ora: 17:48, 12 feb 2013 9480
Autor: Dumitru Ciorici

RĂZBOI în Alianța de guvernare


RĂZBOI în Alianța de guvernare
Anticipate sau ba?!
Liderii AIE
Colaj: UNIMEDIA
Liderii Alianței de guvernare au ajuns în acest moment într-un apogeu al tensiunilor. Pentru mâine, 13 februarie, premierul Vlad Filat a anunțat că amână ședința Guvernului și va organiza un briefing. După acest anunț, serviciul de presă al Parlamentului anunță că la ora 10.00 președintele Legislativului, Marian Lupu, organizează și el un briefing. 

Niciunul dintre cei doi nu au anunțat tema despre care vor vorbi. Anunțurile vin după ce în ultimele zile în spațiul public s-au lansat acuzații peste acuzații. Pe de o parte, în mass-media au apărut informații despre dosarele penale intentate doar miniștrilor PLDM, pe de alta, unii bloggeri au lansat pe internet un document care ar confirma urmărirea lui Vlad Plahotniuc de către Interpolul din Italia.

Totul a început după incidentul din Pădurea Domnească. Ulterior, analiștii politici și unii bloggeri s-au împărțit în două tabere: unii vorbesc despre fărădelegile săvârșite de Plahotniuc, televiziunile pe care le controlează și manipulările la care ar apela. Al doilea grup promovează intens subiectele despre corupția de la Serviciul Vamal, Ministerul Sănătății, dar și alte instituții controlate de PLDM, președintele căruia este Vlad Filat. 

Vezi mai jos pe scurt cronologia evenimentelor:

6 ianuarie - atenția publică este îndreptată asupra incidentului din Pădurea Domnească.

10 ianuarie - o televiziune anunță că diploma ministrului de interne, Dorin Recean, ar fi falsă.

18 ianuarie - Mihai Ghimpu cere demisia lui Ion Lupu, șeful Moldsilva

18 ianuarie - Fostul Procuror General își anunță demisia

21 ianuarie - Este deschis dosar penal pe numele ministrului Sănătăți, Andrei Usatîi

23 ianuarie - Mihai Ghimpu le sugerează lui Filat și Plahotniuc să demisioneze

22 ianuarie - Lupu anunță că Filat și Plahotniuc mai nu s-au bătut

22 ianuarie - PLDM anunță că nu va permite sacrificarea intereselor R. Moldova de dragul intereselor lui Plahotniuc

24 ianuarie - Marian Lupu sugerează că telefoanele politicienilor din AIE sunt interceptate la comanda lui Filat

24 ianuarie - Filat îl acuză pe Plahotniuc că ultimul „conduce cealaltă alianță” (Lupu-Ghimpu)

25 ianuarie - un site despre care se spune că ar fi afiliat politic, lansează în spațiul public informația despre faptul că Mihai Ghimpu a fost amendat în România

30 ianuarie - o instituție de presă mediatizează pe larg problemele de la Banca de Economii. Ulterior, guvernatorul BNM declară că cineva face „terorism financiar” prin intermediul presei.

28 februarie - La unele instituții media se promovează ideea precum că „Ghimpu că este în buzunarul lui Plahotniuc” 

1 februarie - Mihai Ghimpu solicită de la SIS și PG să afle dacă telefoanele sunt ascultate

11 februarie - PL anunță că Ion Ceban, ministrul MTS va fi propus șef la MoldSilva

11 februarie - Tensiuni clare între Filat și Ghimpu pe marginea numirii șefului MoldSilva

11 februarie - unele instituții media primesc pe mail un document care ar arăta că Vlad Plahotniuc a fost urmărit de Interpol, biroul Italia

12 februarie - O televiziune anunță despre dosarul penal în care figurează ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruța

12 februarie - un grup de persoane organizează o conferință de presă în care prezintă un document ce ar arăta că Vlad Plahotniuc a fost urmărit de Interpol, biroul Italia

13 februarie - Vlad Filat amână ședința Guvernului și organizează un briefing de presă la ora 13.00. Marian Lupu anunță despre organizarea unui briefing la ora 10.00.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (11)
  Daca vor fi anticipate, vor pierde toti cei din alianta.
  • +9 (13)
   Totul a inceput de la incercarea lui Plahotniuc de a musamaliza cazul de la Padurea Domneasca. Ulterior toate atacurile au avut un scop politic meschin care in cele din urma sa distraga sau sa redictioneze atentia publica de la cazul cu Zubco si arunce mizeria in curtea PLDM-ului. E limpede ca prestatiile bolnave ale lui Lupu si Ghimpu de asemenea sint rodul lui Plahotniuc. Deci... toate problemele si disfunctionalitatile din cadrul AIE sint generate de hotul Plahotniuc.
   • +8 (12)
    Soluţia cea mai bună ar fi, după cum s-a mai spus, ca prim-vicespicherul să dea dovadă de patriotism şi să părăsească scena politică, dar se vede că această opţiune nu-i surîde, căci şi-ar pierde scutul imunităţii. Odată cu plecarea lui Plahotniuc de pe arena politică vor dispărea problemele ce stagnează cursul european al RM.
    • +6 (10)
     Acum, la început de 2013, un an crucial pentru parcusul european al Moldovei, avem un alt atac la unul din elementele de bază ale democrației din Moldova.
     Iar dacă Moldova a ajuns și la urechile oficialilor europeni cu aşa situaţie, atunci nu e de bine. Toți pașii strategici pe care i-a făcut Moldova și prin intermediul Ministerului de Externe, pot fi anulaţi. Îmi pare rău că intreg poporul va avea de suferit în urma potlogăriilor lui Plahotniuc.
     • +5 (9)
      Odată cu intrarea lui Plahotniuc în politică, în Republica Moldova s-a creat o situaţie în care interesele private şi puterea grupurilor de interese financiare, mediatice şi altele golesc democraţia de sensul şi de substanţa ei. E un fenomen care se catalogheză ca fiind o lovitură de forţă împotriva democraţiei pentru a transforma scrutinul într-o farsă şi a asigura ca esenţa puterii să emane de fapt nu de la electorat, ci din tenebrele unor cercuri obscure de antreprenori.
      • +4 (4)
       Oameni buni, asistam la razboiul din interiorul AIE, mai precis atacul coalitiei formate din PL si PD impotriva PLDM-ului. Si care este pricina? Ca cei din PD si PL sint obsedati de conducere?
       S-ar fi terminat totul mult mai inainte daca avea sa fie demis radacina tuturor acestor evenimente, Plahotniuc.
       Erau motive, si acum sint, doar ca pina acum liderii doreau sa mentie alianta, iata doar cele mai simple motive din care trebuie demis Plahotniuc:
       -Dubla identitate(foarte grav).
       -Musamalizarea cazului din 23 decembrie.
       -Din cauza ca lui ii apartin 5 posturi TV, pe cind o persoana poate detine maxim 2-3.
       -Amenintarea, ma refer prin intermediul lui Chetraru, care impreuna cu Plahotniuc scriau scrisori amenintatoare diferitor persoane/firme.
       -Este urmarit de interpol, ce s-a mai dovedit recent.
       Si noi mai rabdam aceasta caracatita in Parlament?
       • +3 (3)
        Ati observat ca din toate evenimentele, Plahotniuc nu a efectuat niciunul?-ce inseamna asta?
        -El din culise cumpara, compunea scenarii ca papusa-Lupu sa iasa si sa latre, sau papusa-Ghimpu sa iasa si sa latre, ba chiar a fost nevoie si de papusile Godea si Sirbu(de care merg vorbe ca ar fi luat 400.000 euro pentru parasirea PCRM-ului de la Papusar).
      • +5 (5)
       Acțiunile păpușarului și efectele acestora: cum încercați să-l atacați, să-l demascați, automat primiți cu hârlețul după cap, în sensul direct. Primul care l-a acuzat pe Plahotniuc a fost Mocanu. Am văzut cu toții ce a urmat: a fost reținut, averea i-a fost confiscată. Apoi au urmat Victor și Viorel Țopa – au fost condamnați la 8 și la 10 ani de închisoare. Recent a încercat Alexandru Procop să-l demascheze. A doua zi s-a pomenit cu dosar penal. Mai departe, numai a încercat premierul să zică ceva de Pădurea Domnească, despre faptul că acolo s-a iscat un conflict de interese, au început atacurile: scandalul legat de diploma lui Dorin Recean, ministrul Usatîi s-a trezit cu dosar penal. Apoi Filat a spus că PD și PL au făcut o alianță și imediat după această declarație a fost pornit dosar penal pe ministrul Negruță. Toate aceste acțiuni au scopul de a-l intimida pe premierul Vlad Filat!
   • +8 (12)
    E simplu, PL-ului si PD-ului nu ii este convinabila aflarea adevarului din 23 decembrie, toti participantii la acea vinatoare erau PL-isti sau PD-isti!
    Bravo domnule Filat! Trebuie aflat adevarul si pedepsit vinovatul!
    • +6 (6)
     de ar fi cazul din padurea domneasca cea mai mare problema !!!
     Din pacate ea e doar virful aisbergului, iar toate aceste PingPong-uri ai aliante nu fac altceva decit sa gaseasca niste tapi ispasitori pentru unele probleme dar sa se ascunda cele mai mari probleme care le are tara.
     Circ si cu asta totul e spus !
   • +2 (2)
    totul a inceput de la aceea ca nu stiu care sa fie mai mare si mai tare!!!!
    Cel putin ceva bun din asta ca acum vom vedea fata fiecaruia, si ce nu s-a stiut se va afla insa fiecare cetatean va avea propria opinie nu uitati cate perechi de ochi atatea si opinii...
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Toata forfoteala pe care o face napoleonul verde esta sa aduca dezamagirea poporului despre integrarea in UE. Fanul lui Putin se uita la EST.
  • +6 (8)
   Sameni mai mult a pacient, doctore!
 • -4 (8)
  Omul care a facut serviciu in CGB nu poate fi un fost agent,el este agent activ.
 • +4 (8)

  pro anticipate
  toti patru sunt pida......
  dar Filat este cel mai mic rau, sper ca va acumula destule voturi pentru o majoritate, sau sai fie de ajuns o alinta maxim cu UN partid
  • -4 (10)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (5)
  Coruptia din Romania este tinuta la un nivel mai redus datorita UE ca altfel.....
  Sansa Rep.Moldova de a reduce nivelul coruptiei la nivel inalt este tot UE.
  Orice alta solutie, de integrare in spatiul sovietic sau ramanerea ca in prezent in zona gri nu face decat sa infloreasca coruptia, indiferent ce fel de partide vor veni la guvernare.
  Opozitie proeuropeana nu aveti.
  Intoarcerea la comunism sau guvernarea unui partid puternic si o opozitie neinsemnata creeaza putere absoluta.
  Puterea creeaza coruptie. Puterea absoluta creeaza coruptie absoluta.
 • +4 (6)
  daca vor fi anticipate- revin comunistii 100%
  • +7 (7)
   si dupa ce i-am vazut pe astia la guvernare , dam nu-mi pare asa de strasnica ideie
  • +1 (3)

   ei nau acces la mass media
 • +4 (4)
  Noi nu facem alegeri pentru a salva alianţa. Noi vrem ca prin alegeri noi să eliminăm de la guvernare toţi mafioţii şi hoţii,toţi cumătri şi pupcuriştii bandiţilor.
 • +4 (4)
  Revolutia incepe.
  1.Ministrii PD si PL vor fi demis.
  2.Guvernul in totalitate va fi condus de PLDM.
  3.Plohis si Zalupa vor fi demis.
  4.Voronin ales presedinte a Parlamentului.
  5.Lui Plohis i se va retrage imunitatea parlamentara si intentate dosare penale pentru coruptie,trafic de fiinte umane,vinzare de organe,crima organizata locala si internationala(inclusiv raidere).
  Plohis daca dovedeste fuge in Federatia Rusa dar platind multe milioane de euro in cel mai bun caz.
  In cazul cel mai rau este arestat si judecat in vaza lumii.
  In toamna alegeri anticipate .
  1.PD nu trece pragul.
  2.PCRM - 45 %.
  3.PLDM - 45 %.
  4.PL - 10 %.
 • -1 (3)
  Votez Voronin!!! DEDA DACA VINE II F*TE FARA VAZILIN PE TOTI!!!!
 • +1 (3)
  Nu vrem nici komicii, nici sosicii lui dodo, dar nici cu filea+plaho+himp nu mai dorim să suferim !
  jos PAD-lele din politică !
  Vrem tineri și onești la guvernare !
  FORȚA POPORULUI !
 • +1 (1)
  UNA DINTRE LOVITURILE LUI ULINICI ESTE MAJORAREA PREȚULUI LA BENZINA !
  CU LIGHERALUL PÂRLITOV DE LA ANRE ! JITE !
 • +1 (1)
  Fiind pentru democratie totusi la alegerile urmatoare o sa ma impinga pacatul sa votez comunistii.
  P.S: sarmana tara cu sarmanii locuitori!
 • 0 (0)
  se repetă scenariul de acum 13 ani, când trebuia semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeană... Respect paţanilor din FSB!!!... şi Uvajuhă
 • 0 (0)

  Liderii din Alianţă
  Se comportă ca păgânii,
  Nu mai e nicio speranţă
  Că nu se vor mânca ca... câinii.
 • 0 (0)
  voronin numai asteapta sa fie alegeri anticipate.. si sa vedeti ce se intimpla dupa asta.. mai ales daca filat face vreo coalitie cu comunistii.. ori va fi rau ori foarte rau

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA