ora: 12:08, 29 mar 2017 2492
Autor: Redactor UNIMEDIA

PSRM susține decizia lui Dodon privind desfăşurarea referendumului


PSRM susține decizia lui Dodon privind desfăşurarea referendumului
poză simbol
Foto: UNIMEDIA

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova sprijină plenar decizia preşedintelui țării Igor Dodon, cu privire la organizarea unui referendum naţional pe probleme de importanţă majoră pentru ţară.

„Partidul Socialiștilor a militat mereu pentru ca miliardele furate din sistemul bancar al statului să fie returnate de hoţi, şi nu de poporul Republicii Moldova.
PSRM a fost şi rămâne un partid al stataliştilor, care se pronunţă pentru readucerea în curricula şcolară a disciplinei Istoria Moldovei”, scrie într-un comunicat emis de PSRM.

Totodată partidul afirmă că susține și inițiativa de dizolvare a Parlamentului și reducerea numărului de deputați.

„PSRM este unicul partid de opoziție din Parlamentul RM, care, în toată perioada celei de-a XX-a legislaturi, la fel ca şi majoritatea populaţiei ţării noastre, se pronunţă pentru dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Această guvernare trebuie să plece. Anume din acest motiv socialiștii vor participa activ la promovarea ideii referendumului şi la desfășurarea acestuia în toate localitățile ţării.

Totodată, Partidul Socialiştilor sprijină ideea reducerii numărului de deputaţi ai Parlamentului de la 101 pînă la 71 de parlamentari. Sîntem de părerea că aceasta va contribui la eficientizarea activităţii organului legislativ, precum şi la o economie importantă de mijloace financiare”, mai scrie în comunicat.

Amintim că ieri seară președintele țării Igor Dodon a propus organizarea unui referendum la data de 24 septembrie 2017, care va conține patru subiecte.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (3)
  acest ticalos -legalizeaza cetatenii nostri fratii,surorile noastre in cetateni ai rusiei pe care-i va controla daca au votat sau nu cu socialistii la scrutine.Operatiune cusuta cu ata alba ca si transnistrenii adormiti care au dat navala zeci de mii peste sectoarele electorale sal faca presedintele lor.De ce pentru acesti oameni buni de munca nu se lupta Filip sai punem acasa la munca unde multi au casa si masa.Ei ce fel de elita de carton avem noi ,cind un suler agramat ne gagauzeste pe toti
  noi vrem progres cu lumea libera europeana,nu regres cu dadon bagat pe git,razboaie cu raft de teritorii si incolonari imperiale.dadon nu poate sa ne reprezinte pe noi cei activi proeuropeni,ce stie si gindeste sa faca el,noi deja am dat uitarii
 • +2 (4)
  Lasati spectacolul acesta de rahat ca "socialistii sustin" pe Dodon.Oare sediul socialistilor nu s-a mutat acum la presedentie ? Ceban,Lebedinschi,nu sunt memri vostri socialisti ?
  • 0 (0)
   au facut din presedintie un "bordei" socialist
 • -3 (3)
  cred ca opozitia,chear daca nu este de acord cu politica lui Dodon,pe acest caz concret trebue sa-l sustie. alta ocazie sa schimbe situatia nu vor avea.
 • 0 (0)
  Comentarii la TVM: Ceban, Ţurcanu, Ţăranu. 1. Referendumul e necesar (nu „consultativ – născoceli), altă eşire Preşedintele n-are, dealtfel – să repete „o raţă mută”, a cărui purtător a fost Ţurcanu. Asemenea, Ţăranu – hîtru, dar nu înţălept, ce se hrăneşte din „fonduri”. Ceban – repezit la haracter, susţine Decretul. 2. Preşedintele face mare greşală referitor la „istorie şi limbă” - adînceşte dezbinarea în societate, vezi Dodon 100 zile. De adăugat: „istoria” fără examen, inclusiv contemporană cu discuţii. 3. Mircea Surdu e bun de şou (ca şi răspunsul C.Marin în 2011, şi frumoasa „din oglindă”, numai Valentina Ursu m-ea propus emisiune, dar în scurt timp au alungat-o pseudo comuniştii). Surdu greşeşte, am greşit şi eu, cînd i-am dat o broşură veche „cu idei de organizare” în ziua „revoluţiei” 7.04.2009. Poate acuma fără cenzură (şi la Putin; şi UE; şi la Timofte, etc, şi „cei de făcut”…

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  P4 de înlocuit cu propunerea PDM, după parlamentale – în condiţii de societate organizată, dar şi ca apreciere a actualei guvernări (să fie lege, şi pe viitor).La istorie şi limbă vezi mai sus.
  P5 de adăugat (în coordonare): PMR – autonomie culturală, cu garanţie, în componenţa Republicii integrate, cu statut de neutralitate.
  PS. La parlamentale, totodată, alt referendum (posibil pînă 7 întrebări, fie 5), ca bazele Constituţiei. În prezent aşa ceva nu există, şi deciziile Curtei cu sunt pe deplin legitime. După alegeri luptăm de lupta partidelor şi risipă de bani.


  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA