Președintele Parlamentului Suediei va efectua o vizită în Republica Moldova. Ce se va discuta în cadrul întrevederilor

Președintele Parlamentului Suediei, Urban Ahlin va efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 8-10 octombrie 2016. Agenda vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Președintele țării Nicolae Timofti și Prim-ministrul Pavel Filip. 

Președintele Parlamentului Suediei va efectua o vizită în Republica Moldova. Ce se va discuta în cadrul întrevederilor
(Foto: socialdemokraterna.se)

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederilor vor viza agenda de reforme și nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE.

Vizita are loc în contextul inițiativei Parlamentului Republicii Moldova de a consolida dialogul parlamentar cu forurile legislative europene în procesul de accelerare a implementării Acordului de Asociere și apropierea Republicii Moldova de UE. 

Suedia se numără printre principalii donatori ai Republicii Moldova, inclusiv în consolidarea democrației parlamentare. În perioada 2016-2018, va fi implementat un nou program de asistență tehnică, pentru dezvoltarea instituțională a Parlamentului Republicii Moldova,  în valoare totală de circa 4,5 mln de dolari SUA, finanțat de Guvernul Suediei și  implementat cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova.

Obiectivele proiectului sunt de a oferi sprijin Parlamentului în implementarea Acordului de Asociere și a Agendei de Asociere, creșterea transparenței instituției, consolidarea capacităților instituționale pentru  îmbunătățirea funcției legislative, a funcției de control parlamentar şi a celei de reprezentare a Parlamentului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub