ora: 07:21, 19 apr 2017 2689

PSRM susține inițiativa lui Dodon. Proiectul de lege privind sistemul de vot mixt va fi înregistrat astăzi în Parlament


PSRM susține inițiativa lui Dodon. Proiectul de lege privind sistemul de vot mixt va fi înregistrat astăzi în Parlament
Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari

Socialiștii susțin inițiativa PSRM de schimbare a sistemului electoral, prin implementarea sistemului de vot mixt.

Astfel, fracțiunea PSRM urmează să înregistreze proiectul de lege la Parlament astăzi, 19 aprilie. Decizia a fost luată de Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor marți.

„Introducerea sistemului uninominal de vot va lansa mecanismul de corupere a politicienilor și preluarea completă a puterii de către grupul oligarhic, ceea ce contravine cu bazele democratice ale guvernării și intereselor cetățenilor Republicii Moldova. Consiliul a susținut intenția șefului statului de a aplica o reformă politică reală, prin trecerea la sistemul mixt de vot. Pe data de 19 aprilie, fracțiunea PSRM va înregistra în Parlament inițiativa privind trecerea la sistemul mixt de vot.”, se menționează într-un comunicat al socialiștilor. 

Precizăm că șeful statului a propus marți cu un proiect de alternativă inițiativei PDM. Igor Dodon propune implementarea sistemul electoral mixt pentru Moldova. Astfel, 51 de deputați să fie aleși pe listă de partid, iar restul pe liste din circumscripții. Totodată, președintele țării dorește ca o pătrime dintre deputați să fie din Transnistria și diasporă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA