Citește toate știrile la acest subiect

Reacția lui Filat după acțiunile CNA: Revenim la vinerile negre?!

Șeful Executivului, Vlad Filat, susține că acțiunile CNA de astăzi și perchezițiile care au fost efectuate nu vin decât să demonstreze că scopul urmărit a fost unul de partid. De asemenea, Filat susține că aceste discinderi au loc pe fonul intenției de astăzi a PLDM și PCRM de a-l lăsa pe Vlad Plahotniuc fără funcție, notează UNIMEDIA.

Reacția lui Filat după acțiunile CNA: Revenim la vinerile negre?!
Premierul Vlad Filat (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Instituțiile statului trebuie să-și facă datoria consecvent, bazându-se pe lege. Acțiuni cojuncturale sau cele în interesul unui partid sunt condamnabile. Mi se creează impresia că am revenit în perioada vinerilor negre. Mai cu seamă dacă să ne uităm și la personajele care comunică despre aceste descinderi și acțiuni ”, a declarat premierul pentru Pro TV. 

Potrivit sursei, dacă aceste percheziții erau obiective, atunci ele se desfășurau ieri, săptămâna trecută sau luna viitoare. „Această încercare de șantaj politic nu face decât să fiu mai hotărât în sensul acțiunilor pentru perioada de viitor. Eu am prevestit, că în urma evenimentelor din Pădurea Domnească, vor urma show-uri politice, dosare, descinderi, scopul fiind unul - de a distrage atenția de la adevăratele probleme cu care se confruntă societatea. Săptămâna viitoare vor urma unele acțiuni”, a precizat Filat.

UNIMEDIA precizează că astăzi dimineața CNA a efectuat circa 14 percheziții inclusiv la FISC și Guvern în cadrul dosarului inițiat în septembrie 2012 pentru abuz de putere și acte de corupere. În consecință, șeful FISC, Nicolae Vicol, a fost reținut în calitate de bănuit pentru 72 de ore. De asemenea, reprezentanții CNA au anunțat că vor urma și alte rețineri. Inspectorarul FISCAL a remis o declarație prin care spune că ofițerii CNA au deschis dosar penal exact în momentul în care FISCUL investiga fraudele de la întreprinderea Metal Feros.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub