ora: 12:12, 10 noi 2016 6500

Președintele Partidului Popular European: Doar un președinte pro-european va fi în măsură să asigure prosperitatea Republicii Moldova


Președintele Partidului Popular European: Doar un președinte pro-european va fi în măsură să asigure prosperitatea Republicii Moldova
Foto: Twitter

Duminică va avea loc turul II de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Cu această ocazie, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Partidul Europa, Hans van Baalen, au făcut următoarea declarație comună:

„Pentru prima dată în douăzeci de ani, oamenii din Moldova își vor alege direct președintele la 13 noiembrie. Este o alegere care va defini traiectoria viitoare a Moldovei și a cursului său european. În calitate de partener important al UE în regiune, angajamentul nostru de a susține și a îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui moldovean rămâne unul puternic.
 
Aceste alegeri electorale reprezintă o alegere clară și o nouă speranță de schimbare pentru Moldova. oamenii săi doresc să trăiască într-o societate în care nu există corupție, unde sistemul judiciar îi tratează pe toți în mod egal și unde statul de drept prevalează. Ei se așteaptă politicieni responsabili care să lucreaze în beneficiul fiecăruia dintre ei”, se arată în declarație.

Totodată, aceștia mai scriu că doar un președinte pro-european va fi în măsură să asigure prosperitatea Republicii Moldova, menționând că în continuare o susțin pe candidata PAS, Maia Sandu.

„Moldovenii vor o economie puternică, locuri de muncă și prosperitate. Noi credem că doar un președinte pro-european va fi în măsură să furnizeze astfel de rezultate. Acesta este motivul pentru care susținem candidatura Maiei Sandu, candidatul pro-european, și de aceea facem apel cătere cetățenii Republicii Moldova să voteze în favoarea ei în alegerile din această duminică.
 
Am lucrat din greu împreună pentru a deschide granițele pentru cetățenii și agenții economici din Moldova, pentru a îmbunătăți viața oamenilor prin reforme și sprijin financiar; dar mai sunt multe de făcut. Suntem pregatiți să lucrăm cu un președinte pro-european și continuăm să ajutăm reformele din Moldova și să punem în aplicare acordul de asociere.
 
Cetățenii Republicii Moldova, în special tinerii și diaspora, acum trebuie să se unească și să voteze masiv pentru ca schimbarea să aibă loc. Autoritățile moldave, la rândul lor, trebuie să se asigure ca cea de-a doua rundă de alegeri să fie libere și corecte, precum și să asigurare condiții adecvate care să permită tuturor cetățenilor, fie la domiciliu sau în străinătate, să voteze la 13 noiembrie. Este obligația și dreptul fiecărui cetățean de a participa la procesul politic prin care se va decide viitorul țării.
 
La 13 noiembrie, Moldova are o alegere importantă. Acesta nu este doar o alegere între a merge înainte sau înapoi; este o alegere între un viitor mai bun sau un trecut de stagnare. Este o alegere pentru o Moldovă mai stabilă și prosperă. - Care rămâne în cele din urmă obiectivul nostru comun”, scrie în declarația celor doi președinți.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -19 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  duceti-va dracului potlogarilor, am avut alianta pro-europeana care a falimentat moldova, voi cu srl-urile voastre satanice de-al de FMI ingropati tara in datorii prin 6-cile voastre furati banii si vorbiti de prosperitate...care prosperitate cind Moldova importa produsele voastre ...animalelor ce sunteti...
  • -17 (19)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ""Cu toții știm că astăzi trăim într-o perioadă destul de încordată și responsabilă"........... ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ""Nicolae Timofti a înmânat lui Mircea Snegur și Petru Lucinschi copia Stindardului Președintelui Republicii Moldova”,..... ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ „Stindardul Președintelui Republicii Moldova reprezintă un simbol al autorității Președintelui în calitatea sa de șef al statului, de garant al suveranității, al independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării, de Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova”,..... ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ http://unimedia.info/stiri/nicolae-timofti-a-inmanat-lui-mircea-snegur-si-petru-lucinschi-copia-stindardului-presedintelui-rm-123065.html
  • +4 (4)
   Noi sa o votam pe MAIA SANDU sa nu stricam viitorul copilor si nepotilor.
 • +3 (21)
  Rep Molotova stat prosper :)))))) Buna gluma ! Eventual daca se Re-Uneste cu Romania ca altfel va ramene cum a fost de 30 de ani cea mai saraca tara a Europei cu nivel de trai AFRICAN !

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

  Salar mediu net in mana 2016

  SUA – 2350 euro
  Germania – 2265 euro
  Anglia – 2009 euro
  Italia – 1725 euro
  Spania – 1718 euro
  Polonia – 695 euro
  Ungaria – 596 euro
  Romania – 466 euro
  Rusia – 447 euro
  Bulgaria – 379 euro
  Belarus -290 euro
  Kasakhstan – 261 euro
  Rep Moldova – 195 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ucraina – 152 euro
 • +8 (10)
  Alt gargaragiu Joseph Daul ăsta... Într-o republică parlamentară preşedintele n-are nici în clin nici în mânecă cu economia sau prosperitatea. Pe plan extern poate asigura reprezentativitate şi credibilitate, iar pe plan intern are rolul de mediator/arbitru între puterile/instituţiile statului. Restul sunt poveşti de adormit copiii ...
 • +7 (9)
  Pai daca ar intelege fanii lui Dodon...
 • -7 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mai nesimtitule din 2009 pina la ziua de azi de care presedinti avem? De care forte au fost alesi? I-ti improspatez memoria ta de gaina, de Aliansurile Europene!

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA