Prima reacție a lui Alexandr Roșco: Sloganul „Nici un vot pentru candidatul lui Plahotniuc” a fost auzit

Candidatul pentru alegerile locale Alexandr Roșco spune că nu a avut iluzii față de acest scrutin, dar este mulțumit de faptul că "planul lui Plahotniuc de a-i trece în turul doi pe candidații săi, Silvia Radu și Ion Ceban, nu a reușit".

Foto: UNIMEDIA

"Aceste alegeri din start nu pot fi numite democratice, cinstite, corecte. În condițiile în care organele electorale, judecătoriile, mass-media, forțele de ordine în stat sunt capturate, nu poate fi vorba de alegeri corecte. Dar, suntem mulțumiți că unul din principalele slogane ale campaniei noastre, "Nici un vot pentru candidatul lui Plahotniuc", a fost auzit de majoritatea chișinăuienilor. Planul lui Plahotniuc de a-i trece în turul doi pe candidații săi, Silvia Radu și Ion Ceban, nu a reușit".

Roșco a mai adăugat că "pentru prima dată din toată istoria campaniilor electorale, unui partid politic nu i s-a permis să deschidă cont electoral". 

Anterior, NewsMaker scria că Partidul „Casa Noastră-Moldova”, care a înaintat candidatura lui Alexandr Roșco pentru funcția de primar al Chișinăului, acuză Eximbank că i-ar pune piedici la deschiderea unui fond electoral.

"Deja am dat în judecată băncile care au refuzat să ne deschidă cont electoral din motive inventate și intenționăm să ajungem până la CEDO", a mai scris Alexandr Roșco.

"Mai întâi trebuie de dezmembrat regimul, de creat condiții pentru organizarea alegerilor democratice și doar după aceasta să alegem o nouă putere legitimă. Sunt sigur că aceste timpuri vor veni", a concluzionat Roșco și a adăugat frazele "No pasaran! ПЛХ – ПНХ!".

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.