ora: 11:49, 13 oct 2014 8973
Autor: Cristina Buzovschi

Primarul Capitalei, marcat după accident: Mi-am văzut moartea cu ochii


Primarul Capitalei, marcat după accident: Mi-am văzut moartea cu ochii
Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Dorin Chirtoacă este vădit marcat de accidentul în care a fost implicat în dimineața zilei de sâmbătă, pe traseul Chișinău-Leușeni. În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor și subdiviziunilor Primăriei Chișinău, primarul a pomenit de câteva ori despre acel incident, transmite UNIMEDIA.
 
Edilul-șef al Capitalei a început ședința de luni cu aceste cuvinte: „Pe lumea aceasta în continuare, deocamdată. Situația operativă pot să o relatez și eu, într-un fel”.

Pe parcursul ședinței, au fost discutate chestiuni vizavi de pregătirile de Hramul Orașului, iar primarul a menționat că nu are chef de sărbătoare. „La mine dispoziția de hram mi-a fost stricată ieri dimineața că am văzut moartea cu ochii. Aș fi putut să nu mai fiu deloc aici după ceea ce sa întâmplat”, a menționat Chirtoacă.
 
La finalul șefinței, primarul a recunoscut că mașina în care se afla circula cu circa 100 km/h,că pe alocuri vizibilitatea era redusă din cauza ceții, și a evidențiat că la volan se afla pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, că el era pe bancheta din față, iar deputatul PL, Valeriu Munteanu - pe bancheta din spate.
 
„Sunt de acord că toți trebuie să conducem mai prudent, dar nici nu este corect să se considere normalitate când animalele circulă nesupravegheate pe șosea. Mi-am amintit că un an și jumătate în urmă a fost o situație asemănătoare. Atunci eram eu la volan și atunci am reușit să evit situația. Nu s-a reușit să fie evitați ambii cai, dar am avut mare noroc. Pe lângă cadavrul de animal putea să fie și trei umane, dacă nu era mașina cum era și nu se reușea manevra, dacă nimerea calul prin parbriz...”, a subliniat edilul Capitalei.
 
Potrivit lui, atât șoferul Oleg Poiată, cât și pasagerii Dorin Chirtoacă și Valeriu Munteanu, s-au ales cu „câteva zgârieturi și cucuie”, nu au avut nevoie să fie spitalizați sau de îngrijiri medicale.
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  "„Sunt de acord că toți trebuie să producem mai prudent,"
  SA PRODUCEM SAU SA CONDUCEM ???
 • +1 (5)
  si de cind moartea apare in chip de cal?
 • +2 (4)
  Dar de cind in Moldova 100km/h e viteza regulamentara? Mai ales pe ciata, adica vizibilitate redusa?
 • +4 (4)
  "dar nici nu este corect să se considere normalitate când animalele circulă nesupraveghate pe șosea."
  nesupraveghEate !
  • -1 (3)
   Sa stiti una, caii noaptea nu se duc de la casa, din contra, revin, chear daca izavoiul e mort beat.
   Socot ca e o TENTATIVA DE OMOR!!!!!!!!!!!!!!!
   Paziti-va d-le primar, dusmanul nu doarme. Daca luati in seama, mai multi patrioti de la Ceausescu incoace au fost ucisi de serviciul secret ru...c
 • 0 (8)
  hai hamaits deamu ca a incalcat limta de viteza shi tot asa mai departe :)
  100km in afara localitatilor si mai ales spre leuseni e normal, se poate si 120 de ridicat, problema e in cal, ce cauta el pe carosabil?
  • -2 (10)
   problema nu e in cal,dar in capul prost al primarului...
   • 0 (6)
    Nu primaru era la volan, prostalanule...
    • 0 (4)
     dar primarul a declarat ca viteza era 100km/ora si vinovat e calul,«desteptule».Daca tacia,filosof raminia.
 • +2 (2)
  Mai sunt si alte drumuri "animaliere" Chisinau-Balti. Bine ca nu aveam viteza caci era sa-mi intre calul in salon. Una din probleme este lipsa indicatoarelor ce indica posibilitatea circulatiei animalelor in zona.
 • -1 (5)
  Nu cred ca a vazut prima data Doamna cu coasa. Sigur prima data a vazut-o cind l-am ales noi primar si el nu s-a asteptat, ba sa si speriat ca trebuia sa faca ceva la ce nici pina astazi nu face fata!
 • -1 (5)
  Si daca in locul calului era un om? Daca recunoaste ca vizibilitatea era redusa,de ce mergeau cu asa viteza? De ce primarul nu l-a somat pe sofer sa conduca mai incet?
  Intrebari retorice,caci insusi Chirtoaca nu o data a incalcat regulile de circulatie (si nu numai), cu buna stiinta.Nu degeaba sa zice ca ulciorul nu merge de multe ori la apa...
 • 0 (0)
  Din stirea cu pricina lipseste:
  1.Din ce partid era calul.
  2.Era in stare de ebrietate.
  3.Cine a impus calul sa circule nereglamentar pe carosabilul european.
  4.MAI si SIS-ul cu PG au inceput investigatii-le?,ca doar a decedat CALUL.
  Un sfat pentru dom.Chirtoaca.Sa folositi avionul cind plecati la Bucuresti!
  Sa preintimpinati toti Caii,cind esiti pe autostrada sa stea in ocol,ca vor fi pedepsiti.Si sa nu uitati,ca tot "Amaritul" e muritor de rind si culoarea,functia nu conteaza.Mai treziti-va din somnul "Functiei"! fac trimitere la toti,acei,care cred-ca l-au "substituit" pe cel de SUS!
  In rest,multa sanatate tinere Chirtoaca!
 • 0 (0)
  -am uitat sa va intreb:-Cum arata Moartea? Ca un Cal? Povestiti unui "pictoras",Scriitoras",sa stim si noi cum arata.
 • +1 (1)
  o dat un bou peste un cal... sarmanu cal... sper macar sa fi platit dispagurbirile stapinului...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA