ora: 10:50, 25 apr 2017 11327
Autor: Redactia UNIMEDIA

Primarul capitalei, despre perchezițiile CNA: „Este destul de straniu și duce la demotivarea colegilor implicați în lichidarea consecințelor intemperiilor”


Primarul capitalei, despre perchezițiile CNA: „Este destul de straniu și duce la demotivarea colegilor implicați în lichidarea consecințelor intemperiilor”
Foto: UNIMEDIA

Dorin Chirtoacă s-a arătat deranjat de perchezițiile desfășurate în această dimineață în incinta sediului primariei și care au scop de a aduna mai multe informații în legătură cu dosarul “parcărilor cu plată”, subiect intens criticat, în ultima perioadă, de activiști. 

Edilul capitalei este nedumerit de ce abia acum au loc perchezițiile, în condițiile în care dosarul ar fi fost intentat de mai mult timp.

„Din ce cunoaștem noi, acest dosar a fost deschis anterior, poate de câteva luni sau chiar ani de zile. Acțiunile propriu-zise au loc acum, în timpul calamităților. Este de neînțeles. Vrem să vedem probele și tot ce este pe acest caz. Altfel se crede că toate problemele din Moldova se caută sub crengile rupte după zăpadă. Asta este destul de straniu și duce la demotivarea colegilor în continuarea activităților de lichidare a calamității”, a declarat Chirtoacă într-un interviu pentru presă.

UNIMEDIA amintește că Procuratura Anticorupție și ofițerii CNA au descins azi dimineață în mai multe birouri ale funcționarilor publici în dosarul parcărilor cu plată.

Contractul dintre Primăria Chișinău și compania EME Parkleitsystem care a câștigat la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală a stârnit controverse în rândurile consilierilor municipal și a societății civile.

Recent a fost lansată și o petiție online pentru exprimarea dezacordului privind proiectul parcărilor cu plată în Chișinău.

UNIMEDIA amintește, Consiliul Municipal Chișinău a fost atacat în instanță de către EME Parkleitsystem GmBH, compania câștigătoare la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Potrivit consilierului municipal Ruslan Codreanu, aceasta ar fi atacat CMC-ul pentru că n-ar fi semnat Regulamentul cu privire la parcări.

Activistul civic Victor Chironda a a mers la Viena, la adresa indicată pe site-ul oficial al companiei pentru a vedea cine activează la EME Parkleitsystem, însă a constatat că adresa este una eronată, dat fiind faptul că sediul companiei a fost găsit.

Centrul Național Anticorupție a pornit o cauză penală pe numele companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. 

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  Dorin e avocatul acestor functionari ai primariei ?? daca da bine - accept declaratia, iar daca nu , intocmai sa se ocupe de lichidarea consecintelor si sa lase organele de forta sa-si vada de treaba
 • +1 (3)
  ...o sa fie facut si dosar contra primarului...o sa dea cineva informatii ¨false¨..pentru a´si micsora pedeapsa
 • +2 (2)
  PL va ajunge la fel ca PLDM.
  La momentul când acceptați reguli de joc banditești, câștigă cel mai mare bandit.
 • +2 (2)
  Dorine,dar ce legatura este intre licitatia trucata a parcarilor de catre Nistor Grozavu pentru care a fost arestat si copacii cazuti dupa caderea zapezii ?Sigur ca nu are nimic una cu alta,dar te temi ca fara Grozavu va trebui sa fii prezent zilnic la lucru,cine va duce sedintele in locul tau ? Si nu-l apara asa tare pe exroc,nu de alta dar CNA se va ocupa si de tine !
 • 0 (0)
  "Consiliul Municipal Chișinău a fost atacat în instanță de către EME Parkleitsystem GmBH, compania câștigătoare la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău." Banditism la nivel de fnctionari de rang impunator. Scenariu implementat si cu loturile de pamant pentru constructia benzinariilor si a diferitor obiective comerciale si case de locuit, spalatoria de bani rusesti s.a. Gasesc un judecator fara scrupule, mituesc, "cumpara" o decizie favorabila mituitorilor, primaria nu contesteaza decizia siiiiiii....finita la comedia ! Subiect cunoscut! Contencios administrativ nu saga! Crengile cazute si....mafia din primarie.....Wahahahahaaaaa, nu-i atingeti, pentru ca ii demotivati! Mai rar te bucuri ca este retinut un om. Sa le dea Bunul Dumnezeu ce merita, pentru ca eceste "personalitati" autoconsiderate nu au frica de Dumnezeu, deci sunt atei, nu cred in Dumnezeu si comit crime impotriva cetatenilor insaracindu-i, batindu-si joc de oameni! Sa stea unde le este…

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA