ora: 09:20, 07 feb 2013 2374

Propunere PLDM: Deciziile CCA de suspendare și retragere a licenței de emisie să fie examinate în termen de 30 de zile


Propunere PLDM: Deciziile CCA de suspendare și retragere a licenței de emisie să fie examinate în termen de 30 de zile
Poză simbol
Deputații din fracțiunea Partidului Liberal Democrat propun ca cererile privind deciziile CCA de suspendare și retragere a licenței de emisie să fie examinate de instanța de judecată în mod prioritar, transmite UNIMEDIA cu privire la un comunicat al grupului parlamentar.

Deputații PLDM au înregistrat la Direcția generală documentare parlamentară o inițiativă legislativă privind completarea Legii contenciosului administrativ nr.793 din 10 februarie 2000. Este vorba de completarea articolului 24 Examinarea cererii, cu aliniatul (1¹) ce se referă la examinarea cererilor privind deciziile Consiliului Coordonator al Audiovizualului cu privire la aplicarea sancțiunilor de suspendare și de retragere a licenței de emisie.

Scopul proiectului este de a stabili un termen concret (restrâns) de examinare a cererilor pentru contestarea deciziilor CCA cu privire la aplicarea sancțiunilor de suspendare a licenței de emisie pentru o anumită perioadă și retragere acesteia. Autorii proiectului de lege propun ca aceste cereri să fie examinate în mod prioritar de către instanța de judecată, într-un termen care nu poate depăși 30 de zile.

Necesitatea examinării contestaţiilor împotriva deciziilor CCA privind suspendarea pentru o anumită perioadă și retragerea licenţei de emisie urmează să se desfăşoare într-un termen scurt, astfel încât să nu fie afectate drepturile şi libertăţile fundamentale garantate de Constituţia Republicii Moldova: libertatea opiniei şi a exprimării, dreptul la informaţie, dreptul la proprietate, etc.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  Consiliul Coordonator al Audiovizualului execută indicațiile personale ale lui prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Declarația aparține Asociației pentru Dezvoltarea Culturii şi Protecţiei Drepturilor de Autor şi Conexe APOLLO.
  • +2 (6)
   Plahotniuc controleaza tot in tara asta, 80% din mass media este controlata de catre el.
   • +2 (2)
    Potrivit prevederilor art.66, alin.(4) Codul audiovizualului o persoană fizică sau juridică, din ţară sau străinătate, poate fi investitor sau acţionar majoritar, direct sau indirect, la cel mult 2 radiodifuzori de diferite tipuri. În realitate însă, Plahotniuc este proprietarul, beneficiarul final a mai multor radiodifuzori ce au acoperire naţională: Prime TV, Canal 3, 2 Plus, PublikaTV, Maestro FM, Prime FM. Deci, Plahotniuc este beneficiarul mai multor radiodifuzori contrar prevederilor legale.
    • +1 (3)
     Deputatii PLDM ne-au invatat deja cainitiativele fructoase vin doar din partea fractiunii parlamentare PLDM si sper ca aceasta tendinta sa nu dispara asa cum au disparut restul fractiunilor parlamentare dupa una-doua propuneri formale
     • +1 (3)
      BRAVO PLDM pentru ceea ce faceti in binele poporului, multumesc pentru propunerile de avengura pe care le necesita MOLDOVA si pentru care poporul va vor sustine pretutindeni!
      • -1 (3)
       da prostalan esti, bre
       • +1 (1)
        Salut propunerea PLDM-ului. Este un partid care de 7 ori masoara si o data taie!
        • +1 (1)
         Este cunoscut de toti ca Publika, Prime, Canal 3, Maestro FM, si multe altele.
         Ba mai mult, de Publika se vorbeşte chiar şi de o sumă exactă şi de un cumpărător: 7.000.000 de euro, iar cel interesat să pună mîna pe televiziunea respectivă ar fi oligarhul basarabean Vladimir Plahotniuc. (...)
   • +2 (6)
    si din acest motiv seful tau "magnificul" isi doreste ca NITul sa-i intre in buzunar, or este impins din spate de masoni,a? cum zici, fraiere? or nemarginita dragoste fata de cei ce scuipau intruna cu spute in moldoveni l-a facut sa ia atitudine? zii
  • +1 (1)
   Aicea se vede cu ochiul liber interesele strategice ale PLDM.

   Sunt cetățean activ

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA