Proteste împotriva desfășurării concertului de 9 mai

În urma nenumăratelor apeluri de anulare, modificare a locului desfășurării concertului organizat de către Ambasada Rusiei în Piața Marii Adunări Naționale, cât și în vederea lipsei de atitudine din partea autorităților locale din Chișinău, Platforma Civică Acțiunea 2012 va protesta pe 7 și 8 mai împotriva concertului din 9 mai, transmite UNIMEDIA.

Membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 vor iniția acțiuni de protest în fața primăriei municipiului Chișinău, la data de 7 și 8 mai, începând cu orele 10:00, iar joi, 9 mai, începând cu ora 11:30, în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare, o acțiune de comemorare a tuturor ostașilor basarabeni căzuți pe câmpul de luptă în timpul celui de-Al II-lea Război Mondial, dar și a tuturor victimelor regimului sovietic din Basarabia, potrivit unui comunicat de presă.

Proteste împotriva desfășurării concertului de 9 mai
Poză simbol (Sursa: actiunea2012.ro)

UNIMEDIA reamintește că, pe 9 mai în centrul Capitalei se preconizează o manifestaţie de amploare. Atunci când majoritatea ţărilor UE vor sărbători Ziua Europei, Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău va organiza un concert dedicat „Zilei Victoriei”.

Pe site-ul Primăriei Capitalei a fost deja publicată informaţia cu referire la acest eveniment. Astfel, Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost rezervată pentru zilele de 8 şi 9 mai de către Banca Comercială „Unibank”. La eveniment sunt aşteptate să participe circa 8 000 de persoane.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub