ora: 08:24, 23 mai 2013 6286
Autor: Cristina Aramă

Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova, reținut de CNA


 Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova, reținut de CNA
A pretins 90 mii lei
CNA
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova, Nicolae Covaş, a fost reținut în flagrant de CNA pentru corupere pasivă. Informația a fost confirmată pentru Publika TV, de către şeful Direcţiei de urmărire penală a Centrului Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu.

Reținerea a avut loc ieri seara într-un local din centrul Capitalei. Covaș a fost pus sub învinuire. De asemenea, două percheziţii au fost efectuate pe alte adrese din Chișinău, informează UNIMEDIA.

Potrivit CNA, declarantul susține că bărbatul ar fi extorcat de la el 90 000 de lei contra promisiunii de a influenţa anumite persoane din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare pentru ca să-i dea în arendă un teren ce aparţine ÎS „Staţiunea Tehnologică Experimentală Maximovca".

Lotul trebuia să fie distribuit în cadrul unei licitaţii publice, iar, potrivit asigurărilor date de învinuit, solicitantul urma să fie declarat câştigător.

În acest caz CNA a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă. Pe data de 30 aprilie, bărbatul a primit prima tranşă de 45 000 de lei, iar aseară a fost achitat restul banilor – 45 000 de lei. În jurul orei 21.00, ofiţerii CNA l-au prins pe învinuit în flagrant în timp ce lua banii.

Bărbatul a predat benevol mijloacele băneşti la solicitarea ofiţerilor de urmărire penală. În prezent, acesta este cercetat în stare de libertate, dat fiind faptul că şi-a recunoscut vina.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • 0 (0)
    Asha coruptie si hotie gasim pisti tat.....Oameni cinstiti sint prea putini iar puskarile pline shi neincapataori....Ar trebui ca cei putini shi corecti sa fie izolati la puskarii caci restu majoritari criminali,curve,hoti,tradatori shi corupti umbla liberi prin toata Moldova...
  • 0 (0)
    La asha tara si merita conducatoru pi Timofti.......criminalul a ajuns presedinte.....la ce ne miram di Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova????...iesti nevinovat pe linga cei din politika......Ar fi mai putin periculos decat cei cari omoara oameni pi la vinatori)))
  • 0 (0)
    Unimedia!!! Gresiala la titlu!!!!!!, ea ghiciti carei?

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA