Citește toate știrile la acest subiect

Poziția PLDM rămâne neschimbată: Filat nu-și va prezenta demisia

Poziția fracțiunii Partidului Liberal Democrat rămâne neschimbată. Potrivit liberal-democraților, prim-ministrul nu are niciun motiv pentru a-și da demisia, iar cei care vor vota pentru moțiunea de cenzură înaintată Guvernului trebuie să-și asume responsabilitatea declanșării alegerilor anticipate, transmite UNIMEDIA. La această concluzie s-a ajuns după ședința formațiunii și au fost făcute publice de către liderul fracțiunii, vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț.

Poziția PLDM rămâne neschimbată: Filat nu-și va prezenta demisia
Valeriu Streleț, liderul fracțiunii PLDM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Noi credem că cei care critică Guvernul nu au dreptate. S-a muncit foarte mult și s-au reușit lucruri pozitive. Noi insistăm pentru discutarea unui nou Acord pentru funcționarea AIE-3”, a menționat acesta.

Totodată, astăzi la ora 18:00 democrații urmează să se întrunească și într-o ședință. Se pare că în partid s-a produs o scindare. Un grup din PD, în frunte cu Dumitru Diacov, se pronunță împotriva susținerii moțiunii de cenzură. „Suntem foarte îngrijorați și vrem ca PD să aibă o poziție foarte clară care să demonstreze că suntem serioși și că formațiunea se gândește în primul rând la cetățeni. Discutăm și azi și mâine dimineață. Sper să avem o poziție clară, comună, eu nu măd văd înafara PD. Nu vreau să fac azi declarații despre ce va fi mâine. Mâine voi comenta”, a declarat pentru UNIMEDIA președintele de onoare al PD.

UNIMEDIA precizează că PCRM deține 34 mandate în Parlament, PD - 15, PL - 12, PLDM - 31, deputați neafiliați - 9. Deocamdată doar comuniștii și „grupul Dodon”, format din patru deputați, declară că vor susține moțiunea de cenzură (38 deputați). PLDM și PL (43 deputați) s-au expus împotrivă.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI