ora: 23:23, 25 mai 2017 15781
Autor: Marcela Zămosteanu

Primăria Chișinău a rămas fără primar și viceprimari. Ce se va întâmpla cu municipalitatea


Primăria Chișinău a rămas fără primar și viceprimari. Ce se va întâmpla cu municipalitatea
Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari

Primăria Chișinău a rămas fără primar după ce Dorin Chirtoacă a fost reținut astăzi de către ofițerii Centrului Național Anticorupție și escortat la CNA.

Acesta este bănuit de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. 

 

Reținerea are loc la exact o lună după ce viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, a fost arestat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiei ce urma să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Grozavu a fost plasat în arest la domiciliu, dat fiind faptul că colaborează cu ancheta.

La 25 mai 2016, viceprimarul Vlad Coteț a fost reți­nut de către ofi­țe­rii CNA pen­tru coru­pere pasivă și abuz în ser­vi­ciu. Într-o înregistrare video publicată de Centrul Național Anticorupție viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit 10 mii de euro drept mită pentru semnarea unor acte pentru construcții. După ce a stat patru luni în arest, Coteţ a fost plasat în arest la domiciliul său de pe strada Mihai Boţ din Dumbrava.

Tot azi, secretarul Consiliului Municipal Chișinău, Valeriu Didenco, a fost reținut.

Asta înseamnă că Primăria a rămas fără manager, iar potrivit articolului 34 din Legea cu privire la administraţia publică locală, interimatul funcției de primar este deținut de viceprimar. Însă „dacă primarul şi viceprimarul sunt suspendaţi din funcţie concomitent consiliul local împuterniceşte, în termen de 5 zile, o altă persoană să exercite temporar atribuţiile primarului”, se arată în lege.

Ceea ce înseamnă că responsabilitatea de desemna un primar interimar îi va reveni Consiliului Municipal Chișinău.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  Psrm asta e o ciuma
  unde se baga acolo e dezastru s haos
  ___________
  abia e inceputul
 • +3 (3)
  ..urăsc PCRM.ul..dar nu ei au "băgat acuma capul în sac"..PL.ul a PUTUT face ceva cînd începuse să adune lumea..acuma e mult prea târziu..asi vrea sa cred că PAS.ul nu va calca în aceiași groapa..
  • -2 (2)
   PAS din pacate fara strategie si juristi, o sa ii dezmembreze si pe ei daca nu se apuca serios de treaba. Din nefericire, eu nu sesizez un plan, vad acest pas doar o miscare populara (temporara sau pe mai mult timp, nustiu).
 • 0 (2)
  cred ca va fi numit un interimar PD pina la alegerile urmatoare,sar putea sa porneasca mari proiecte stadionul de linga circ ,cel republican de ce nu
  • 0 (0)
   mari proiecte.. bai da esti prost
   PS, nu vreau sa te supar, insa oamenii cu gindirea ca a ta contribuie la bardacul din Moldova.
 • +1 (1)
  Acum s-au limpezit apele.Cuibarul coruptiei la Primaria Chisinau era coordonat de primarul Dorin Chirtoaca si viceprimarul Nistor Grozavu.Un lucru e rau insa ca CNA intrprinde masuri cu intirziere,iau arestat dupa ce au adus orasul la catastrofa.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA