ora: 11:03, 08 noi 2016 28587
Autor: Doina Salcuțan

Presa franceză, despre inițiativa „Adoptă un vot”: Zguduie rețelele de socializare


Presa franceză, despre inițiativa „Adoptă un vot”: Zguduie rețelele de socializare
Foto: cafebabel.fr

Publicația franceză Cafe Babel a realizat un material în care vorbește despre inițiativa diasporei pentru alegerrile din 13 noiembrie „Adoptă un vot”.

Potrivit jurnaliștilor francezi, inițiativa din online „zguduie rețelele de socializare” 

„Eu pot găzdui două persoane la New York”, „Avem trei locuri în mașină pentru a merge la Frankfurt de la Kempten”, „Suntem un grup, vom merge la Seattle din Calgary pentru un vot, circa  2,400 km”, „Am rezervat un autobuz de 70 de oameni de la Northampton, alaturați-vă nouă!”... Acestea sunt câteva din mesajele care se răgăsesc printre multe altele pe grupul Facebook „Adoptă un Vot”.

Una din inițiatoarele grupului „Adoptă un Vot”, Anastasia Condruc, care locuiește în Barcelona susține că a decis să creeze un astfel de grup pentru a ajuta mai mulți prieteni să ajungă să voteze, însă a fost suprinsă să constate că la doar câteva zile, grupul adună peste 25.000 de mii de membri.

Mobilizare puternică pentru un candidat

Jurnaliștii francezi susțin că moldovenii nu își împart doar mașina și casa, ci și aceleași opțiuni politice. Singura „condiție” pe care trebuie să o împărtășească participanții grupului „Adoptă un Vot” este să voteze pentru candidata Maia Sandu.

Publicația o descrie pe Sandu ca fiind candidata cu orientări pro-europene, spre deosebire de contracandidatul său, Igor Dodon, crea vrea să restabilească un parteneriat cu Federația Rusă și să stopeze legăturile cu UE.

Materialul integral îl vedeți aici.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (6)
  Doamne ajuta !!!
  • -15 (19)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
  • -14 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ""Cu toții știm că astăzi trăim într-o perioadă destul de încordată și responsabilă"........... ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ""Nicolae Timofti a înmânat lui Mircea Snegur și Petru Lucinschi copia Stindardului Președintelui Republicii Moldova”,..... ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ „Stindardul Președintelui Republicii Moldova reprezintă un simbol al autorității Președintelui în calitatea sa de șef al statului, de garant al suveranității, al independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării, de Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova”,..... ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ http://unimedia.info/stiri/nicolae-timofti-a-inmanat-lui-mircea-snegur-si-petru-lucinschi-copia-stindardului-presedintelui-rm-123065.html
   • -7 (9)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
 • -16 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Duminica, toti iesim la inmormantare!
 • +3 (3)
  Deacord, ratacitule...La inmormantarea ta si a lui Go Ndon...

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA