ora: 16:33, 17 mar 2017 6162
Autor: Redactia UNIMEDIA

Prim-ministrul Pavel Filip va efectua o vizită de lucru la Piatra Neamț


Prim-ministrul Pavel Filip va efectua o vizită de lucru la Piatra Neamț
Foto: gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în contextul vizitei sale de lucru în România,  care va avea loc pe 23 martie, la Piatra Neamţ. Cei doi oficiali au reiterat subiectele de interes comun care vor fi incluse pe agenda bilaterală, printre care: proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educaţiei, finanţelor, justiţiei şi al afacerilor interne. O atenţie aparte va fi acordată subiectului de interconectare energetică dintre cele două state.

În context, Premierul a menţionat relaţiile bilaterale foarte bune dintre Republica Moldova şi România şi sprijinul constant oferit de statul vecin. „România ne-a dat o mână de ajutor exact în momentul în care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie. Datorită asistenţei financiare şi a utilizării eficiente a acesteia, am reuşit să deblocăm finanţările externe şi să depăşim criza în care s-a pomenit ţara noastră în anul 2015”, a spus Pavel Filip.

În altă ordine de idei, Prim-ministrul l-a informat pe diplomatul român despre agenda de reforme a Guvernului şi domeniile de conlucrare dintre cele două ţări în acest sens. Totodată, Pavel Filip a subliniat că la Chişinău există toată deschiderea şi determinarea de a schimba lucrurile, astfel ca parcursul european al ţării să devină ireversibil.

La rândul său, Ambasadorul României la Chişinău a reconfirmat disponibilitatea ţării sale de a susţine parcursul nostru european: „Republica Moldova este o prioritate strategică în politica externă a României şi suntem gata să vă ajutăm în atingerea obiectivului de integrare europeană a ţării.”

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (2)
  Dodon aduce rusii in Moldova pe pasapoarte romanesti, sau moldovenesti?
  Domnule Prim Ministru,
  mai gânditi, mia chibzuiti, mai vorbiti, ce vreti sa faceti! Aduceti hoardele de rusi si le dati si pasapoarte mldovenesti si apoi romanesti? Bastinasii care au investit ce fac? În citeva luni, li se va lua totul pe nimic, vor ramane cu ...pielea goala.
  Aveti grija ce fel de straini acceptati sa investeasca in MD, punindu-i la masa, dindu-le si nevestele la privatizare. Chiar asa?!
 • 0 (0)
  Candu,vrei sa vizitezi celula,unde a stat "Pinalti"? sa te acomodezi cu situatia?

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA