Președintele Federației de Taekwondo WTF a Republicii Moldova, decorat cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova”

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu a acordat, în premieră, distincții ale Parlamentului oferite cu prilejul Zilei Independenței. Speakerul a decorat personalități cu rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate, inclusiv în sport.

Președintele Federației de Taekwondo WTF a Republicii Moldova, decorat cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova”
(Foto: APSM)

Președintele Federației de Taekwondo WTF a Republicii Moldova Igor Iuzefovici, vicepreședinte al Uniunii Europene de Taekwondo, a fost decorat cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova” pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului și promovarea imaginii țării la nivel internațional.

„Sînt mîndru și mulțumit de faptul că Parlamentul țării a apreciat înalt activitatea Federației naționale de taekwondo WTF (versiunea olimpică). Promit că vom munci în acelați stil în continuare și nu ne vom dezamăgi susținătorii. Am reușit în ultimii cîțiva ani să obținem rezultate de-a dreptul remarcabile, datorită optimismului și efortului plin de dăruire al întregului colectiv ce activează în cadrul forului de specialitate pe care îl reprezint. Vom promova cauza sportului moldovenesc în continuare și ne vom strădui să oferim microbiștilor noștri noi ptilejuri de bucurii”, a declarat Igor Iuzefovici.  

Pub

Este de meționat faptul că președintele Federației de Taekwondo WTF a fost unicul nominant la categoria „Pentru contribuție substanțială în vederea promovării și dezvoltării sportului moldovenesc”.

O dată cu venirea lui Igor Iuzefovici la cîrma Federației de profil, realizările în domeniul taekwondo-ului au cunoscut un adevărat salt calitativ. Astfel, Aaron Cook, sportivul britanic naturalizat în mare parte grație eforturilor depuse de președintele Federației, în anii 2015 și 2017 a cucerit locul III la Campionatele Mondiale de Taekwondo, o realizare inedită pentru Moldova. 
De asemenea, acest sport anul trecut a fost pentru prima dată reprezentat, prin același Aaron Cook, de un atlet din Republica Moldova la o ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Rio de Janeiro.  

Este de remarcat faptul că R. Moldova a organizat la începutul lunii mai curent un turneu reprezentativ de seria G1 Moldova Open, concurs care a întrunit peste 400 sportivi din 35 de țări ale lumii. În ceea ce privește perspectivele dezvoltării acestui gen de sport la noi în țară, în scurt timp este preconizată inaugurarea la Chișinău, cu susținerea Federației Internaționale de Taekwondo WTF, a Academiei Internaționale de Taekwondo, în cadrul căreia vor fi instruiți antrenori și arbitri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub