ora: 16:55, 26 mar 2014 6483 16

Răspunsul lui Dodon la propunerea lui Voronin


Răspunsul lui Dodon la propunerea lui Voronin
Voronin și Dodon
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Igor Dodon reacționează la condiționalitățile impuse socialiștilor de liderul Vladimir Voronin pentru susținerea inițiativei de demitere a președintelui Nicolae Timofti. Liderul PSRM găsește „aberante” aceste propuneri ale liderului PCRM și constată că, cu regret, comuniștii nu le sunt alianți în lupta împotriva guvernării, transmite UNIMEDIA. 

„Le-am cerut comuniştilor să susţină cel puţin iniţiativa de demitere a preşedintelui Nicolae Timofti. Dar iată că ei şi în această privinţă pun condiţii şi se dau cu spatele la gard. Nu înţelegem comportamentul lor. Socialiştii au trei voturi. Dar pentru iniţierea procedurii de impeachment împotriva lui Timofti avem nevoie de încă 31 de voturi de la PCRM. Dacă Voronin nu este de acord să ofere încă 31 de voturi necesare, noi vom lansa un apel şi către alte formaţiuni”, spune Igor Dodon.
 
Președintele PSRM spune că nu-i înțelege pe comunişti. „Mi se pare că ei au pierdut orientarea în spaţiu şi fac declaraţii una mai aberantă decât alta. Comuniştii pun condiţii pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE, deci sunt de principiu de acord să-l semneze. Înseamnă că sunt într-un gând cu eurounioniştii de la guvernare”, subliniază Dodon.
 
Acesta amintește de mai multe inițiative PSRM, care nu au fost susținute de PCRM. „Tot comuniştii au refuzat să voteze demiterea guvernatorului Băncii Naţionale Drăguţanu, propusă de socialişti. Tot comuniştii se opun ideii de federalizare a Republicii Moldova, ca unică soluţie pentru păstrarea integrităţii teritoriale a ţării. Nici ideea de referendum împotriva lui Chirtoacă nu au susţinut-o. În schimb au împărţit cu liberalii hectare de pămînt în Chişinău”, afirmă Igor Dodon.
 
În context, socialistul constată că PCRM nu este un aliniat împotriva coaliției de guvernare. „Dar apare întrebarea: poate fi PCRM util cu ceva în lupta împotriva guvernării? Sau revoluţia de cafenea a fost tot ce au putut face în ultimii cinci ani? Înţelegem că europenii i-au strâns pe liderii PCRM la colţ, ameninţându-i că le îngheaţă conturile de milioane în băncile din Occident. Dar totuşi aştept de la PCRM o minimă demnitate şi voinţă politică”, conchide Dodon în reacția sa.

Comentarii (16)
 • +7 (7)
  Ha ha ha ... l-au lăsat iar pe dinafară pe acest borș de zamă.
  • +1 (9)
   Cred ca fiecare cetatean constientizeaza benficiile integrarii europene al RM ,dar Dodon nu percepe nimik mai mult dechit indicatiile Moscovei
   • 0 (0)
    Daca Cioronin mai are bani (furati) in bancile europene, apoi Gandon tine bani langa Pu.
   • 0 (0)
    GONDON PLIN CU CÎCAT, TU MAI HĂMĂI DE DEMNITATE DA DECE AI LUAT 800000 MII EURO CÎND L-AI VOTAT PE PREȘEDINTELE ȚĂRII ???
  • 0 (0)
   Daca pe alde Tkaciuc,Reidman,Todua,Petrenco,Resetnicov se poate măcar de ințeles.Ei no vor sa plece acasă de unde au venit,vor sa aducă casa lor aici.Ei nu sunt așa de marginalizati(proști ca Dodon).Ei pur șu simplu au alte scopuri.Ei foarte bine înțeleg ca în UE la cetățeuanul de rând va fi de sute de ori mai bine decât în Taiojnăi Soiuz.Altă trebă e prostul acesta de Dodon.El intradevăr crede ca Rusul in 200 de ani ne-a facut fericiți,dar mai departe indeobște au sa ne viața mai dulce ca oriunde.
 • -2 (6)
  El, cu ale lui 3 voturi au facut kktul, și comuniștii să-i strângă din urmă?
 • +1 (1)
  deputatii is culesii poporului, inseamna ca o parte din popor asa si este... iar de astia eu fffooarte multi am vazut...
  cu ochii la ghinili din Europa da la masa cu gindu la ruskii ivan si acel cirnat din cccp
 • +2 (2)
  dodon cu 3 voturi vrea sal demita pe presedinte !!!!!tare de tot !!!!!
 • 0 (2)
  Atita timp cit vor eczista fascisti sovetici stalinisti fals numiti comunisti socialisti... Dumnezeu ne va bate Basarabia Moldava cu furtuni inundatii cutremure si alte calamitati...Trebue sa facem tot posibilul sa salvam Basarabia devenita RM de talibani separatisti gagauzi rusofoni tigani socialisti si comunisti...Moldova este a lui Dumnezeu si a Moldovenilor impreuna cu SFINTA PARASCHIVA DE LA IASI OCROTITOAREA MOLDOVEI SI A MOLDOVENILOR...Basarabia rupta din trupul Moldovei de satana din cremlin poate fi readusa la Moldova numai cu ajutorul moldovenilor si a lui Dumnezeu...Moldovenii trebue sa spuna tare ne lasam de satana imperialista din cremlin merjem spre Europa la Dmnezeu...

  Sunt cetățean activ
 • -4 (4)
  cinstit daka UE si (fratii rumanasi...tiganasi ) REAL sunt de akord sa kumpere 70% ori mai mult din produsele agrikole (produse yn Moldova) la pret de piata o sa-i sprigin si o sa-i sustin. Dar asa, noi ka niste KURVE ROMANESTI (cinstite) latram la klientii kare ne kumpara produsele (adika Rusia) si sugem pula celor kare kaka yn gura noastra ( ue si rumanasii)
  • +1 (1)
   Unde dracu ai invatat sa scrii?? vreodata ai luat o carte sa citesti sa vezi cum se scrie??
   Dar despre comentariul tau....tre sa te lecuiesti urgent...esti indocrtinat.
  • +1 (1)
   korado esti atat de prost ca nici nu meriti sa te bag de unde ai iesit !!!!!!
 • +1 (1)
  Credca lui Voronin la batrinete iau venit mintile la cap :)) a inteles si el ca Dodon este agent sub acoperire pus sa distruga Moldova.
 • 0 (0)
  "Mi se pare ca..." ghibonul socialist, porno-oaie-Dodoloaie, isi schimba orientarea din necesitate. Ca o streche care se vara in orice gaoz. Cea mai graitoare este tendinta sadomasochista perso-anala de a se baga in seama. Vai de gargaunul sau, cat de bleg este.
 • 0 (0)
  socialistul constată că PCRM nu este un aliniat. CORECT = ALIAT.
  Iar cine face greseli in articol este ALIENAT
 • 0 (0)
  Îi trebuie purgatoriu
  Opoziţiei handicapate,
  Să treacă obligatoriu
  Prin...alegeri anticipate.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri