ora: 13:26, 22 feb 2013 9638
Autor: Redactia UNIMEDIA

Raportul lui Recean despre Plahotniuc și Interpol, audiat fără mass-media


Raportul lui Recean despre Plahotniuc și Interpol, audiat fără mass-media
Cu ușile închise!
Dorin Recean, ministrul Afacerilor Interne
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
În acest moment Parlamentul îl audiază pe ministrul de Interne, Dorin Recean. Acesta a fost invitat să răspundă la întrebările deputaților și să spună dacă figurează sau nu Vlad Plahotniuc în documentele Interpol. Audierile ministrului se fac cu ușile închise, în lipsa mass-media. Solicitarea a venit din partea ministrului de Interne, Dorin Recean, care a motivat că legea prevede ca anumite subiecte sunt clasate, transmite UNIMEDIA.

Propunerea a fost supusă votului, pentru care majoritatea deputaților s-a exprimat PRO. Astfel, în sală au rămas doar membrii fracțiunilor parlamentare. Mass-media a fost rugată să părăsească sala.

Solicitarea privind invitarea ministrului a venit din partea Partidului Comuniștilor.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -6 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  JOS MAFIEA pldm.
  • +11 (15)
   În ultima perioada, prim-vicepreședintele parlamentului și al PDM, Vladimir Plahotniuc, merge activ în voiaje internaționale. De regulă, el vorbește oficial, în numele statului, despre integrarea europeană a Republicii Moldova.
   Toate bune și frumoase, dar adesea aceste vizite nu poartă caracter oficial și sunt organizate de staff-ul personal al d-lui Plahotniuc. Spre exemplu, recenta vizită în Italia a prim-vicepreședintelui parlamentului a vizat un eventual parteneriat între Confederaţia Industriei italiene şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, al cărei preşedinte este Plahotniuc, iar din delegaţie au făcut parte doar reprezentanți ai PDM (Igor Corman şi Andrian Candu).
   • +10 (14)
    Este evident că prin aceste vizite (și nu doar prin ele), politicianul și omul de afaceri dorește să-și lustruiască imaginea publică controversată pe care o are în societatea moldovenească. Imensul trust media și funcția administrativă deținută de el au drept scop să contribuie la aceasta. În ultima instanță, este dreptul d-lui Plahotniuc să-și formeze o imagine publică pe care și-o dorește.
    Despre Vladimir Plahotniuc se vorbește foarte mult și foarte diferit, inclusiv urât. Până la urmă, instanțele abilitate trebuie să se pronunțe asupra acuzațiilor incriminate acestei persoane. Atât timp cât nu este acuzat oficial, reieșind din prezumția nevinovăției el nu este culpabil. Dar altele sunt datele problemei când controversatul politician și om de afaceri Vladimir Plahotniuc (Ulinici) încearcă să-și spele imaginea publică din contul statului Republica Moldova.
    • +8 (12)
     Vorbind în numele Moldovei în vizitele sale semioficiale-semipersonale, Plahotniuc automat reflectă o parte din imaginea sa, cu numeroase pete, asupra statului Republicii Moldova. Asta deoarece, atunci când un politician vorbește în numele Republicii Moldova, simbolic, la nivel de imagine, reprezintă statul Republicii Moldova.
     Exemplul dlui Plahotniuc trebuie să fie valabil pentru orice politician din Republica Moldova. Indiferent de funcția pe care o deține, nici un politican moldovean nu are vreun drept, moral sau juridic, să-și atribuie rolul de a reprezenta Republica Moldova în timpul vizitelor private în afara hotarelor țării. Mai ales că imaginea multora dintre ei, cum este în cazul lui Vladimir Plahotniuc, nu este lipsită de cusur. Ar fi bine ca această lecție să fie însușită de către politicienii noștri. În caz contrar, are de suferit imaginea Republicii Moldova.
     • +6 (10)
      „Motivul principal pentru care este căutat Plahotniuc de Interpol nu este legat de atacurile raider sau bănci furate. Plahotniuc este căutat pentru un motiv aproape banal, care nu s-a discutat în Republica Moldova"
      • +6 (10)
       Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, se află în vizorul Interpol care investighează legătura lui cu gruparea criminală Solntsevskaya.
       Biroul Interpol de la Roma a cerut încă în 2007 serviciilor responsabile din Republica Moldova să pună la dispoziție informații despre Vlad Plahotniuc.
       Documentele care confirmă acest lucru au fost publicate de bloggerul Pavel Gavrilov.
       În solicitarea Interpolului se vorbește despre gruparea criminală Solntsevskaya, care a înfiorat Rusia, după care s-a extins și în alte țări, grupare cu care ar avea legături Vlad Plahotniuc.
       • +6 (10)
        Începând cu anul 2005 structurile noastre competente au adunat informații care au scos la iveală afaceri de proporții cu imobiliare în Desenzano del Garda și Sirmione, în spatele cărora au stat operatori financiari străini, legați cu principalele grupări oligarhice din Rusia. Aceste persoane veneau în Italia cu zboruri private, la indicația grupărilor criminare, precum Solntsevskaya”, se spune în solicitarea Interpol.
        Potrivit documentelor, aceste persoane mergeau în Italia pentru o perioadă scurtă de timp și investeau sume enorme de bani de proveniență ilegală în afaceri hoteliere și imobiliare de lux. Alegerea obiectului investiției revenea unor persoane dubioase care joacă roluri de intermediari și care activează pe întreg teritoriul Italiei.
        • +5 (9)
         În actele Interpol se mai spune că banii spălați prin asemenea operațiuni sunt proveniți din furturi, eschivare de la impozite și alte activități ilegale.
         „În legătură cu aceste informații și la rugămintea direcției de combatere a crimei organizate, apelăm cu rugămintea de a ne pune la dispoziție, fiecare serviciu care are competențele necesare, inclusiv rapoartele poliției, referitor la subiecții de mai jos”, se spune în solicitarea Biroului Interpol de la Roma.
         Mai jos urmează o serie de nume, printre care și controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, actual prim-vicepreședinte al Parlamentului RM.
         Or, monitorizarea de către Interpol înseamnă, de fapt, că Plahotniuc este văzut ca element activ al grupării criminale Solntsevskaya, care se ocupă la negru cu spălarea banilor și tinde să se extindă impunător dincolo de hotarele Rusiei.
         • +4 (8)
          Odată cu dezvăluirea acestor acte, implicarea lui Plahotniuc în politică prinde alt contur, devenind clară cu atât mai mult preocuparea acestuia pentru politica externă și vizitele lui oficiale cu nemiluita peste hotare.
          Putem presupune că nu integrarea europeană îl preocupă de Vlad Plahotniuc, ci ștergerea urmelor activității sale criminale pe teritoriul UE, dar și promovarea intereselor grupării criminale Solntsevskaya în UE, prin Republica Moldova.
          Afilierea unui demnitar din fruntea statului cu gruparea criminală Solntsevskaya poate afecta nu numai relațiile RM cu UE, dar și cu Rusia, acolo unde lupta cu organizațiile criminale este vehementă.
          • +5 (9)
           Totodată, relațiile lui Plahotniuc cu gruparea Solntsevskaya ridică semne de întrebare și referitor la tranzacțiile făcute cu acțiunile Victoriabank, care sunt deținute de proprietari din Federația Rusă.
           Situația poate fi privită și prin prisma cazului Magnițki. Or, Plahotniuc a început să-și extindă influența în sistemul bancar în 2008, anume când pe conturile a două companii fictive din Moldova, Bunicon-Impex SRL şi Elenast-COM SRL, deschise la Banca de Economii, ar fi fost transferați din Federația Rusă 52 de milioane de dolari, bani delapidaţi de la o bancă rusă. Ulterior, banii ar fi fost transferaţi de la BEM pe conturi din Austria, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania, Elveția și Hong Kong. Zilele trecute și presa britanică scria că Republica Moldova este punct-cheie în schema spălării de bani din cazul Magniţki
          • +4 (8)
           Acum, după demiterea lui Valeriu Zubco din funcția de procuror general observăm că tot mai multe informații ies la suprafață, de aceea acum este necesară o explicație clară din partea autorităților privind monitorizarea lui Vlad Plahotniuc de către Interpol. Cu atât mai mult că atât Zubco, dar și avocații lui Plahotniuc, au declarat anterior că Plahotniuc nu este monitorizat de Interpol, în timp ce documentele de mai jos spun contrariul.
           Or, în lumina acestor dezvăluiri este anormal ca o persoană aflată sub monitorizarea Interpolului să ocupe o funcție în stat.
          • +5 (9)
           Peste 650 de milioane de lei Plahotniuc a retras în decursul unei singure săptămâni, iar asta!, întâmplător sau nu, s-a petrecut imediat după ce pe numele său a fost deschisă urmărirea penală în Cipru, iar la Curtea de Justiție de la Londra s-a demonstrat că cel cunoscut și ca Al Capone de Grozești stă în spatele atacurilor raider de la Victoribank, Asito, MAIB și Banca de Economii.
          • +5 (9)
           Or fi banii lui Plahotniuc, după ce i-a furat de la alții, dar nu asta e problema. Problema e că în orice stat în care există măcăr o țâră de normalitate, în care urmărirea penală pe urmele lui Plahotniuc ar fi fost pornită în urma demascării acestuia la Curtea de Justiție de la Londra, cele 650 de milioane de lei retrase în decurs de doar câteva zile de către companiile sale (unele dintre ele chiar implicate și în atacurile raider de acum un an), ar fi fost încă o dovadă de netăgăduit că cel ce ocupă funcția de Prim-vicepreședinte de Parlament își asigură banii furați împotriva oricărui pericol eventual.
          • +5 (9)
           Implicarea prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, în atacurile raider asupra câtorva bănci din Republica Moldova devine tot mai vizibilă. Cel puţin asta o demonstrează un nou set de documente deconspirate la Londra de către avocaţii oamenilor de afaceri Victor Țopa şi Viorel Ţopa.
          • +4 (8)
           Conform informațiilor obținute de către avocații londonezi ai celor doi oameni de afaceri, în urma studierii materialelor sechestrate prin decizia Înaltei Curţi de Justiție din Marea Britanie, pe 9 septembrie 2011, reprezentantul lui Plahotniuc, Henri Sovoa, a redirecţionat către compania Susanne Erbida un mesaj pe poșta electronică la care au fost anexate două proiecte de documente. Primul act anexat conține declaraţia directorului și acţionarului Tomdal, precum că beneficiar economic principal al Tomdal este Vlad Plahotniuc. În instrucţiunile venite de la Alexandru Platon, o altă persoană de încredere a lui Plahotniuc, se cere semnarea şi apostilarea acestui document.
          • +4 (8)
           Totodată, avocații londonezi au intrat în posesia unei procuri şi a unei permisiuni de înstrăinare a acţiunilor Victoriabank, deţinute de Tomdal, către OTIV Prime Financial Olanda, care aparține lui Plahotniuc.
          • +4 (8)
           Interesant este faptul că pe 13 septembrie, la ora 10 dimineaţa (ora Moldovei), a venit o altă scrisoare de stopare a executării acestor instrucţiuni, exact cu 30 minute mai târziu după ce în presa din Republica Moldova fusese publicat Memoriul lui Victor Țopa şi Viorel Ţopa, prin care aceştia îl demascau pe Plahotniuc drept autor şi beneficiar al atacurilor raider.
          • +5 (5)
           Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, s-ar putea confrunta cu urmărirea penală în Marea Britanie, în cazul în care, potrivit avocatului Patrick Boylan, „o instanţă din Londra va constata că oficialul moldovean se află în spatele transferurilor de acţiuni prin diverse companii în baza unei ordonanţe judecătoreşti”.Potrivit lui Boylan, compania britanică Tomdal Ltd ar fi transferat pachetele de acţiuni către o firmă din Rusia, deşi o instanţă din Londra a dispus îngheţarea activelor în perioada litigiului. „În documentele care au intrat în posesia Curţii, Plahotniuc ar figura în calitate de proprietar economic al companiei”, se mai spune în text.
           Sursa scrie că avocatul Patrick Boylan reprezintă oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa, care susţin că pachetele de acţiuni deţinute de companiile britanice au fost expropriate în 2010 şi 2011 de către Vladimir Plahotniuc.
          • +3 (5)
           De cealaltă parte, Vladimir Plahotniuc a negat cu fermitate acuzaţiile aduse de fraţii Ţopa precum că ar fi implicat în „atacuri raider” din Republica Moldova. Potrivit Dianei Danu, secretarul de presă al lui Plahotniuc, „tema atacurilor raider a devenit subiectul unei campanii politice din Republica Moldova”. Danu spune că toate documente compromiţătoare despre Plahotniuc sunt nişte falsuri.
          • +3 (5)
           Vlad Plahotniuc, se află sub monitorizarea Biroului Interpol de la Roma, anunţă surse sub acoperirea anonimatului.
           Potrivit unei informaţii, la 17 august 2012 biroul Interpol de la Roma (National Central Bureau, Interpol) a emis o notă prin care se anunţă că a pornit un dosar penal pe numele lui Vladimir Plahotniuc. În notă se menţionează că acesta este învinuit de "asociere la grupuri criminale, crimă organizată şi spălare de bani".
          • +3 (5)
           In urma perchezițiilor la companiile off-shore, implicate în atacurile raider din 2010 și 2011 asupra instituțiilor financiare din RM, a ieșit la iveală faptul că Plahotniuc este beneficiarul direct al atacurilor raider la Victoriabank, Banca de Economii și compania ASITO. Documentele au ieșit la iveală datorită Curții de Justiție din Londra, care a obligat mai multe companii să dezvăluie detalii despre identitatea celor care au intrat ilegal în posesia acţiunilor.
          • +3 (5)
           Din notă aflăm că Vladimir Plahotniuc şi-a schimbat între timp paşaportul românesc, după ce "Adevărul" a dezvăluit că omul de afaceri şi-a schimbat identitatea în acte.
           Acum o lună am solicitat Interpolului să ne confirme sau să infirme informaţia
          • +1 (1)
           cum mustele la rahat asa si cei de mai sus repede sa nu le scape vreo bucatica!nick-uri noi utilizatori vechi...
           -AJUNGE ATITA LINSATURA LUI SEFU!!!
          • 0 (0)
           Recean este persoana de care Moldova a avut nevoie de la Independeta sa.
           Vedem in aceasta persoana un profisionist cu litere MARI,vedem in el onestitate , responsabilitate, experienta,o persoana care se gindesti la binele societati .
           Cum poti sa vorbesti ceva de rau despre aceasta persoana , vazind cite lucruri bune face de cind a fost numit in funtia de Ministru al MAI. Un manager bun care gestioneaza eficient activitatea ministerului condus de d-lui.
           Avem nevoie de asa profesionisti ca d-nul Recean si ca premierul Filat . numai cu ajutorul la asa persoane tara noastra va scapa de nevoi si vom avea un viitor mult mai bun,decit situatia din tara pe care o avem acum!!!
          • 0 (0)
           De erau toti ministrii asa cum este Dorin Recean Tara noastra de mult era integrata si in UE.
           Uitativa ca toate reformele implimentate de catre Recean, dau roade, vedem cum Cetatenii au incredere tot ma mare in MAI.
           Vedem tot mai multe crime descoperite, dosare noi, procese duse pina la capat, care erau incepute de ani de zile dar deabea acum au fost incheate.
           Legea in capul mesei, transparenta, toti egali in fata legii asta prmoveaza Dorin Recean si eu il sustin total.
           Bravo Recean!
   • +1 (1)
    Bai, clono, nu cumva ești printre acei vizați în articolul ăsta?
    .
    http://www.timpul.md/articol/ne-scriu-cititorii-spiriduii-de-la-etajul-sase-al-guvernului-41195.html
  • +6 (10)
   Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, se află în vizorul Interpol care investighează legătura lui cu gruparea criminală Solntsevskaya.
   Biroul Interpol de la Roma a cerut încă în 2007 serviciilor responsabile din Republica Moldova să pună la dispoziție informații despre Vlad plohatniuc
   • +2 (2)
    Ciea ce ea mai facur dom. Min-u Recan ,cu usile inchise, dom. Plahotniuc, ramine la sovestea dom. Recan.

    Sunt cetățean activ
  • -5 (15)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   JOS SEFU TRADATORUL DE TARA. AFARA CU MAFIEA PLDM.
  • +2 (2)
   Pro_x - intr-un fel are dreptate. Sefu in 3 ani a furat mai mult ca Voronin in 8 ani. Dupa 3 ani milionarii s-au schimbat cu locurile:
   Revista Forbes a făcut un top şi pentru cei mai bogaţi oameni din Moldova.
   1) Gabriel Stati
   2) Vladimir Plahotniuc
   3) Vlad Filat
   4) Valeriu Pasat
   5) Nicolae Ciornâi
   6) Oleg Voronin.
   Ei ce acum aveti a spune ???
 • -3 (13)
  asta numai la telefon e krutoi,dar in realitate ii tremura fundu de frica...
 • -3 (11)
  actual in parlament se discuta mafia-PD a lui PLAHOTNIUC.cE ARE PLDM IN CAZUL DAT,CU INTERPOLUL..?
  • -4 (12)
   Mafiea nu are culoare politica. Jos mafiea PLDM. Afara cu SEFU, tradator de tara.

   Sunt cetățean activ
 • -3 (11)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (7)
  inchisoarea o sa-i manance pe multi. poporul n-o sa mai rabde mult si o sa se rascoale mai ceva decat in aprilie 2009!
  • +1 (5)
   Corect la baricade, sa scoatem odata si si o odata balaurul PLDMistit in afara legii. Tara fara corupti, Moldova fara PLDM.

   Sunt cetățean activ
   • 0 (4)
    merge vorba de toti, nu doar de pldm
    • +3 (3)
     Cine sede in capul mesei , acela si raspunde. Nu mai pune carul inaitea calului.

     Sunt cetățean activ
 • +2 (8)
  trebuie excluse prin lege sedintele inchise
 • +1 (9)
  dupa "am sa-l dau cu capu de asfalt" aceasta sugestie de "usi inchise" nu-l fac decit sa-si distruga total imaginea
 • +2 (2)
  Candu,corman-pasivi si Plaha activ...
 • 0 (2)
  tak și, totuși a fost monitorizat?
  s-a cîcat la delă Plohiș
 • 0 (0)
  http://www.intelnet.8m.net/custom4.html
 • +1 (1)
  Despre clonele care comentează pe Unimedia.
  .
  http://www.timpul.md/articol/ne-scriu-cititorii-spiriduii-de-la-etajul-sase-al-guvernului-41195.html

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA