ora: 09:04, 13 mar 2017 5778

Presa britanică, despre țara noastră: Moldova, un stat capturat la hotarul UE


Presa britanică, despre țara noastră: Moldova, un stat capturat la hotarul UE
Foto: www.chathamhouse.org

După 25 de ani de independenţă, Moldova suferă din cauza corupţiei şi a eşecului instituţional.

Încă în anul 2000, Banca Mondială a clasificat Moldova drept un stat capturat în care voturile în Parlament sunt cumpărate, deciziile judecătoreşti se vând ca la licitație, banii publici sunt gestionați incorect, iar partidele sunt finanțate netransparent. 

Chatham House scrie că situația nu s-a schimbat nici după 2009, de când la cârma țării noastre s-au perindat mai multe guvernări „proeuropene”. Potrivit sursei citate, Moldova rămâne a fi un stat în care interesele au paralizat luarea deciziilor independente.

Potrivit Chatham House, legislativul, executivul și sistemul judecătoresc se află în captivitatea unui singur partin, în spatele căruia se află omul de afaceri Vladimir Plahotniuc. 

Sursa citată scrie despre traseismul politic din Parlament și cum sunt cumpărați alegătorii.

„Vânzarea voturilor în Parlament este o practică frecventă în Moldova începând cu anii 1990. Mai recent, cumpărarea deputaților sau a voturilor acestora a devenit atât de larg răspândit încât parlamentarii declară în mod deschis despre sumele impunătoare cu care se operează”, scrie Chatham House.

Articolul complet poate fi citit aici.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (4)
  Asa e cand avem "stabilitate",mai ales cand aceasta "stabilitate" (a saraciei si coruptiei!) e sustinuta de Occident.
  Planul de implementare a Acordului de Asociere cu UE e indeplinit la 78% (pe hartie,asa inteleg "guvernantii" reformele),spune premierul Filipok,inca putin si suntem egali celor din UE,peste un an depunem cerere de aderare si peste doi ani devenim membri UE...Candu ne zice ca traim mai bine,dar noi nu vrem sa vedem acest lucru...Curg rauri de lapte cu maluri de miere in R.Moldova,dar lumea,nu stiu de ce,fuge de aici,cate 100 pe zi!
  • 0 (2)
   Omul lui Dodon si a Moscovei se da cu parerea :)
   .
   .
   ----------------
   mihai_td la ora: 12:57, 24 iul 2016
   +5 (11)

   Daca,ipotetic vorbind,ajunge in turul doi candidatul lui Plohis (oricare ar fi acesta) si Dodon, atunci desigur ca Dodon e preferabil.

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA