ora: 21:50, 14 iun 2017 14511 4 Autor: Marcela Zămosteanu

Reacția Băncii Mondiale la declarațiile lui Leancă de pe Facebook: Garanția Guvernului în cazul fraudei din 2014 nu a fost consultată cu BM


Reacția Băncii Mondiale la declarațiile lui Leancă de pe Facebook: Garanția Guvernului în cazul fraudei din 2014 nu a fost consultată cu BM
Foto: annahar.com

Banca Mondială neagă declarațiile făcute de fostul premier Iurie Leancă precum că garanția oferită de Guvern Băncii Naționale a Moldovei în noiembrie 2014 a fost făcută după consultarea cu Banca Mondială.

Într-un comunicat, Banca Mondială menționează că nu știa despre intențiile Guvernului în ceea ce priveste garanția, până la momentul intrării acesteia în vigoare.

„Cu privire la o declarație recent circulată în rețelele de socializare. Garanția Guvernului pentru Banca Națională a Moldovei în noiembrie 2014 pentru pierderile suportate din cauza fraudei bancare, nu a fost o urmare a consultărilor/recomandărilor Băncii Mondiale. Mai mult ca atât, Banca Mondială nu știa despre intențiile Guvernului în ceea ce priveste garanția, pînă la momentul intrării acesteia în vigoare”, este textul emis de Banca Mondială.

UNIMEDIA menționează că la data de 10 iunie curent, vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, a făcut pe pagina sa de Facebook mai multe declarații, printre care o motivat decizia de a acorda garanție BNM-ului în noiembrie 2014, când ocupa funcția de premier.

„Am semnat garanția doar după consultarea/recomandarea instituțiilor financiare internaționale: Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional”, a scris Leancă.

Comentarii (4)
 • +2 (2)
  Leanca tare bine mai era
  pana nu demult...
  nici nu se auzea...mic mic (nije travi nile vodi)
  cum a devenit vicepreședinte al Parlamentului...
  a avut dezlegare la limba...
  ____________
  tare curajos sau mare prost trebuie sa fii
  dupa cele intamplate(furtul miliardului) sa te dai mare si tare...
  • +2 (2)
   A trecut ceva timp și D-A Ileanca a incurcat puțin centrele cu care sa consultat, fapt pentru ce a luat peste nas, dar pentru dînsa asta nu conteaza (nu e prima sau ultima oară), acesta este rolul lui în teatru politic din RM, interesant cum se simt oamenii simpli din spatele lui ?...
 • +1 (3)

  da, o fost prins doamna Leanca cu minciuna, dar ce ginditi ca va da demisia?! sau va cere scuze????
  niciodata, ei doar se simt ELITA, creme de la creme... crucea mamii lor...
 • +3 (3)
  Se simte protejat...in prohabul lui Plaha.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA