ora: 11:36, 11 apr 2014 1436
Autor: Ana Sîrbu

Procurorii au expediat în instanţă cauza penală privind tentativa de corupere a deputaţilor


Procurorii au expediat în instanţă cauza penală  privind tentativa de corupere a deputaţilor
Foto: procuratura.md

Procuratura Anticorupţie anunţă despre terminarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale vizând tentativa de corupere a deputaţilor în Parlamentul Republicii Moldova.

Pe banca acuzaţilor vor compărea două persoane, care pe 7 martie, au fost reţinute de procurorii şi ofiţerii anticorupție, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat, pentru a-l determina să părăsească coaliția de guvernare.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii anticorupţie şi ofiterii CNA au găsit o jumătate de milion de euro în una din băncile comerciale din capitală, într-un safeu închiriat de unul dintre învinuiţi.

Din probele acumulate în cadrul urmăririi penale, rezultă că și suma de 500 mii euro era predestinată pentru pregătirea coruperii altor doi deputaţi din Parlament. Procurorii vor solicita instanței de judecată confiscarea banilor folosiți la comiterea infracțiunii.

Ambii învinuiţi se află în stare de arest. Cauza penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei sect.Buiucani.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • 0 (0)
    OK. da ce e de făcut cu Lilian Zaporojan, care a refuzat să voteze rezultatul tratativelor cu transNistria, astfel dînd temei lui Şevciuc să declare că iese din formatul 5+2, ca peste vreo cîteva zile să declare că aderă la Rusia? Dacă nu votau azi şi PCRM această lege precis că luni Şevciuc declara alipirea la Rusia. Să creadă cineva că acest deputat a votat în interesul Rusiei "fără ruble"?

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA