Război politic în AIE: Lupu nu va permite ca Plahotniuc să fie demis

„Ședința extraordinară a Parlamentului planificată ieri la solicitarea Partidului Comuniştilor a eşuat din cauza jocurilor politice dintre PCRM şi PLDM. Aceste acțiuni ar putea genera alegeri anticipate”. Declarațiile au fost făcute publice de către preşedintele Parlamentului, Marian Lupu în cadrul emisunii „Moldova în Direct” de la postul național de televiziune Moldova 1, transmite UNIMEDIA. 

Totodată, Lupu susține că Partidul Democrat nu va vota pentru demisia prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, chiar dacă acesta va scrie o cerere. Asta pentru că nu există nici un temei serios în acest sens și prezintă doar mofturile cuiva.
Război politic în AIE: Lupu nu va permite ca Plahotniuc să fie demis
Președintele Parlamentului, Marian Lupu (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Asistăm la un război politic, care ar putea conduce la alegeri anticipate. Din cauza acestor jocuri politice comune între PLDM și PCRM este pusă în pericol Alianța pentru Integrare Europeană. În primul rând eu aș califica ca fiind trădare faptul că PLDM nu a venit la ședința în plen a Parlamentului. Colegii noștri trebuiau să vină și să participe la exercițiu de vot privind demiterea mea. Ei trebuiau să spună fie da sau nu. De ce au evitat?”, a punctat liderul PD. 

În context, speakerul Parlamentului a subliniat că Partidul Democrat este împotriva alegerilor anticipate și a destrămării AIE așa cum și-a propus PLDM de comun acord cu PCRM, fapt care a dus la provocarea unui război pe interior. „Cei de la PLDM au nevoie de un scandal de proporție ca să-și justifice faptul că vor sări în brațele PCRM-ului. Iată că li s-a ivit ocazia. PCRM vrea să distrugă politica actuală, iar PLDM vrea monopolizarea puterii în acest stat” , a mai spus Lupu.

Președintele Parlamentului a declarat că Filat şi Plahotniuc au fost concurenți în mediul de afaceri de ani de zile, dar acest lucru nu trebuie să se reflecte în prezent în sfera politică în care sunt implicați ambii.

„Nu este admis ca doi reprezentanți din mediul de afaceri să fie și în mediul politic, unul din ei trebuie să fie distrus. Filat încearcă să împuște doi iepuri dintr-o dată: să scape de un vechi cocurent și să atace un membru de Alianță. (...)Așadar nu pleacă Plahotniuc pentru că așa dorește Filat și nu pleacă Filat pentru că așa dorește Plahotniuc. Trebuie să-și ascundă mofturile și capriciile acasă”, a conchis sursa.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub