Raport CEC: Trei jurnaliști de la televiziunile afiliate socialiștilor au donat bani PSRM-ului pentru referendumul de demitere a lui Chirtoacă

Până și jurnaliștii de la televiziunile afiliate Partidului Socialist oferă bani pentru campania electorală a referendumului de demitere a lui Chirtoacă. Cel puțin asta se arată în raportul PSRM depus la CEC.

Foto: adevarul

Este vorba de jurnalistul Stanislav Vîjga, directorul general al televizunii Accent TV, dar și moderatorul emisiunii „Accent personal” de la același post. Potrivit raportului financiar, Vîjga a donat 9500 de lei.

Al doua persoană din mass-media este Sergiu Strungaru, care a oferit PSRM-ului 7500 de lei din salariu. Strungaru este jurnalist la NTV-Moldova și moderează emisiunea „Acces direct”.

Al treilea jurnalist este de la postul TNT Exclusiv TV și este cunoscut ca sosia lui Dorin Chirtoacă. Este vorba de Dumitru Buimistru. În raport scrie că parodistul a donat PSRM-ul pentru campania electorală 9800 de lei.

Potrivit reportului depus la CEC, Partidul Socialist a primit donații de la persoane fizice circa 1,5 milioane de lei, în topul donatorilor fiind deputatul Mitriuc Ghenadii și Rădvan Marina, care au oferit câte 25 de mii de lei din salariu de deputat.

Accent TV este deţinut de firma „Telesistem TV” SRL, administrată de Stanislav Vîjga, care a activat anterior la postul NIT, închis din cauza propagandei comuniste. Beneficiarul televiziunii, conform actelor depuse la CCA, este Vadim Ciubară, un cetăţean moldovean stabilit la Moscova şi prezentat de mai multe site-uri drept un apropiat al liderului PSRM, Igor Dodon.

Raport CEC: Trei jurnaliști de la televiziunile afiliate socialiștilor au donat bani PSRM-ului pentru referendumul de demitere a lui Chirtoacă

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.