Povestea tinerilor moldoveni din Stoianovka care s-au făcut remarcați în cadrul show-ului umoristic din Ucraina „ Лига Смеха”

I-ați cunoscut pe micile ecrane în cadrul show-ului televizat de umor „Лига Смеха” din Ucraina, iar împreună cu ei au râs milioane de oameni. Dar cine sunt băieții moldoveni care au cucerit publicul ucrainean și cum decurge participarea lor în cadrul concursului „Лига Смеха”, vă invităm să aflați în continuare. 

Povestea tinerilor moldoveni din Stoianovka care s-au făcut remarcați în cadrul show-ului umoristic din Ucraina „ Лига Смеха”
(Foto: ovva.tv)

Băieții s-au înscris în concurs cu denumirea echipei „Stoianovka”, acesta fiind un omagiu adus localității din care vin. Stoianovka este un sat din raionul Cantemir, populat în mare parte de bulgari.

Pub

Această aventură a lor a început prin participarea la „Лига Смеха” regional din Odessa. La acea etapă, băieții au avut trei minute pentru a evolua, iar după o altă rundă, aceștia au ajuns la Gala Concert, unde din aproape 200 de echipe înregistrate în concurs au rămas doar 22.

În cadrul Galei Concert tinerii au fost deja evaluați de către un juriu profesionist, iar în urma acestei etape, participanții moldoveni, odată ce au trecut mai departe, s-au ales și cu un mentor – Igor Lastocikin, actor, showman, comediant în Ucraina, câștigătorul sezonului doi „Лига Смеха”, fost comediant atât la KVN, cât și la Comedy Club în Rusia. Fiecărui antrenor i-au revenit câte două echipe. Acum băieții moldoveni sunt printre cele 10 echipe rămase în concurs, după ce au trecut peste un duel. Aceștia au avut mai multe evoluții alături de mentorul și antrenorul lor.

„Când mergem la Kiev suntem vii, adevărați. Nu facem asta pentru a obține ceva anume, nu o facem nici măcar pentru bani. Eu și alți colegi de-ai mei chiar am plecat de la serviciu pentru a participa la „Лига Смеха”. Nouă ne place asta foarte mult, și nu lăsăm mâinile în jos, chiar dacă poate nu suntem cei mai puternici din competiție. Stoianovka nu este o echipă, ci un sat. În sat, oamenii vin și pleacă, dar mereu trăiesc împreună”, povestește Ivan Liulenov, unul din membrii echipei „Stoianovka”, pentru Unimedia.

Premiul pentru care luptă băieții este cupa „Лига Смеха”, totuși, aceștia deja au reușit să obțină rezultate remarcabile. Pe lângă faptul că au cucerit publicul ucrainean și că sunt deja recunscuți pe stradă, aceștia au semnat un contract cu show-proiectul umoristic „95 квартал”, care le organizează diferite ieșiri pe marile scene ale Ucrainei.

Tinerii se bucură de o libertate absolută în cadrul proiectului, spunând că concursul se desfășoară cinstit, iar redactorii taie foarte puțin din glumele scrise chiar de ei.

„Textul îl scriem împreună. Glumim pe toate temele, însă le spunem din prisma noastră. Nimeni nu știe despre Stoianovka, de aceea putem spune orice despre satul nostrul. Totuși, nu contează ceea ce spui, ci cum o faci și atitudinea ta față de situație”, spune Ivan.

Următoarea ieșire a moldovenilor în cadrul show-ului umoristic din Ucraina va avea loc pe 30 iulie, când se va desfășura Cupa de Vară „Лига Смеха”, după care în concurs vor rămâne doar 8 echipe. „Stoianovka” a încercat să se manifeste și în umorul moldovenesc, participând la KVN Moldova. 

Autor: Cristina Butuc

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub