Citește toate știrile la acest subiect

Procurorii cer suspendarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii

Procurorii anticorupție cer suspendarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, asta după ce ieri Grama a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii CNA. 

Procurorii cer suspendarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Procurorii au emis astazi ordonanță de punere sub învinuire a ministrului Agriculturii pentru corupere pasiva.

Potivit unui comunicat emis de CNA, tot astăzi, procurorii urmează sa transmită Guvernului demersul de suspendare din funcție a ministrului.

Pub

De asemenea, Eduard Grama a primit ieri îngrijiri medicale după ce a acuzat probleme de sănătate în timpul audierilor. Medicii au decis ca, având în vedere intervenția chirurgicala pe cord, pe care a suferit-o anterior, sunt necesare investigații suplimentare.

Astazi, un consiliu format din mai multi medici a decis ca el sa rămână sub supraveghere medicala într-o instituție specializata. Medicii urmează sa transmită procurorilor toate actele medicale care stau la baza acestei solicitari.

Menționăm că ofițerii CNA și procurori anticorupție au descins la Ministerul Agriculturii și în biroul lui Eduard Grama. Pecheziții au avut loc și la domiciliul lui Grama.

Potrivit ofițerului de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, perchezițiile au loc în dosarul privind tentativa de înstrăinare a celor 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni.

UNIMEDIA amintește că la sfârșitul lunii noiembrie, 12 persoane, printre care funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi în dosarul „tentativei de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren din com. Stăuceni” care aparţinea instituţiei.

Potrivit declaraţiilor martorilor şi probelor acumulate, funcţionarul ar fi primit de la unul dintre complici 660 000 de lei pentru a aviza pozitiv proiectul de parcelare a terenului cu suprafaţa de 38.09 ha în 32 de sectoare. Deja împărţit în zone mai mici, terenul urma să fie vândut.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub