Presa franceză, despre inițiativa „Adoptă un vot”: Zguduie rețelele de socializare

Publicația franceză Cafe Babel a realizat un material în care vorbește despre inițiativa diasporei pentru alegerrile din 13 noiembrie „Adoptă un vot”.

Potrivit jurnaliștilor francezi, inițiativa din online „zguduie rețelele de socializare” 

Presa franceză, despre inițiativa „Adoptă un vot”: Zguduie rețelele de socializare
(Foto: cafebabel.fr)

„Eu pot găzdui două persoane la New York”, „Avem trei locuri în mașină pentru a merge la Frankfurt de la Kempten”, „Suntem un grup, vom merge la Seattle din Calgary pentru un vot, circa  2,400 km”, „Am rezervat un autobuz de 70 de oameni de la Northampton, alaturați-vă nouă!”... Acestea sunt câteva din mesajele care se răgăsesc printre multe altele pe grupul Facebook „Adoptă un Vot”.

Pub

Una din inițiatoarele grupului „Adoptă un Vot”, Anastasia Condruc, care locuiește în Barcelona susține că a decis să creeze un astfel de grup pentru a ajuta mai mulți prieteni să ajungă să voteze, însă a fost suprinsă să constate că la doar câteva zile, grupul adună peste 25.000 de mii de membri.

Mobilizare puternică pentru un candidat

Jurnaliștii francezi susțin că moldovenii nu își împart doar mașina și casa, ci și aceleași opțiuni politice. Singura „condiție” pe care trebuie să o împărtășească participanții grupului „Adoptă un Vot” este să voteze pentru candidata Maia Sandu.

Publicația o descrie pe Sandu ca fiind candidata cu orientări pro-europene, spre deosebire de contracandidatul său, Igor Dodon, crea vrea să restabilească un parteneriat cu Federația Rusă și să stopeze legăturile cu UE.

Materialul integral îl vedeți aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub