ora: 17:04, 25 apr 2014 6153

Procuratura acuză instanța de judecată de protecționism, după achitarea lui Nogai


Procuratura acuză instanța de judecată de protecționism, după achitarea lui Nogai
Sediul Procuraturii Generale
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Procuratura consideră ilegală achitarea judecătorului Gheorghe Nogai şi consideră că instanţa de judecată îşi protejează colegii din sistem, relatează UNIMEDIA cu refeire la un comunicat al Procuraturii Generale.

Precizăm că astăzi, 25 aprilie, Judecătoria raionului Căuşeni a emis sentinţă de achitare a judecătorului de la Curtea de Apel Bender, Gheorghe Nogai, învinuit de procurori în baza art.307 alin.(2) Cod penal – pronunţarea unei hotărâri contrare legii soldată cu urmări grave..

Procuratura Anticorupţie, care a solicitat condamnarea magistratului la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani, consideră sentinţa de achitare a acestuia drept ilegală şi o va contesta, în modul stabilit de legislație.

Potrivit probelor acumulate şi administrate de procurori pe caz, respectivul magistrat a legalizat în mod ilegal decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt-Petersburg privind înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale BC „Moldova Agroindbank” SA. Hotărîrea judecătorului a fost însă anulată de instanţa superioară ca fiind ilegală. Ulterior, la demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul pentru tragerea acestuia la răspundere penală şi l-a suspendat provizoriu din funcţie.

Pe 5 martie curent, Judecătoria raionului Căuşeni anunţa că pe 9 aprilie va fi pronunţată sentinţa în acest caz. Pe 9 aprilie însă, fără a anunţa motivele, instanţa de judecată a amînat pronunţarea verdictului pentru astăzi, 25 aprilie.

În opinia procuraturii, tărăgănarea examinării dosarului respectiv şi achitarea judecătorului care a emis hotărîri ilegale induce impresia protejării angajaţilor sistemului judecătoresc de către colegii acestora, situaţie care necesită atitudine hotărîtă din partea autorităţilor statului de drept.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    Iata asta-i reforma,nu gluma,dle Efrim!Sa mori de ris,dar o sa vedeti ,ca Nogai va pleca urgent din justitie cu onor,compensatie fabuloasa(+compensatie morala la sigur ),posibil o mica medalie de la Presedintele Timofte,iar statul va raminea fara bani in buget si Leanca va spune : Nu sunt bani pentru profesori,le v-om da solutii si le vom aboli vizele in Europa,dati-mi ragaz pina la 28 aprilie ! Si mamicele cu copii in brate sa taca si sa spele pelincute ! Traiasca reforma in justitie! Vai de capul nostru,dle Leanca!
  • +1 (1)
    sarmanul judecator acuzat pentru 200$ la 7 ani si acesti criminali ce au furat millioane scapa basma curata si inca mai sunt si decorati(in unele cazuri)! Au perfecta dreptate acei de la PAC si pacat ca in tara asta se face totul prin "nanasul" si "cumatrul" dar nu prin lege! Rusine d-le N.Timofte, protejati acesti delicventi oferindule indemnizatii mari si ordine...pentru dubioase merite! Greata de la asa reforme!...

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA