ora: 15:14, 15 aug 2013 4790

Războiul între socialiști continuă


Războiul între socialiști continuă
Igor Dodon și Veronica Abramciuc
Foto: UNIMEDIA
Conflictul dintre deputații socialiști Igor Dodon și Veronica Abramciuc intră într-o fază nouă. Zilele trecute Dodon a dezvăluit informația precum că el a votat pentru președintele Nicolae Timofti sub presiunea fondatorilor PSRM. Astăzi, Abramciuc l-a acuzat de criza de idei.

Potrivit Moldnews, Igor Dodon a participat recent la o întâlnire cu reprezentanții clubului de presă „Rezonanţa socială”. Liderul socialiștilor a declarat că primele semne de scindare în partid au apărut încă la începutul anului trecut. „Krîlov şi Abramciuc au insistat doar asupra candidaturii lui Timofti şi votării în primul tur”, a spus Dodon.

El a menționat că a existat și o altă variantă: de a susține în turul doi pe un alt posibil candidat la funcția de șef al statului - Zinaida Greceanîi sau Leonid Talmaci.

Veronica Abramciuc a comentat afirmațiile fostului camarad de idei. „Se pare că la domnul Dodon a început criza de idei, dacă el a revenit la evenimentele din trecut legate de alegerea președintelui. Ar fi mai bine să-și amintească de declarațiile tari ale lui Vladimir Voronin precum că pentru părăsirea PCRM și votul pentru președintele, Dodon a primit 3 milioane de euro”, spune sursa. Abramciuc a accentuat faptul că la două zile după plecarea din PCRM, Dodon și Greceanîi au plecat la Bruxelles. Aceasta menționează că ulterior liderul PSRM „ar fi cumpărat un imobil de lux în spatele clădirii președinției și s-ar fi mutat cu traiul împreună cu familia sa”.

În același timp Abramciuc confirmă că a insistat asupra votării pentru președintele Timofti „pentru că a existat un risc real de alegeri anticipate, un referendum pentru o nouă constituție în ediția lui Ghimpu”. Deputata adaugă că votarea pentru Greceanîi a fost „o capcană politică ieftină pentru șesteorci”.

UNIMEDIA precizează că Veronica Abramciuc a intrat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor în urma alegerilor din noiembrie 2010. Pe 4 noiembrie 2011, ea a părăsit, însă, formațiunea alături de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Un an mai târziu grupului Dodon i s-a alăturat și deputatul Ion Ceban. Igor Dodon a fost ales președinte al Partidului Socialiștilor la 18 decembrie 2011.

La finalul lunii mai 2013 Veronica Abramciuc a declarat că actualul președinte al formațiunii trebuie să părăsească partidul. Mai tîrziu Valentin Crîlov și Veronica Abramciuc au fost excluși din componența organelor de conducere ale PSRM.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (3)
  Nu pot imparti un os aruncat de AEI-2 in noroi...Cineva a rupt mai mult si nu vrea sa se mai imparta,da?!
 • +2 (4)
  Interesant cineva in genere o sa va mai voteze pe DVS pe Misin, doar sunteti niste tradatori...indiferent de culoare...
 • +2 (4)
  E plina Basarabia de mancurti,idioti si tradatori!!!!!!!!!!
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (1)
   Unui prost
   Rău îi stă omului prost,
   Te-aş certa, dar n-are rost!...
   de George Budoi
 • -2 (4)
  Bravo lui Igor Dodon că nu dansează după cum cîntă Vlazii... în privința lui Abramciuk, ea ca o maimuță se agață acolo unde-i mai bine. Sigur că lui Abramciuk nu-i place în opoziție și vrea și ea la treuca guvernării. Respect pentru Dodon, doar așa înainte. Curaj și succes
  • 0 (2)
   Cui curaj, bre? Lui Igari Dadon? Tare sper ca după alegerile din 2014 să nu-i văd mutra godacului ăstuia mancurtizat și a găștii sale de râsuri și lepădături.
 • +1 (1)
  Din 2014 Partidul socialistilor va fi un Partid-Blog!!Dodon va juca table in fata blocului,inscriin-d cite un mosneag,nostalgic,pe listele partidului,pe pachetul de tigari,intr-un colt!!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA