vor comunism pentru noi, dar nu si pentru ei?
  • +2 (2)
   In plus: ati tot votat comunisti atatia ani la rand si nu s-a schimbat nimic! Pana n-au fost dati jos din car, Moldova era o ruina si toti isi cautau incotro s-o rupa peste hotare. Si vreti sa-i votati in continuare? N-aveti minte! Cate decenii de saracie va trerbuie ca sa intelegeti ca vremea comunismului a apus?
  • 0 (0)
   Vasili Moldovanu: nicaieri nu e usor!!!
 • +1 (1)
  usatii a fost exclus si trebuie sa se smereasca cu asta .putini sunt cei care il vor in politica Moldovei.Tara are nevoie de oameni calificati si profesionali.pe 30 #votez PL
 • +1 (1)
  uite asa http://www.jurnal.md/ro/politic/2014/11/28/usatii-proiectul-lui-plahitniuc-cernei-nici-nu-trebuia-sa-ajunga-in-parlament/

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA